Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
фентъзи- есета, поезия, колекции от вицове
Автор: georgealall Категория: Забавление
Прочетен: 288647 Постинги: 144 Коментари: 74
Постинги в блога от Май, 2012 г.

Много злоба има в българите . Тизи дни българин стана еврошампион по бокс (Кубрат Пулев) пир това – с нокаут. 16 мача -16 победи. 8 – с нокаут. Титла в бокса. Мислех че българите ще се зарадват( аз личон се зарадвах) УВи. Поне половина от писаниците във форумите бяха злобни компексари, които коменитираха  ехидно че ако Кубрат Пулев се осмели да излезе срещу Кличко последният ще го размаже и изпрати в кома и Андреа ще си търси друг мъж (цитирам буквално). Някои незадоволени момчурляци се задоволяха с либидото на Андреа, други комплексари коментираха, че Кубрат не бил достоен да излезе срещу украинеца, но малцина бях тези, които казаха „Ей, браво бе. Българин да се прочуе с нещо хубаво”. Никой не каза „ама аз това не го мога”. От толкоз устатковци останах с впечатлението, че всеки може да бъде по-голям шампион от Кубрат Пулев или да задоволи Андреа по-добре. Ами като сте толкоз отворени, момчета (ще прощавате, ако има някой над 30 години и ми е батко, но останах с впечатление че повечето сте дечковци – поне по манаталитет сте такива) обаче защо някой от вас не стана Еврошампион по бокс със сто процента успаевамост в мачовете. И пак защо някой не задоволи пищната гърла по-добре от Кубрат Пулев. Очевидно не сте чак толкоз велик, че да имате право на претенции. Да Кобрата (Кубрат пулев) може и да не Е Тайсън,Формън или кличко но за нашата родна страна усппът му е важен защото ни прославя по света а и демонстрира някаква класа – колкото и незначителна да е тя в сравнение с другщи боксьори. Не разбирам защо е липсата на това самочувствие при положение че човека е спечелил титал и е победил шампиона. Не разбирам защо е тази злоба – може би защото бихте искали да сте на негово място. Разбирам да беше мутра, а той е спортист. Вярно – двойката  Кубрат –Андреа се прекспонира в обществото. И  какво от това? Нима Николай Михайлов- АЛисия и Валери Божинов – Николета (или обратното не следя цикъла по който двамата си редуват жените) също не са преекспонирани двойки.  С тази разлика че последните ДАЖЕ не могат да играят. Докато Пулев стана Шампион, а говорят за него по-малко отколкото за Н.михайлов да речем. Пък и не е катастрофирал наскоро. Мисля че разликата е очевидна.

     Трябва да живеем по пълноценно с по-малко омраза към себе си и другите, защото още утре може да умрем (ако ни сгази кола ни падне тухла на главата) или да умре някой от близките ни. И ще разберем че всъщност живота е твърде кратък за да се хаби в омраза. Но ще е късно.

П.С. ИЗвинявам се на малкото хора които ВСЕ ПАК написаха уважителни кометари за събитието и спортиста и са се припознали. Написаното не се отанся за тях, а за останалите, които изляха помията.

 

 

 


Категория: Лични дневници
Прочетен: 1331 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 22.05.2012 14:09

       Правих вчера едно интервю с Бай Ганя. Не кипях от желание, ама наложи се. Човекът бе кмет на Столицата и всички знаеха, след само седмица –две ще обяви кандидатурата си за премиер от подкреен партия „Граждани за бързо лично забогатяване” начело на която формално бе Данко Хайрсъзина, а реално – Бай Ганя. Интервю в също нямаше Бай Ганю си редеше монолог, в койот отвреме-наврем успявах да вклиня някой и друг въпрос. Заговориме за неговия стар противнтик Сокологлу ефенди. Бай ганя се рзяри.

 -тук в тая страна няма етнически турци няма, етнически арменци всички са българи човек щом се роди веднага трябва да получава българско име….. – редеше той – Втрещих – се –

не бъркате ли Българската с американската конституция господин Балкански – успях да вметна…

-…..Аз на Сокологлу барбекюто ще му разбия, сараите ще му унищожа….

-Закона позволява ли…

- И да…аз по принцип, ако можех бих забранил някои терористични партии - Двжението  на Сокологлу и партията на Останишеф например.

- Ъ!

-Ами да! Вижте звенарите. Те идват и блокират действието на констиуцията. Тогава е най-славното време – действат военните и няма партии. Царя се е учили от тях…

 

Избрах да пусна този откъс от интервюто с надеждата по-малко хора да гласуват за Бай Ганя на изборите. Уви българите отново ме разочароваха и избраха с подчертано мнозинство човек с ясно изразени авторитарни тенденции. Ганю балкански триумфираше в следващия парламент с такова болшинство, че даже не му се наложи да прави коалиция.

 Всякакви прилики с реалин герои и събития са напълно случайни.


Категория: Забавление
Прочетен: 1815 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.05.2012 13:39

 

Ходих вчера на мач – Левски срещу Берое. Сядам във ВИП ложата – и изведнъж усетих до мен едно тежко и мазно присъствие. То някак си ме облъхна така, че нямаше как да не го усетя. Гледам насреща си – бай Ганя. Напъхал се в един костюм, ще го сцепи на две. С мазно лице, потен, небръснат, но – с гелосана коса и с „арамани” уж е друг пък всъщност е пак същия. И сега се строполи до мене във ВИП ложата. Въх.

ЗДрасти твоя милост -  вика ми Ганя. -  Твоя милост отдека се познаваме?

-          Публицист съм господин Балкански. И понеже виждам, че не разбира добавяма  сдържано – пиша на  свободна практика за недъзите на обществото

-          Аааа, знам ви аз журналята и интЕлигентите.Все гледате да излъжете нещо. Да окепазите човека. Само драскотие. Ама сега ако ти поръчам да ми направиш биография няма да ме направиш хубав, а ще ме извадиш черен –черен.

-          Господин Балкански вие грешите – те биографиите вадят човека такъв какъвто е. – казвам предпазливо аз. И за да променя темата  сменям темата – а вие що чините на мача.

-           Та ти не знаеш ли сепва се той – та аз съм сбоственикът!

-          На какво не вдявам аз!

-          На отбора който си дошъл да гледаш!

Гледам го и мигам. Кога Ганя се къпеше у Виена,  кога стана депутат, кога стана собстевник на водещ отбор. Ала той говори сериозно. Гледам го – не се е чалнал, а и слънце няма. На дъжд мирише.

-          Не ми ли вярваш? Вика обиден Ганя.Чакай аз ще ти докажа – другата седмица има мач с Видима. ИСкаш ли Левски да падне?

Хиля се  - как ще падне Левски от Видима ? изведнъж в главата ми минава едно подозрение? Да не би….

-точно така… смее се Ганя.Ще падне – ако искаш - вярвай – аз пари съм заложил – 15 милиона към коефицент 10 съм заложил, че ще падне. С Гуньо Адвокатина сем се разбрали – той държи Еврофутбол 1, Еврофутбол 2 и Еврофутбол 3 . Само той и аз знам че петима основни футбосит ги търсят от Шахтьор Донецк (уж де) Ще делим сумата (150 милиона) на две.

 мигам на парцали – Ама нали такова…Господин Балкански вие сет собственикът, защо залагате срещу отбора си, а не за него.?

-           Ам че си прост. Сърди се бай Ганя – ами защото коефицентът е в пъти по-висок. Парата, парата – мънито както викат американците.Всичкото е за мънито. Аз видиш ли даже английски научих, а ти с твоите драсканици докъде си. И изведнъж прибавя.Ама…ти да не мислиш, че аз топлата вода съм открил. Те всички правят така. Аз да несъм по-прост от другите. Не е прост Ганьо Балкански, не слушай какво ти говорят…

Потресен съм. опитвам се да се съсредоточа върху мача, но не успявам. С мъка успявам да видя че Берое вкарват измъчен гол.

-педераст – скача веднага Бай Ганя и почва да сипе обиди по адрес на съдията – британски хомосексуалист. Корумпиран мошеник. Фал.Дузпа не даде.на съд ще те дам.

Дори не съм усетил как се изнизах от ложата. Как да е – Левски би.  Гледам на края на мача журналистките обсадили  бай Ганя, как ще коментира слабия мач той на две-на три ги разбута, хеле каза нещо и бух в едно черон „Чероки” а около него дав реда охрана от горил до горила безвратни, само часовника на единия от тях струва колкото годишната ми заплата.

Българио мила – още много ще патиш щом те управляват Бай Ганювците.

Пък ти читателю – ако си припознал някои действителни лица и събитя – прощавай – приликата е случайна. И е заради това, че от времето на Алеко Бълагрия не се е променила ЧАК толокоз много.


Категория: Забавление
Прочетен: 1058 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.05.2012 13:38
        Напоследък в България е модерно да се говори за чалгата (умишлено не изпозвам думата поп-фолк като ще стане ясно по-нататък). това е един от най-спорните жанрове. Защитниците му твърдят че има мноог видове чалга - От Слави Трифонов до Азис има разлика. противниците му ще кажат, че като цяло чалгата се характеризира с безсъдържателин  и нецензурни  текстове и разсъблечени гърли. Истината е по средата.
        В действителност доста точен коментар на чалгата като явление направи преди няколок години в една статия тогавашният декан на Софияския университет - днес ректор, проф. Ив.ИЛчев. Доближавайки се до същността на неговата мисъл (макар да не мога да си придам дати иизящна словесност) ще се опитам да изсня в какво се изразява чалгата:
      Чалгата всъщност е явление засягащо не само музиката. Чалгата обхваща цялата (ни) култура. Тя предпорлага профанизиране, опростачване на нещата. Верди е сложен за масовота публика - слушайте Графа или още по добре - Асиз. Рембранд ви е скъп - купете Светлин Русев. Ама и той ви е скъп? Добер купете някой изгряващ български художник и го нарчете изкуство. Не сте ходили в Лувъра -  няма проблем Вежди Рашидов ще го пренесе в София. не сте виждали Ла Манша, а ви е скъпо до Англия - няма проблем Бойко Борисов ще го прокопае под Русе. Историци като Георги Марков са ви слонжи - четете Божидар Димитров. ама той казал че (примено) в сръбско блъгарската война са взели участие 18 000 души офицери от които 6 000 души от Македония, пък то цялата ни войка по това време няма и 5 000 души офицери? На кого му пука че фактите са неверни, нали се чете? ИСтината остава на заден план.
          Ето затова говоря Чалгализирането не е даден елемент - то е непрестанното опостачване на народа ни, донякъде и поради липсата на пари, дянъкед и поради липсата на ценности.  българинът  винаги избира "по евтиното"  за да не се мине. Бай Ганювсикят образ и днесдоминира над Алековият "Ааааа - много интересни круши. Отъкъде ги намирате вие тия круши? пита Бай ганя като чака да го почерим - Купуваме ги." Културата не се подарява и не чакаш да те почерпят с култура - трябав да отпуснеш сърцето и душата си за нея и да не жалиш парите. Ако броим колко буци сирене може да се купят с една книга няма смисъл да четем детски приказки на децата.
     Не врявам Володя Стоянов или Николина Чакърдокава който пеят фолк песни да печелни и на половината на Ивана (поп-фолк) но чалгата е по-лесно смилаема е повоче се котира. Това обаче не значи и че е по-стйностна.
   От друга страна на българинът му е трудан да се съизмерва с миналите величия затова се съизмерав със съвременните. Нямаме Стаболов - ИМа Костов. Няма Левски - има Бойко Борисов.  Нямаме Ал.Цанков - имаме Сидеров. Нямаме цар Борис III -имаме Mъравонв с неговиет дав мандата. (летвата пада). Летвата пада и в поезията ипри писателите  след Радой Ралин - Димитър Стоянов.  Втората причина за опростачването е липсата на ценности и морал. Българина го е страх да се мери с големите и се мери с малките, защото е по-лесно.
   Тук ще припомня едно изказване на  Гарелов (но не като водещ на Панорама)  който заяви, че като че като отишъл  в Англия и се заговорил с известен тамошен журналист го питал гое най-тиражният вестник той му отговорил , че най-тиражният вестник е сън, но най ВЛИЯТЕЛНИЯТ е съвсем друг (примерно - Гардиън). защото първият се четял от 500 000 души, а вторият само от 50 000 - но те били елита на нацията - банкери, прокурори, политици ит.н.
           та и аз за чалгата - това е масовата - култура днес в България и всеки има право да я харесва или не, но това съвсем не значи, че е ЕЛИТАРНА култура (по-скоро обратното) и ако в момента елита ни - Б.Борисов и компания харесват чалгата това говори мноог лошо за нашия елит.




Категория: Лични дневници
Прочетен: 2496 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.05.2012 13:26
          
                     Тази тема е продължение на предишната "великите българи.Що значи велики? Що значи българиН?" която написах тези дени. Тя ми хруман покрай галусаването за Евровизия. За поред път това гласуване доказа колко са непредставителни тези извадки. Първо - в това гласуване участват малко на брой хора, често гласовете се опредят между двама трима души. Второ на М-тел изобщо не им пука дали ще гласуват 10 000 души с ваучери по един лев или един човек с ваучери за 10 000 лева - важното е пара да има.Следователно ако Сл.Трифоноов е раздал на бенда 1 000 000 лева под формата на вачури да гласуват за Софето нещата са ясни предварително.Трето - помните съмненията които останах в Биг Брадър че джиесем опреторите са спрели есемисите за Десислава за цели три часа само и само за спечели семейството на Здравко - човека от народа. нима сега не може да се направи същото в уговорен мач.
              Тъжното е, че макар нито една от песните да не бе запомняща се, имаше поне пет-шест песни от които да не ни е срам, но избраната не е сред тях. Можехме да изребем Светльо Христов , Десс /ислава или някое от момичета които изпълниха пубави блусове и попаднаха в дестката, но не и кича на С.маринова.  Първо тя се облееч като гараг и двата пъти - като някоя афроамеринка, а не като българка.Не знам кой й е хореограф но трябав да го линчуват. Второ тя пее на азербейнджански, грузински, арабски и какво ли не но не и на български. По нищо не се разбира че представлява БЪЛГАРИЯ.Сигурно разчита на подкрета на десетината милона мангали от АЗАРБЕЙДАН, защото българите едва ли ще гласуват за нея.
               Накрая - тази жене ще представлява цялата ни страна. Само като я видят че е цитанка /а в цяла Европа вилнеят расистки отношения и смятат не без основание циганите за крадливо племе/ ще се кажат "тая ли бе? тя ли ще ми мята губеци? тоав ли са българите? дето стреляха по папата и извадиха костите на Чаплин? Диваци"
               Първото впечатление е най важно. Да не говорим че гласа който извади Софи Маринов е много под нейните възможности. Т.е. песента  е слаба като стил, хоерография, изпълнение, но най вече изпълнителката не трябваше да е тази.За съжаление чалгализирането на целият живот продължи с пълна сила. Какво по-нормално от това държава в която Премиерът е прочел само трите тома на Винету да се представлява от циганка - представител на малцинство характерно  с кражби и просия. Нямам думи? И не ми говорете че С.маринов не е такава. Първо - защото тя се забрква в редица скандали и второ - защото всеки човек представлява не само себе си но също расата, религията и етноса си. Защото човек е част от обществото.....
              Но в България явно общество няма - има само утайка.Инак не мога са ди обясня как за герои на деня се избират подобни личности.
       





Категория: Лични дневници
Прочетен: 1698 Коментари: 4 Гласове: 1
Последна промяна: 20.05.2012 19:43

             Преди 2 -3 години бе направено едно изследване кои са  100-те най-велики българи. Още тогава си помислих  колко манипулативно е това изследване по ред причини, но си замълчах. Случаят със Софи маринова и Евровизия, наскоро ме убеди че трябва да напиша нещо по въпроса. Кои са наистина великите българи. В старото предаване „великите българи” имаше въпрос – трябва ли човек да е умрял за да бъде обявен за велик (и да му се издигне паметник)? От близо 850 гласували близо 420 души бяха отговорил си ДА!??? Потресен бях! През 1998 или 1999 имаше идея да правим паметник на Стоичков. Когато го питаха какъв да бъде паметникът той (обиден, че са го сложили втори в класация след Гунди) обяви „ направете ми паметни на х - я” и слава богу работата се размина. Няма тук да изброявам как задните части на Азис бяха лепнати върху лика на Апостола  или как Боби Михайлов дълги години се ползавше с нестихваща популярност, а днес е сред най недолюбваните спортни хора. Но ще припомня,  че П.Стоянов като президент през 2000 година стана мъж на годината и имаше през 2001 рейтинг 70 процента а няколко месеца по-късно падна на изборите от човек който трябавше да остане трети според социолозите… В историята има едно неписано правило – човек може да бъде оценяван едва 20-30 години след смъртта му. Дори това е кратък период. Ето сега например. Доктор Г.М. Димитров – земеделски лидер, през 1947 година , американски шпионин, американците го измъкват като става напечено, но не повтарят същата процедура за Никола Петков  и комунистите го разстрелват. Можем ли обаче да говорим реално днес , че Гемето е американски шпионин и затова америкнаците са го спасили от  тиранията на Сталин – не защото Мозер е негова дъщеря и не би позволила такив коментари. За да можем да се коментира една обществена личност тя трябва да е мъртва, да няма наследници . Друг вариант е наследници те да са съглсни да се отворят досиетата за него(нея) и да е приет закон колко време от смъртта на човека трябав да измине – в САЩ например чакаха да изминат 70 години от смъртта на Кенеди за да отворят секретните досиета и дори сега анализите не са  са пълни.

        Дори  това не са всички факти. Изследванията които се правят днес са силно манипулативни. Да вземем играта  „Великите българи” в нея намери място един учител който се класирам  в между някъде между  десето и двайдесето място . Без да поставям под съмнение добродетелите му и преподавателските му качества се питам на колко класа той преподава.  Едва ли на повече от пет - шест  по двадесет деца т.е. за него са гласували пряко сили стотина човека с нека да са сто и петдесет- двеста есемеса. Но този човек бе близо до това да му се направи паметник. За давам си въпроса ако Гриша Ганчев  беше раздал на близки и приятели ваучери на стойност 1 000 000 (и милион) лева да цъкат за него и бе станал първи трябваше ли да му строим паметник до този на Левски например.

          Сами разбирате защо не приемам  факта, че всички политици на днешния ден, които се вписасаха в това проучване и излязоха Велики – Сидеров, Костов, Борисов, Първанов са наистина такива. Още повече, че видни интелектуалци на 20 век като Ив И Шишманов (който освен това е бил и министър на просвещението през 1903-1907) и М.Арнаудов ги нямаше в тази класация.  Не е възможно Бенковски да бъде зад Сидеров по величие.Как не се сети един да посочи Ляпчев за велик, а посочиха фашиста Сидеров – при положение, че есемесите определят нещата  мислят разбирате колко е манипулативно това. Баба ми не би могла да гласува за Ляпчев нито по джиесем нито, по компютър, а предполага и вашите баби, т.е. цяло едно поколение бива изолирано от  вота и това не е представителна извадка н обществото защото става САМО по електронен път а по-старото поколение не знае да си служи с електроника. Т.е. това е представителна извадак Само за грамотни  хора откъм информационни технологии от 14 години нагоре докъм 40-50 години. Пенсионерите и циганите просто не влизат тук.

                  Страшно и осъдително е че половината от подрастващото ни общество , не знае що е то да си велик човек. Отчасти разбирам, макар да не приемам за задоволително обяснението не разбира степените на величие и смесва добродетелността на  учителя Х с Величието на Левски, или Ботев който се жертват за родината. Но мисълта че един живо човек, като Азис или Стоичков могат да бъдат оценявани за велики е скандална - те могат днес да ни се струва велики днес и   след пет седмици да направи нещо шокиращо и непростимо.

           Но Ако това е страшно то престъпление е  фактът, че много хора не са наясно що е то „българин”. В класацията за най-велик българин бяха попаднали Кирил и Методий (откровени гърци с гръцко самосъзнание), Ахмед  Доган (български турчин), Джон Атанасов ( живее три години тук като малък пренася се в САЩ и после идва за няколко дена, говори американски , осиновителите му са американци , средата – американска , дъщеря му познава България само на картинка, какъв българин е той). На всички тези хора им липсва или самосъзнанието че са българи (не ми вадете тезата са славянката –майка на Кирил и Методий – баща им е вторият човек след префекта на Солун, учителят им е византийски патриарх, те тръгват на мисия поставена им от византийски император – да приобщят съседните земи към гръцката култура, ясно е че майката е била някоя славянска пленница –наложница, на която даже не се знае името.) или езика, и пък просто не са неясно че има разлика между „българин” и „български турчин/арменец” да речем.

      Най-страшното е обаче, че младите хора не знаят кои са героите на миналото. Те знаят, че Вапцаров е имал игра на късмета, Ботев се е  самоубил за някаква жена, ама това не беше ли Яворов, не бе Ботев го застреляли на някакъв си връх, ама кой ли беше той. Те поголовно всичките се стрелят. А Под игото -  това любовен роман за Огнянов и Рада,ама не е хубав – под добре чете Нора робъртс, нерде Иван Вазов. А За Далчев нещо да сте Чували, а за Ст.Цанев, А за лилиев, за Траянов? – до съвремието дори не се стига.

      Но пък всички знаят кой е Бойко Борисов, или Иван Костов – даже 5 годишните. Като видя Бросиво и се сещам вицовете за Ленин -  Поглеждаш вестник искра – Ленин, поглеждаш – телевизора Ленин – включва радиото – Ленин. Накрая не смееш да отвориш хладилника – ами ако се покаже Ленин? Та и тук същото не познаваме Левски и Ботев , но знаем кои са Борисов и Сидеров.

 Ще завърша с един цитат от Ботев „…тежко братя се живее, между глупци неразбрани,

Душата ми в огън тлее, сърцето ми – в люти рани…”

 


Категория: Лични дневници
Прочетен: 1992 Коментари: 2 Гласове: 5
Последна промяна: 30.09.2012 11:58
за непознаването на детските приказки и нечетенето на книги

"Винету ми е  една от любимите книги.....между другото"

"Общинските съветници са като малки смърфчета, а Гаргамел ги вика отвън и им казва как да гласуват." Така говореше Бойко Борисов в началото на първия си кметски мандат за общинските съветници от Столичния общински съвет. Тогава Борисов беше в сложната ситуация да управлява София, без да има свои представители в общинския съвет. Мнозинство имаха СДС, ДСБ и партията на Стефан Софиянски

шокиращи изказвания:

Госпожа Анна -Мария Борисова я нямериха на разклона за Велико търново....


"
В България няма български турци, български арменци - има само българи" - интервю като кандидат премиер и кмет на София. Показва очевидно непознаване на БЪЛГАРСКАТА конституция бъркайки я с АМЕРИКАНСКАТА, където всеки пришълец второ поколение е америнец.

"АЗ бих забранил, ако можех някои терористични партии -  ДПС, БСП..." - изказване на кандидат премиер и столичен кмет - в същото интервю. по късно медиите "покриха" това интервю

„Не виждам нищо лошо да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции. Който премиер е имал доверие на всичките си министри, винаги е бил подвеждан. Министрите трябва да работят така, все едно са слушани и гледани” - интервю пред Би Ти Ви

"Тодор Живков е най-успешният български държавник в последните 25 години и яз много му се възхищавам" - изказване в парламента

"Политиците - това са едини лайна в целофан" (по това време е главен секретар)

Още откровения - за Цветанов
 

„Да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш”  каза премиерът Бойко Борисов на излизане от честването на 130-ата годишнина от създаването на ВКС

„В случая имате възможност с добрия Дянков да се справите до петък, в понеделник ще е лошият Цветанов”

 

Януари 2010 в Берлин
"За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите или споделиха с нас в арестите и отидоха и посочиха трупове. Ние в момента разкриваме поръчкови убийства. Отиват и показват: "Ей тука в тая ливада има труп, ей тука някъде го копахме". Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове!"

за Полицията

 

2004 година
„Непрекъснато говорим на полицаите да бъдат вежливи, любезни, внимателни. Да помагат на възрастни дами и на деца. И наистина повечето го правят. Но тежкото ежедневие им се отразява зле… Дъжд, сняг, жега - те са на улицата и стоят по 5 часа. После ги пращаме на друго събитие. И накрая някой го среща и го пита колко е часът и полицаят му удря един шамар” - пред в. “Стандарт”

2003 година
„Когато всичко зависи само от личното желание, а не от системата, се получава смешната история такива като мен да ги обявяват за герои, за борци на справедливост, за Индже войвода. Може ли такива смехотворни неща за 21 век?” - пред в. „Труд”

За любовта на Премира към кучетата:

Созопол, юни 2011
„Мойте [кучета] са страхотни, но са точно като българите - трябва здраво да се държат”.

Премиерът Бойко Борисов посъветва вътрешния министър Цветан Цветанов да награди с пържоли кучето, което помогнало за откриването на тялото на Мирослава от Перник.

Т
ри-четири телешки пържолки да прати на кучето освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, като разбира се и всички, награда",

Още:
 "Как няма работа бе, например за овчар в момента.. и така се търси агнешко месо и овчо във целия Европейски съюз... просто във зеленчуко производството .. ма той нямал щото бил АЙ ТИ специалист.."

За любовта му към народа:

"лош човешк мат"рял  пенсонери, цигани, социалон слаби..." - в началото на управлението му
" вие сет прости и аз съм прост" - и затова така добре се разбираме - думи на премиера в Кърджали 2012
 

За проваления проект Аец Белене

Най вече като тръгвах за емира, погледнах гледам си го Трайков се пече на плажа. В това време Ники Младенов ми звъни и казва „няма хора, не е организирано, не става. Тази капчица преля.”

Премиерът обяснява защо е решил да поиска оставката на енергийния министър Трайчо Трайков в ефира на БНТ.

Трайчо Трайков.: Организация се правеше от Външно. Предложих на Н.Младенов да помогна той отказа.

Трайковако е за въпрос – всички се пекохме на плажа. Не знам някой да не се е пекъл. Въпрос: И Цветанов и Борисов ли се пекоха на плажа? Нали ви отговорих – всички. Ако някой не се е пекъл специално ще му се извиня.

 

Cancel не знам какво означава може би „край” на английски –  Борисов по повод преговорите за Аец Белене.

 

„Похарчихме милиони за да направим тунелчета, за вълци, за мечки, и сега е важно само какви пътни знаци трябва да се приемат за преминаването на вълци, мечки, костенурки, прилепи


Категория: Политика
Прочетен: 1959 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 18.05.2012 17:24
          Наскоро Бившят президент  първонов наменка, че социолозиет са проджани, защото предричали коренно различин рузалтати на изборите за президент. въпреки че той няма морала за да раздава правосъдие интересното е, че най посел публична личност се осмели да изкаже мисълта която зрее в умовеет на хората, но не се осмеляваме да кажем на глас - социолозите проджаници.
        Най напред нека уточним - екзитполовете са представителната извадка - допустима е 3 процента грешка. Другото са допитвания до населението. Те трябав да са поне сред 10 000 души за да имат смисъл, но понеже това струва много пари рядко се правят на повече от 1000 човека. Освен това рядко ги правят в друг гард освен в София и това значително променя резултата (колко си мислиет, че ще гласуват за ДПС в Кърджали - 50-60 процента. А вСофия? ако изкарат 5 трябва да бият топовни салюти).
 голяма част от нещата са нагласени в зависимост от това кой поръчав изследването.
 Тук е мястото да кажа един стар виц.
       Правили проучване  с един въпрос "харесва ли Ви прекрасният Съветски Съюз?". сами се досещате че тук въпросът съдържа отговора и че това не е истинско допитване. лошото е, че такива допитвания се правят и днес. как смятате колок души ще отговорят с не н въпроса "Вие ще гласувате за Герб/БСП/, нали?" и колко би се променила изследването при "Вие бихте ли гласували за Герб/БСП/?".В малките населени места където всички се знаят човек няма да смее да признае, че няма да гласува за властта.
      ИЗвестни са драстичин разминавания на социолози през годините. Социолозиет дадоха рейтинг 70 проценат на Стоянов мъж на 2000, подкрепен от царя, (и той с безумен рейтинг), очакваха да е с пред Бонев даваха 33 на 32, 32 на 31 33 на 31 а Първанов - 20-24. релузтатие бяха шокиращи. Бонев 20, Стоново втори, първанов Печели. Ами БСП - Социлозите излизаха с 36 процента.Асланов даде дори 40. Станишев взе с мъка 33 в своя ПИК. няма да коментирам резултатите н НДСВ във втория мандат. потчи през цялото време имаха 6-8 процента според социолозите. Царя взе 20 процента. Бойко борисов очакваше около 30 процента срещу 20 на БСп - взе над 40. В кой свят живеем. то бива да направиш грешка до 3, 4, 5 процента но грешки от 10 проценат и нагоре би трябвало да значат че агенции като Галъп, Сова харис, МБМД и т.н не трябав да съществуват.

     сега ще разкажа една истинска случка от дсотоверен, но неназован източник -  Малко прпеди изборите 2001 трима сините "шамани" (без имена) са взели семецифрена сума  (държавни пари) за да познаят резултата...Но са се упалашили и са казали на костов, че ще победи с малко но завинаги. Истината (че НДСВ води с 20 процента) са му признали две седмици преди изборите и той е побеснял, но е било късно. Тези всичик хора са направи разни институти и центровме  после и сега с лопата не можеш ги изрина. толкоз по въпроса.
     Смятам, че докато четвъртата власт - медии, социолози, пиари - в България е поръчкова, няма да се оправим. Всющност смятам че докато не се установи реален механизъм за  цензура, която хем да не е прекалено авторитарна, хем да не позволява всякави глупости да се пишат (казват) у нас няма даима демокрация. Толкова по въпроса.
Категория: Политика
Прочетен: 1589 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 18.05.2012 17:24

 

        Каквото и да се случи в последните 15 години в дясното има един човек, който стои в центъра на събтията. Не, не познахте – не е Бойко Борисов.Костов е. тълпите люшкат неговото присъствие от „Осанна” до „Разпни го”, от Месия до сатана. Няма да отричам тук заслугите на Иван Костов  .Той безспорен е способен икономист и умел държавник, овладя България в труден момент и извърши необходими реформи – ликвидиране на закъсали дружества, приватизация, стабилизиране на страната и т.н. От друга страна, обаче факт е, че през неговото управление се вихреше страхотна корупция. Емблематични за корупция станаха имена като Антоан Николов и Стефан Софиянски (в община София),  Христо Бисеров, Йордан Цонев  (в партията) Евгений Бакърджиев, Александър Божков и особено – Богомил Бонев (в управлението на страната), Надежда Михайлова – Нейнски  (и в партията в страната), Всички тези хора Костов награди  със своето доверие  и в крайна сметка те се оказаха корупирани. Смешно е да се твърди, че е бил подведен от толкова много хора. Бих могъл да приема че Соколов е подвел Костов за Бонев, а Атанасов – за Филчев (филчев бе правосъден министър от СДС, преди да стане главен прокурор. Костов води война с татречв, на страната на Бонев, но палачинката се обърна – Бонев застана срещу него). Но ако това е така – защо Атанасов още е в редиците на ДСБ . И нима списъкът с лицата които са го подвели не е доста дълъг – Бисеров, Цонев, Бакърджиев, Софиянски, Н.Михайлова,  Сл.Христов, Сп. Гърневски, Е.николовна, Д.Абаджиев, Й.соколов, М.радев, М.Тагарински  докато стигнем до Пр.Прошков – това са все хора работили с Костов и отдръпнали се от него впоследствие. Колкото и да не харесвам отцепниците, вероятно бившият премиер трябва да потърси вина и в себе си. Казват – бил тежък характер – трудно комуникирал с хората. От него ни останаха с репликата, че ще гласува с отвращение ( за Софиянски ) . Или че ще ходи за гъби в деня за гласуване. Нито едното нито другото за националноотговорни позиции. И на мен не ми е било лесно да избирам между фашист (Сидеров) и комунист (Първанов) на балотажа за президент, но заложих на европейските принципи. Това че Костов от кумова срама не предложи да се гласува за тях, след като пропадна неговият кандидат е  жалко. Така той обезличи сините като европейска партия, а ясно демонстрира че са съзадени единствено на база антикомунизъм. Дайте да се разберем – БСП в България не са лява партия (вече) и следователно никой не може да твърдия, че щом има антикомунистическа реторика значи е десен. Ако трябва да съм честен по-скоро леви са идеите на Волен (национализация и сегрегация),  отколкото на БСП (плосък  данък и НАТО) но него ще го сполети съдбата на БКП-то на Л. Спасов.

       Големият проблем, е че поради липсата на ясна визия в момента в българия няма истинска дясна партия (настрана от антикоминистическата реторика). СК (синята коалиция) няма ясни идеи за бъдещето, а Герб не е партия, камо ли пък дясна. СК или по скоро сюза СДС-ДСБ така и не представиха някаква концепия или доктрина, как си представят страната следващите десет години. Те почнаха една здравна реформа – как ще я продължат;Те почнаха реформа с досииетата – доволни ли са сега и ако не какво биха променили; те почнаха реформа в образованието – какво искат сега да променят; Как е мнението им за селското стопанстно – правилно ли дайства сегашният министър – те как биха действали; как да се нарушат монополите на ВиК, НЕК и т.; да се прибегне ли до приватизация. Ако да – по какъв начин. Как да се вдигне стандарта на хората. Каква пенсионна реформа да се прави.  Вероятно има и още неща които не се сещам.

            Навремето ОДС спечели защото наложи новите идеи – МВФ, ЕС, НАТО. Те се реализираха. По ирония съдбата в нато влятохме при Царя, а в ЕС – при Станишев. Днес външната ни политика е закован (никоя партия няма да посмее да я мръдне и на йота) благодарение на ОДС, но границите между ляво и дясно се размиха. Сега е моментът СК да предложат нови идеи за вътрешната политика за да покажат, че могат да налагат тепмото. За съжаление Костов, който постави предишните цели,  явно се е изчерпал и не генерира нови идеи, а има властта за самоцел.

            В този формат има две възможност – дясна коалиция начело в случай че Иван Костов се оттегли и застане по-малд човек от него. ИЛи СДС самостоятелно, с ново лице, което да генерира идеи. Не е фатално ако която и да е партия остане под 4 процента. Фатално ще е ако не променят начина си на политика. Обърнати срещу своя електорат, а не към него. Защото политиката не търпи вакуум и нещо друго ще запълни дупката. Нещо което ще предложи някаква стратегия, някава доктрина. И най вероятно ако не можем да разчитаме на автентичното дясно  скоро ще наблюдаваме нов „месия”


Категория: Политика
Прочетен: 1778 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 30.09.2012 11:28

 

 

Събитията се случва 600 години след  "неприятности в Хейвън"

 

 

Малко уточнение от автора:

 

 

 

Източняците отговарят на Перси, Араби, тюрки и подобин народности, религията им включва соларно-драконов култ (доброто начало слънчевия бог, хтоничнвото начало – дракона)

 

Западняците отговарят на трако-елинската култура със съотвенита религия, като в нения център е Изведена Богинята на луната Селена, която би могла да се разглежда и като Богинята природа-майка – Кибела. (има също тъй и бог на подземното царство, на виното и веселието, на любвта, брака, бог оракулите, Богиня на мъдростта, богиня надевиците, войната, бог ковачите и още няколко по-второспенни божества)

 

На представата за Северняците отговарят викингите – тяхната религия е религия на мрака (като умре капитан на кораб с него погребват и жена му въпреки че тя е жива). Не съм задълбавал в Скандинавската митология, но реших малко да променя нещата затова в случая приех се северняците са секта с главен бог Локи. ИЗлиза че Один и Тор са „лошите”тук.Но пък северняците са нашественици затова за западняците и южняците Один и Тор са добрите, а Локи е лошия. Въпрос на гледна точка.

 

Южняците все още са малцинство по тези земи и затова не ги включих.

 

Източняците за във  културен възход, западняците в упадък – северняците са нашественици. Струва ми се, че  с това се изчерпва всичко по-съществено, което не е читателя може да се запита.

 

 

ПРОЛОГ

 

 

       Нощтта се сипеше над Ню Хейвън.Ледени висулки облъхваха кулите на замъка. Бойците на княз  Котис Втори бяха обзверени, но знаеха че трябва да умрат с чест. Защото другото беше по лошо. Ако войските на Господаря на Мрака преминеха Калидар, цивилизованият свят такъв какъвто го познаваха щеше да се срине веднъж завинаги.

- Може би трябваше да приемем помощтта на Огнения принц – промърмори някой от хората ала щом княз Котис Втори се объран мърморенето секна.Лошото бе, че голяма част от бойците си го мислеха – защо да не захвърлят Старата религия, щом богинята на Луната не ги пази и да не прегърнат източняшкия бог Слънце, за да се спасят от настъплението на Мрака. На Котис Втори дори самата мисъл за избор му беше неприятна.

-Идат!

Не се разбра кой извика пръв. Всички погледи се впериха на север. Отначало не се виждаше нищо освен скреж и мъгла. После малко по малко ги видяха. И ужссът проникна даже в сърцата на смелите.

Армия от полуразпадащи се скелети крачеше, бодро от Север на Юг, придружавана от грамадни полярни вълци. Месата капеха от труповете, облечени с доспехите си тъй както са били умрели. Само дето нямаха очи – а повечето от тях и плът. Поне не много.

-Огън. – изкрещя Вторият Котис. -  В името на Богинята на Луната, огън.

Залп от пламтящи стрели покри въздуха. Първите редица скелети-войни пламнаха като факли. За миг немрящите се стъписаха. После обаче продължиха. Първият залп ги свари неподготвени, втория – разконцентрирани, след третия вече  въобще не обръщаха внимание на стрелите.

- Пуснете брандерите !

Запалени бурета полетяха блъскайки зомбитата и подпалвайки ги, но те пак твъред пързо се присбособяваха към огъня.

-Атака!

Ревът на Вторият Котис отекна във въздуха и се смеси с този който нададоха Черните жреци, подканящи своите зомбита. В миг двете армии се сблъскаха в директна атака. За миг като че ли имаха живите превес. В този миг стана ясно, че двете армии не са равностойни. Копията и мечовете са чупеха като клечки  първия удар в телата на немрящите, секирите се нащърбваха ужасно лесно и само боздуганите и бойните чукове вършеха работа а те бяха твъред малко. И огънят. Но за съжаление немъртвите се приспособяваха твърде бързо към него. На третия-четвъртия удар с огън не усещаха вече болка. Но най-лошото бе, че някои от бойците на Армията на Старата религия, почит веднага щом паднеха мъртви се вдигаха…и започваха да се бият срещу своите доскорошни познати.. Господаря на Мрака бе твърде силен.

Точно в този миг страшен вик

- ИДАТ - разцепи въздуха!

Кой идва и защо идва никой не попита.

-От юг се задваше многобройна армия. Най-сетен помисли си княза вторачен в знамената., Императора прати подкреплението от което се нуждахме….след което се вряза по ввнимателно и изстина.

Под знамената на Ню Хейвън имаше армия от скелети. И един от тях бе на Императора!

НЕ! каза си княза, НЕ!НЕ!НЕ!

И НЕ!

ТОВА НЕ СЕ СЛУЧВА НАИСТИНА!

После затвори очи и ги отвори. Новата армия от зомбита бе там.

Зад гърба му.

Хората на които бе разчитал да му помогнат, бяха вече негови врагове. Вместо да получи нужната поломощ, врагът му бе удволи силите си.Котис почувства че кръвта му става на каша. После го обзе едно невероятно озлобление. Армиите на мрака му бяха взели всичко – родителите, града който очевидно щеше да падне, дори влателя…но той нямаше да се предаде така. Нямаше да моли за милост. Нека потомците разправят как е умрял.

Ако има потомци.

МОМЧЕТА –  проехтя гласът му- НИЕ СМЕ ОБРЕЧЕНИ, НО НЕКА ДА НЕ СЕ ПРЕДАВАМЕ. НЕКА ДА ПАДНЕМ КАТО МЪЖЕ А НЕ КАТО СТРАХЛИВЦИ. НЕКА СЕ ДОКАЖЕМ ДОСТОЙНИ ЗА ВИСОКАТА ЧЕСТ И ПОКАЖЕМ НА ТЕЗИ ИЗРОДИ КАКВИ ЗА ПАЗИТЕЛИТЕ НА ЗАПАДА

Смълчаното допреди малко поле му отговори с мощен рев.Двете армии се удариха отново една в друга.За миг като че живите имаха превес, но в този миг ги връхлетя откъм гърба новата армия от немъртви.

Положените ставаше от секунда на секунда по тежко и по-тежка. Живите намаляваха с всяка изминала минута. За разлика от немъртвите, които се увеличаха с яростни темпове.

Краят вече се виждаше.

И в този момент…

Проехтя боен рог.

И още веднъж.

Всички спряха да се бият ма момент.

Даже Господаря на мрака се намръщи през Маската –череп на лицето си, но погледна на Юг.

Където беше Армията на Амердаг Трети, Огнения Принц.

-Май пристигам навреме -  засмя се той.

- Някой няма ли да каже радвам се да Ви видя?

 

 

ПЪРВИ ДЕН

 

 

Боят кипеше отвътре и отвън. Само допреди час битката изглеждаше обречена, но сега нещата не стояха така.  обединените сили на Източняците, предвождани от Амердаг Трети и на западняците предвождани от Котис Втори успях да отблъснат с големи усилия Армиите на Мрака на пет мили от първоначалните позиции и поне за кратко получиха възможност да се прегрупират и да получат кратък отдих. За съжалиени и на двамата им бе ясно, че това е затишие пред буря, а не окончателна победа.

-Никога не съм се радвал толкова да видя един толкова много хора от народа на Огнените братя – каза за поздрав Котис в задишет. По челото му се стичаха цели реки от пот, а раните му бяха забрали, но още помнеше правилата на добрия тон.

За миг лицето на Амердаг показа негодувание, но Огнения принц  твърде добер владееше емоциите си.

- да, не се съмнявам че вие западни  приятелчета, препдочитате да ние видите мъртви но поне засега ще трябва да поизчакате освен ако не искате да видите как се надигаме от гробовете си. – усмивката му не беше приятна. Особено когато наблегна на думата западни.  Вес едно я изплю.

Виж няма да се преструвам, че те харесвам, западняко. И ти не се преструвай, че ме харесваш и ще бъде квит. Но в името на нашите богове – моя Слънчев бог и твоята богиня на Луната трябва да спрем настъплението на Господаря на Мрака. Затова нека бъдем съюзници.

Той протгена ръката си. Мир?

Котис се поколеба за момент . после се реши какво му оставаше. Това или другото.

Мир. Прие той.

Огненият принц кимна – Денят бе уморителен, а утрото се очертава, още по-уморителен. Преди да заспим ела в шатрата ми съюзнико, за да те запозная с моя план.

Котис изръмжа нещо нечленоразделно но го последва. Скоро двамата мъже изчезнаха в шатрата последвани от генералите си.

 

 

По същото това време при Армиите на Мрака…

 

 

- Господарю прости но не можехме да знаем, че Огнения принц ще се появи непредвидено, от нищото в най-важния момент- говореше един от Черните жреци- даже на нас не е дадено абсолютно познание. Но това което не се реши днес със сигурности ще се реши утре. Тогава ще бъдем по-подговени и…..

 

-МЛЪК!

Настана тишина.  Няколко мига облечената в черно фигура, която ношше маска от череп н лицето си се разхождаше нервно, после избухна.

- каква полза от всички вас, ако не можете да предвидите елемтарни вероятности. Дори аз можех да се сетя, че е ВЪЗМОЖНО  третият Амердаг да реши да обедини силите си със вторият носещ името Котис. Ако бне го бе сторил всеки от тях двамата би бил лесна плячка за нас. Дори сега те не са невъзможна цел, отделно щяха да са по-лесна мишена отколкото заедно. Вашата задача бе да ги държите разделени докато приключа първо с единия, за да объран повече внимание на другия. Сега ми казвате че не можете да се справите с това??!!

Изведнъж Господарят на мрака протегна ръка и я насочи право към говорещия. Няколко мига не се случи нищо. После Жрецът се хвана за сърцето, което излетя през дробовете му, прелетя във въздуха и се заби още туптящо в ръката на Господаря.Жрецът отвори уста да каже нещо и се строполи на пода. Кръвта му обагри мрамора.

-Мразя провалите. – Обяви Господарят на мрака


Категория: Забавление
Прочетен: 933 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 07.05.2012 16:00
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 288647
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Май, 2012  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031