Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2013 18:54 - Пожар не се гаси с безин
Автор: georgealall Категория: Политика   
Прочетен: 868 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.02.2013 19:38


          В резултат от протестите среще нечуваните сметки на Топлофикация, в най-новата българската история се случи събитие без никакъв прецедент - финансов министър бе уволенн предсрочно. финасовият министър това е самият стожер на правителството. той задава цялаат макрорамка, ако той бъде уволнен това значи че бюджета е сбъркан и правителството трябав да си ходи. Впрочем за първи път от Виденов насам имаме преактуализация на бюджета именно при Герб - акто това въобще трябав да значи нещо - през 2009 т. преактуализира ог именно "геният" Дянков.
           Имаше много признаци, че икномиката не работи. Няма да ми стигнат сили да ги изброявам всички. Достатъчно е да се каже, че бяха уволнени двамата души отговори за парите - Трайков и Дянков. Те обаче не са виновни. Или поне не в основанаат си.  Трайков бе непоследователен за енергетиката и икномиката, говореше един работи, които по-късно не ставаха но поне имаше доброто желание нещо да промени и се старее да бъде относително независим експерт. на Буда му писна да си играе на принцип и сложи послушкото делян добрев, който заради него бе изложен на "неприятелски огън".
Дянков е по-тежък случай. той бе нагъл, брутален, циничен, не успя да удържи лобито на Цветано, държеше уличен език, конфротира се с президента Първанов, нарече учените "феодални стари", спря плащанията към бизнеса, не даде 13 заплата и коледни надбавки.......
Но при всичките си недостатъци той имаше и една правилна мисъл - че не трябва да позволява прекомерни харчове. разбира се тази мисъл трябавше да се развие - или излишкът да се използва за социални инвестиции - майчински, намаляване на ДДС, падане на тавана на пенсии, увеличаване на минималната заплата, подобряване на условията на бизнеса  (това правеха БСП) или да се използва за реформи, чрез които да се повиши производителността (както правеше ОДС). това не се случи, но тук виновен не е Дянков, а Борисов.
Сега дянков го няма и харчовете ще започнат. Плоблемът е, че те ще са безконтролни. разбира се, че не бе правилно зъронпроизводителите да са със забавени плащания, но бюджета вече бе зададен. сега фиска е опоскан, което  значи че накрая на годината т бюджета пак ще се кърпи аварийно и Станишев ще мине на мантрата "орисов е виновен"  И ще бъдат прави. При готов бюджет премира няма право да отстъпва нито стотинка, но се исак дупе. Сега след зърнопроизводителите ще дойдат еколозите, хората от  заводите, после бизнеса и накрая държавата ще фалира. това което борисов трябав да направи в този момент :
      да излезе, а да не се крие като плъх (дължи го на хораат щом постоянно е по тлевизията) да осветли договорите, условията при които са сключени, кога изтичат, при какви условия могат да се нарушат и какви ще са последствията, и да се опита да са проведе нови конкурси. Да направи фактурите по-ясни. Да поиска сметка от шушулов и Смерджиев - да ги изправи пред прокуратурата.
 да мапне мирослав Севлиевски за цялостната му политика, да помоли ДСБ - едниство за експерти, който да стане шеф на ДКЕВР.
за изчисти закона за референдума  - щом има мнозинстно това да става закон.
ако свърши и половината от тези неща, той ще обърне ситуацията в своя полза само за седмица.
Но докато пиша тези редове, все повече се убеждавам, че отиваме към събитията от 4 февруари 1997 - каква ирония на съдбата.
Дано само Борисов разбере, че като хвърля нови оставки , по този начин разпалава страстите. и налива бензин в огъня. А той е пожарникар и би трябвало да знае - пожар не се гаси с бензин.



Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 287119
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031