Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
фентъзи- есета, поезия, колекции от вицове
Автор: georgealall Категория: Забавление
Прочетен: 288793 Постинги: 144 Коментари: 74
Постинги в блога от 01.03.2013 г.

                 България живее в една днес живее в една измислена Матрица. Също като в света на Матрицата света е проектиран върху личната ни действителност – в измислената реалност ядем свежи плодове по всяко време на годината, в действителния свят се тъпчем с ГМО; в  измислената реалност  свят ние се женим за принцеси от приказките – балерини, келнерки  и манекенки – в истинсикя свят тези жени записват с диктофон нашите сънища и се водят на отчет на системата или трябва да им плащаме за това че сме с тях.; Същността на Матрицата е установена още от Съзиданието –Създателят създава измислена проекция на Рая на земята – Едем и насажда там свои прототипи – Адам и Ева. Те са изкушени от Дявола да опитат плода на Познанието , но имат Свободната воля да откажат. Човека избира да получи Познание, и в резултат на това е наказан – изхвърлен е от недействителния (Матрицата)  в действителния свят, като е оставен да се оправя на база получения опит.

           Днес в България има една здраво установена Матрица.Лошото е, че тази Матриац съвсем не е райска – напротив тя е кошмарна проекция на най-лошото реалния свят. В тази матрица ние имаме Създателят – БКП и в частност АНдрей Луканов, архитекта на Българския Преход. Има ги Пазителите на матрицата, които постоянно си менят лицата – това са всички действащи (и недотам действащи ) политици от съвременната ни история. Има го дори лицето което предлага изборът  (Морфей, Дявола) – това са ЕС и САЩ. Няма го обаче Спасителят (Нео), който да се роди от системата, да приеме истината, да отвори очите си за Познанието, и да се пребори с Пазителите на Матрицата, повеждайки напред народа си. Липсва личността на Левски, липсва лидера който да изведе обществото напред.

        Дори в днешния анархичен бунт, който по същество е именно против тази Матрица личи много ясно този факт – българското гражданско общество няма изявен водач, който да го тика напред. Има една маса движена от общи идеи против какво се обединява, но не и какво иска и по важното- как да стане. Именно тук е ролята на водача, който липсва.

      За съжаление  тъй като досега не виждам да се създават нови лидери в обществото имам подозрения че Матрицата още дълго време няма да остане разбита, а най-много да се променят отделни нейни компоненти….


Категория: Политика
Прочетен: 3646 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 01.03.2013 13:33
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 288793
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Март, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031