Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2013 12:43 - арабската пролет - някои аналогии
Автор: georgealall Категория: Политика   
Прочетен: 1040 Коментари: 0 Гласове:
0



 тази година имаше т.нар "арабска пролет" в много държави от третия свят. -Египет, Либия, Сирия, Мали. Какво се случи всъщност? - нежна революци или Не желано вмешателство. истината е по средата. Протестите започна с хора които се роганизираха по Фесбуук и излзаха по 500 000 души и по повеме. Днес знаем, че Дж Сорос и Компания са дали предните две-три години по 500 -600 000 долара всякаго година (2009,2010,2111) във всяка една от тези държави чрез фондаци за образованиеу за полявата на училища, за агитация на масите, пускане на листовки, отваряне на учителсик места и дори - на въоръжаване на населението. За тези три години Сорос и компания намбукаха три компани по половин милион по три години - това са три милона американсик долари във подговка на една бъдеща революция най-вече в Египет и Либя. революцията започна- Няма да няпомням колко интереси бяха настъпени.
Кадафи например поиска се бори с долари. Има слухове че поискал да се върже със златото или с юана. Други варинти са че искал да създава химическо оръжие. ЕДва през 2003 след атаката на Саддам Сащ официално го отказали от тези му намериня. Както и да е детето-чудо което Сащ създадоха стана науправлемо и трябваше да бъде премахнато.Подобна е и приказката за Мубарак.
Свитедетели бяхме на нечувани жестокосит при свалянето на диктаторите. САЩ ес дистанцираха. Обама се оказа по хитър от Буш - това е работа на местни органи, а в краен случай на Франция която са намеси в Либия и в Мали - отсече Обама.
Дали е така?
ООН разискваше да има блокада - т.е. да има само обстрел срещу самолит и кораби които се опитват да излязат от Либия. САЩ наложиха мнението си за бомбандировки. Не бе демократично, но те си взеха поуки от ИРак.В тези бомабнидорвки имаш хиляди и десетки хиляди цивилин жертни - бомбата не гледа дали си от Кадафи или не си.
ООН реше че няма да се намесва. САЩ прие на думи, но по-късно се оказа че SWAT са били в либийската пустиня и са подпомагали бунтовниците.
При свалянето на мубарак Именон Американциет убидиха мубарак да си отиде като му гарантираха безопасно сдаване на властта. Видяхем безопаността - Мубарак е мъртъв.
Може би трябав да отбелжим че на САЩ - радетеля за демокрация- вееч повече от повин година не им пука какво става в Сирия където Башар Асад води геноцид срещу народ си и където се води гражданска война. Защо да им пука. там нали няма нефт?
радетелите за демокрация се справиха с Осама бин Ладен (Ей тоя Осама, като нашия левски -Неуловим). но тактичон пропуснаха да кажат че родината наАЛ кайда е саудтиска Арабия. защото са в Повече от добир отоншениея с Саудитския монарх.
Всъщност повечето диктатори те са ги сложили -И Башар Асад и колкото и да е странно режимът в Иран пак е дошъл с тяхан помощ ,и саддам
бе тяхна протеже, че и Муамар кадафи и уМубарак - все са хора на американците. В един моменти тези протежета решават да станат независими и американците ги нападат.
Спомнете си Ирак .Воюваше с Иран и Рейгън стоеше плътно зад Садам, даже се замеси в аферата Иран-контри. Садам посегна на кувейт и Буш-старши (вицепрезидент на Рейгън)  погна Садам. къде е логиката?
политиката на САЩ и ясан от векове - разделяй и владей
сега искат да разделят ирак на три част -шийтски, сунитсак и кюрдсак по меридианите.
Ако го направят ще си имат много ядове. Йемен е единствената друга държава с толкова мноог шиити -15 процента. (В ирак са 60) веднага ще скочат да искат отделяне. Кюрдите които са 15 милиона в Ирак, 15 в Иран и 10 в Турция ще поискат да се съберат в една  пан-държава. Турция и Иран  ще скочат - не може да ни взимате от територията. Ако пък оставят ирак в тази ситуация това означава гаржданска война докато шити и сунити не се избият. тя може да продължи още 20 години.
Най-глупавото е, че всичик държави в които стана революция днес са по-зле.
да почнем от Египет - днес там върви сигурен процес на ислямизация. жените се забрждат като пингвини, има частен канал по коюто говорят жени на които не се виждат очите, напоследък все повече престана образоването на жените, а се засили тенденцията към ранни бракове определени от бащите. Протестите срещу начина на управление на Президента са неефективни. В свое оправдание той казва - ако аз действам иначе панислямисттите след 4 години ещ са 10 пъти повече. добре, но очевидно не върви и да му отпускаш края.
в Либия на практика няма гражданско общество - там е хаос, властва законът на силата. Вършат се невероятни жестокости всеки който е би навремето с кадафи - или дори само се подозира че е бил с него - бива убиван, изнасилван, измъчван. Убийствата се върат по зверски начин. Няма закон, няма морал.
Сирия - цари разруха, избит народ, танкове влизат в джамии, Башар Асад - нямам намерение да си ходя.
Ирак - всеки ден  - нови жертви. Шиит се взриви в джамия. сунит стреля в тълпа. 4 убиит войници. 20 отвлечени репортери. Взривени сгради - и това 10 години след смъртат на Саддам - а краят не се вижда. жертвите отдавна са двуцифрени числа, макар да не ни информират.
Израел и Палестина - за тоав може да се напише цяла отделан тема, затова ще напиша само три думи.Войната продължава. Още.
накратко - кажете ми едно място където чичо САМ се е намесил и днес положението е по-добор отпреди? няма такова.
за сметак на това от всичик теиз държави САЩ добиват НЕФТ. ОТ Либия - 40 процента.  От Ирак 60. От Либия, Франция заграбиха тлъсат хапка -25 процента нефтодобив. не знам как стоят нещата в Египт или мали, но съм сигурен че и там процентите в нефтодобива са безбожни.
.......
а нашият премиер става в три посред нощите да се кланя на генерал-губернатора Уорлик, светал пу памет, дето го смениха. И американците вече имат паметник в София - при пложение че са ни обстревали.СРАМ.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 288770
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930