Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
фентъзи- есета, поезия, колекции от вицове
Автор: georgealall Категория: Забавление
Прочетен: 288594 Постинги: 144 Коментари: 74
Постинги в блога от 18.02.2013 г.
18.02.2013 23:50 - Програма

 Протестът днес се разля в буйна ексцесия - метнати павета, бутнати кофи, стрелби с пушки. Пределно ясно е, че това бяха провокатори. сСиня софия не искаше да излиза заради станишев и провокаторите направиха грозни неща. За да не се отклонява обществената енергия е добре да има една програма. за да не се забравя че този гняв не е конкретно срещу Герб.
а срещу политическата класа.
Имаме нужда от нов политичесик модел.
имаме нужда от ново Велико народон събрание, дори само за да закрие тази институция
имаме нужда от преференциална листа с мно нисък праг - не повече от 5 процента.
имаме нужда от това, ако нямаш 6 месеца присъствие в последната година в страната да не можеш да гласуваш. Така веднъж завинаги ще се реши проблема с двойното гарждансто. Нищо лично против турците, но не може човек който идва само за разама баиряма да ми определя съдбите на 6 милиона души.
имаме нужса от това да станеш депутат да имаш легално висше образование. не да си със средно като лучано или Царя, не да си със крадени дипломи като Калина  Илиева и делян Добрев. а наистина да си завършил висше. та ако ще - в горно драглище.
въобще много закони трябав да се променят. Спешно.
имаме нужда и от нов закон за референдумите. Не може  на следващия референдум, да се надяваме, че ще се съберат толкова хора колкото са били на изборите - това условие просто трябав да отпадне. и да остане простичкото - събираш 55 процента - референдума се приема - не събираш  - не се приема, като ев мноог други държав по-света. толкоз.
това ще ни даде възможност да контролирале по пряко политическата класа.
и до голяма степен ще разбие модела.
но се съмнявам че Герб ще поиска да изпълни и поволовината от тези идеи, а опозицията няма да се нахване с тях, а само ще ги яхне.
дано поне утре в деня на Левски, Апостолът на свобода, имаме повече разум. Братя протестирайте, но не забравйте заради какво протестирате
не протестирате СРЕЩУ  ГЕРБ, а СРЕЩУ  ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОДЕЛ. нашата цел  НЕ Е ДА ДОЙДЕ СТАНИШЕВ. Нека София бъде като варна- протести без лумпенизация и извращения. Дължим го на Апостола
Категория: Политика
Прочетен: 1901 Коментари: 0 Гласове: 6
 немисливо е да се допусне , че всичок което се случва - хвърлянето на паветата, изстрелите по улициата, преобърнатите кофи боклук - са случайни изтъпления на тълпата. Във Варан където се събраах повече хора от София подобин изстъпления нямае. което означава само едно - в София народният гняв бе разбуден чрез провокатори.
Синя София не искаше да излезе заради червеня Станишев и я разбудиха насила.
По старшното е друго.
Борисов е гад.
Но не е ли забележително как той бе унищоен само за един месец

Комунистите направиха референдум (Станишев) и го спечелиха
Комунистите спомогнаха  да падне един просветен министиръ (Игнатов).
комунистите заговориха за нов референдум - за топлофикация и едно временно с това от сайта Биволь излеез досието БУДА (в същия ден в който Алексей петров  - човека на първанов - излеез на свобода )
внезапно започнаха протести за топлофикация.
към тях се появиха зърнпроизводителите - прекалено добре организирани за да е случайно
появиха се и синдикатите, които за политичесик хамелеони
 Борисов хвърли на вълците Дянков
Станишев си показа муцуната
протестите се засилиха
появиха се явни провокатори
иска да ви накарам да се замислите - такова пропадане само за месеце на  БУДа не е случайно. БСП го засипа с компромати, направи му пързалка, действаше по план  и тези протести са само една дълга поредица към края.
референдумът бе началото на края.
хубаво е, че сме граждански активни. Но е много важно действията на тълпата да не се политизират и лумпенизират. Внимавайте за провокатори, които хвърлят домати, павета, шишета и се бият с полицията - това не са приятели на народа. Това са активисти на БСП и Атака, ДСБ , НСФБ и други по-малик формации...


Категория: Политика
Прочетен: 2417 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 18.02.2013 21:37
 Борисов влез в историята като първия премиер-мутра. Борисов влезе в история,та като първия държавник провел демократичен референдум. Борисов влезе в историята с това че стана пъривят държавник след виденов с преактуализиран бюджет. Борисов влезе в историята, че стана първит премиер уволнил финансовият си министър предсрочно. както и първият премиер обръщал повече внимание на магистралиет отколокото на живите хора.....
Категория: Политика
Прочетен: 1901 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 18.02.2013 21:26
  в Историята (а в политиката) често има ирония. Улицата създаде Бойка Борисов - една мутра бе превърната в главен секретар, политик и накрая премиер на държава в ЕС. Сега пак улицата унищожава този човек. Причината  -той тръган срещу създадтелите си - срещу Валентин Златев, срещу Иво Прокопиев, срещу Маджо и Любен гоцев , срещу Ковачки и Граша ганчев. Създателите му го унищожиха - "бавно и полека във няколко века". Борисов не разбра, че е една кукла на конци - вярно в голям мащаб, но кукла. Той си отива така както дойде - по мутренски.  неговото създаване бе ознаменувано с вадене на трупове на дребни престъпници, докато беше главен секретар. Неговото падение е ознаменувано с  гражданско неподчинение, докато е премиер.
кажете не е ли чудна иронията на историята?
Категория: Политика
Прочетен: 926 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.02.2013 20:24
          В резултат от протестите среще нечуваните сметки на Топлофикация, в най-новата българската история се случи събитие без никакъв прецедент - финансов министър бе уволенн предсрочно. финасовият министър това е самият стожер на правителството. той задава цялаат макрорамка, ако той бъде уволнен това значи че бюджета е сбъркан и правителството трябав да си ходи. Впрочем за първи път от Виденов насам имаме преактуализация на бюджета именно при Герб - акто това въобще трябав да значи нещо - през 2009 т. преактуализира ог именно "геният" Дянков.
           Имаше много признаци, че икномиката не работи. Няма да ми стигнат сили да ги изброявам всички. Достатъчно е да се каже, че бяха уволнени двамата души отговори за парите - Трайков и Дянков. Те обаче не са виновни. Или поне не в основанаат си.  Трайков бе непоследователен за енергетиката и икномиката, говореше един работи, които по-късно не ставаха но поне имаше доброто желание нещо да промени и се старее да бъде относително независим експерт. на Буда му писна да си играе на принцип и сложи послушкото делян добрев, който заради него бе изложен на "неприятелски огън".
Дянков е по-тежък случай. той бе нагъл, брутален, циничен, не успя да удържи лобито на Цветано, държеше уличен език, конфротира се с президента Първанов, нарече учените "феодални стари", спря плащанията към бизнеса, не даде 13 заплата и коледни надбавки.......
Но при всичките си недостатъци той имаше и една правилна мисъл - че не трябва да позволява прекомерни харчове. разбира се тази мисъл трябавше да се развие - или излишкът да се използва за социални инвестиции - майчински, намаляване на ДДС, падане на тавана на пенсии, увеличаване на минималната заплата, подобряване на условията на бизнеса  (това правеха БСП) или да се използва за реформи, чрез които да се повиши производителността (както правеше ОДС). това не се случи, но тук виновен не е Дянков, а Борисов.
Сега дянков го няма и харчовете ще започнат. Плоблемът е, че те ще са безконтролни. разбира се, че не бе правилно зъронпроизводителите да са със забавени плащания, но бюджета вече бе зададен. сега фиска е опоскан, което  значи че накрая на годината т бюджета пак ще се кърпи аварийно и Станишев ще мине на мантрата "орисов е виновен"  И ще бъдат прави. При готов бюджет премира няма право да отстъпва нито стотинка, но се исак дупе. Сега след зърнопроизводителите ще дойдат еколозите, хората от  заводите, после бизнеса и накрая държавата ще фалира. това което борисов трябав да направи в този момент :
      да излезе, а да не се крие като плъх (дължи го на хораат щом постоянно е по тлевизията) да осветли договорите, условията при които са сключени, кога изтичат, при какви условия могат да се нарушат и какви ще са последствията, и да се опита да са проведе нови конкурси. Да направи фактурите по-ясни. Да поиска сметка от шушулов и Смерджиев - да ги изправи пред прокуратурата.
 да мапне мирослав Севлиевски за цялостната му политика, да помоли ДСБ - едниство за експерти, който да стане шеф на ДКЕВР.
за изчисти закона за референдума  - щом има мнозинстно това да става закон.
ако свърши и половината от тези неща, той ще обърне ситуацията в своя полза само за седмица.
Но докато пиша тези редове, все повече се убеждавам, че отиваме към събитията от 4 февруари 1997 - каква ирония на съдбата.
Дано само Борисов разбере, че като хвърля нови оставки , по този начин разпалава страстите. и налива бензин в огъня. А той е пожарникар и би трябвало да знае - пожар не се гаси с бензин.
Категория: Политика
Прочетен: 871 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 18.02.2013 19:38
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 288594
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Февруари, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728