Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2013 13:32 - България и (в) Матрицата
Автор: georgealall Категория: Политика   
Прочетен: 3636 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 01.03.2013 13:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                 България живее в една днес живее в една измислена Матрица. Също като в света на Матрицата света е проектиран върху личната ни действителност – в измислената реалност ядем свежи плодове по всяко време на годината, в действителния свят се тъпчем с ГМО; в  измислената реалност  свят ние се женим за принцеси от приказките – балерини, келнерки  и манекенки – в истинсикя свят тези жени записват с диктофон нашите сънища и се водят на отчет на системата или трябва да им плащаме за това че сме с тях.; Същността на Матрицата е установена още от Съзиданието –Създателят създава измислена проекция на Рая на земята – Едем и насажда там свои прототипи – Адам и Ева. Те са изкушени от Дявола да опитат плода на Познанието , но имат Свободната воля да откажат. Човека избира да получи Познание, и в резултат на това е наказан – изхвърлен е от недействителния (Матрицата)  в действителния свят, като е оставен да се оправя на база получения опит.

           Днес в България има една здраво установена Матрица.Лошото е, че тази Матриац съвсем не е райска – напротив тя е кошмарна проекция на най-лошото реалния свят. В тази матрица ние имаме Създателят – БКП и в частност АНдрей Луканов, архитекта на Българския Преход. Има ги Пазителите на матрицата, които постоянно си менят лицата – това са всички действащи (и недотам действащи ) политици от съвременната ни история. Има го дори лицето което предлага изборът  (Морфей, Дявола) – това са ЕС и САЩ. Няма го обаче Спасителят (Нео), който да се роди от системата, да приеме истината, да отвори очите си за Познанието, и да се пребори с Пазителите на Матрицата, повеждайки напред народа си. Липсва личността на Левски, липсва лидера който да изведе обществото напред.

        Дори в днешния анархичен бунт, който по същество е именно против тази Матрица личи много ясно този факт – българското гражданско общество няма изявен водач, който да го тика напред. Има една маса движена от общи идеи против какво се обединява, но не и какво иска и по важното- как да стане. Именно тук е ролята на водача, който липсва.

      За съжаление  тъй като досега не виждам да се създават нови лидери в обществото имам подозрения че Матрицата още дълго време няма да остане разбита, а най-много да се променят отделни нейни компоненти….





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. kostadin - Бунта не е анархистичен Това е гл...
01.03.2013 15:54
Бунта не е анархистичен Това е гладен бун и бунт с искане за справедливост за българите
цитирай
2. georgealall - Явно не знаеш каков значи думата анархия
01.03.2013 23:34
това е когато има пълен разпад, т.е. когато отеделна група от хора или пък цялата маса иска да се разруши статуквото (цялата Матрица) но не може да каже какво конкретно предлага като промяна. В предложенията които се чуват има Напълно несъвместими неща - някои искат скандинавски модел (по-малко държава) други искат русик модел (повече държава) чуха се и екстремистки идеи - Да станем като Венецуела , тъй като те си повишаваил заплатите често. Венецуела обаче има петрол а освен това тя е политически изолирана. решението да излезем от ЕС и да ни спрат европарите едва ли е най-доброто. освен това в Венецуела няма елементарин граждански свободи - не можеш да пътуваш нито да говориш по джиесем...едва тази година нещата започнаха да се променят...
Чувам и чисто некоституицонни желания - за национализация и пр., които освен друго са и опасни, защото ще доведат до много тежки финнасови санкции от Ес които пак ние ще плащаме.
В този смисъл бунтът е анрхистичен защото не излича с конкретна идея какво да замени статуквото а само има отделни приказки, на отделни хора какво не им харесва - на един не му харесват монополите, на дуг - броят на депутате, трети иска възможност за мажоритарна система, а четвърти образователен ценз,, пети пък се е вторачил единствено в сметката за тока.... Докато хората не открият общото бунтът ще си остане анархистичен... Иначе всички бунтове са гладни -едното не отрича другото.
съжалявам ако съм те засегнал, но това е простота истина.на българите им е необходим Духовен лидер от ранга на Левски. какъвто не виждам в този миг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 287082
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031