Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
фентъзи- есета, поезия, колекции от вицове
Автор: georgealall Категория: Забавление
Прочетен: 287109 Постинги: 144 Коментари: 74
Постинги в блога от 19.03.2013 г.
                Историята странно се повтаря.

винаги когато има голяма криза парламентът олевява. (единственото изключение е 1997 - тогаав дойде десен парламент, защото ни управляваше ляво правителство, но това изключение потвърждава правилото)
През 1918 губим ПСВ ( Първата световна война) през 1919 ни се налагат страшни репарации. през 1920  година идва най-левият парламент  в историята на България- 80 процента от него е съставен от две партии -   БЗНС (селска партия) на първо място и БКП(р) на второ място. Има и някакви дребни проценти за десните партии които са незначителни. няма да повтарям каков се случва при правителство на Стамболийски.
Дне България отново е в  криза - криза на стандарта си, криза на правителството, криза на статуквото, дори има криза на ЕС и Еврозоната. Резултатът - първа сила се очертава БСП с 18 процента (умножено по две -36 процента действителен вот)  трета сила сила се очертава АТака с 10-11 процента  действителен вот,, пета сила се очертава другата националистическа формация НФСБ с 5-6 процента действителен вот  (последните две нарстват)
(десните партии - Герб, ДСБ, СДС,ДБГ(Кунева) - спадат,), което ни препраща към 1919 година. съществува един силно радикализиран ляв вот, и което е по-лошо един много етнизиран вот. Като се има предвид че социолозите дават 6-7 проценат на ДПС, но не отчитат 600 000 гласа от Турция, а е факт, че ще галусват МНОГО МАЛКО ХОРА (т.е. няма да е изненада, ако ДПС вземе 14-15 процента) и от друга страна - нарастващото влияние на Атака (10-11 процента действителен вот до момента и 6 процента действителен вот на НФСБ) мисля, че ни чакат неприятни събития...... дано не съм прав.Гражданска война на етническа основа е най-лошото, което може да се случи. видяхем какво стана в Босна и херцеговина, Великите сили също видяха и няма да позволят това да се случи отново .... дано не съм лош пророк, но ми се стурва че някои хора искат нов възродитеелн процес..... Внимавайте за кого гласувате.
съвета ми е - гласувайне , повишете активността, дори да е с невалидна бюлетина. в противен случай от вашето негласуване ще спечели само статуквото - под една или друга форма.
Категория: Политика
Прочетен: 1387 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 19.03.2013 15:33
  България е страна на двоните стандарти едни хора могат да рекламират кампания "не пий" после да се нялйскат, да убият дете, и да платят глоба и да им се развине мез ефективан присъда защото са известни (Масим Ставийскси) и да си карат джипа по Русия  защото са известни. Ако аз направя това ще лежа доживотно. Някои хора могат да си качат сирена на колата (Стоичков) и да спира т неправилно или да Пребиват полицаи които им правят забележки (Вежди рашидов) ако аз направя това полицаите мен ще пребият после до смърт и ще са прави.
България е страна където някои етноси перманентно не си плащат тока и водата (циганите) или хвърлят камъни по линейки, а като стрелят по тях, защото крадат, се жалват.  въобще ние сме страна на двойните стандарти.
Обаче най-интересното е, че и ЕС който ни прие също има двойни стандарти.
пищят значи, бе българите и румънците които общо нямат стохиляди души в Англия са им проблем. същвременно нищо не казват за 5-те милиона араби и чернилки, които опожариха Лондон миналаат кодина, когато бе процесът срещу Брейявик. Брей!
 Не знаех, че ние сме най-големият проблем на. При нарастващ ислямизъм, в 80 милионна германия има 10 милиона Турци ,в 40-милионни Франиця и Великобритания -5 милиона араби, за Испания да не говорим, а само в ИТалия се подслониха над 150 либийци, ние сем над големия проблем. БРЕЙ!
Аз не знаех, че при положение че най-голямата българска общност бе в Испания(окоол 90-95 българи) и Чикаго (50 000 българи) о по-голямаат част от тях ги разкараха вече оттам, сме пък чак толокз голям проблем в сравнение с милионниите радикализиращи се араби и турци.
  Или с гърците на който се дават  стотици милиарди милиарди и трилиони - а нас Великите сили не искат да ни опростят най-евтиния държавен дълг - 36 милиарда
не знаех, че може да се отделят стотици трилиони за Испания, Италия, Кипър, Гърция, а не  може да се подпомага българия която отдавна извърши всичок което искат от тях сега - приватизация, приватизация, приватизация  (и съкращаавне на държавния сектор)
 Хайде стига с двойните стандарти. че именно тези двойни стандарти ни качиха на лявата вълна - не може само да се взима, трябва и да се дава. Стига толкова грабителство.
Категория: Политика
Прочетен: 1493 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 19.03.2013 15:34
      тези дни гледам национализма вдигна глава (10 процента Атака, 6 - НФСБ)
как няма да надигне. нямам нищо против евреите, гърците, арменците, и дори - турците. Но циганите?
  хайде нека си поговорим за циганите.Всъщност в тази държава циганите се държат сякаш са мнозинство. Те не плащат ток, вода, данък земя,, не се образоват, но това не пречи на политици да им записват фирми за по сто -двеста лева, има цигански барони с по стотици хиляди левове, цигански булки се продават за десетки хиляди хиляди лева на 16 години, а на всеки две години преди избори на циганите се раздават от всяка управляваща партия половин милион под формата на цигари без бандероли. като прибавим разин кебапчета, кюфета и др.... какво излиза. Ако аз не си платя сметатка за тока един месец ще получа гневни писма, ако не я платя два месеца месеца, ще потекат лихви,  а ако не я плати циганинът  бай Хасан в продължение на пет години - нищо.Къде е тук справедливостта? Резултатът - техните сметките за топлофикация, водоснабяване, електкрофикация се разхвърлят върух РЕДОВНИТЕ потребители.  ТОПЛОФИКАЦИЯ пищи - имаме многа неплатени сметки. съгласен - и 90 проценат от тях са от циганите. като отидат да си ги поискат се събират 70-80 цигани и ще набият инкасатора. И инкасатора повече не ходи. А топлофикация разхвърял разхода на плащашите. докато не избуен революция (както стана) какъв е изходът - пирд 90 000 полцаи, да накарат МВР да си размърда задниците (и без това са толкоав мноог и нищо не правят) и вместо да бият невинните гарждани, да отидат по десет полицая с  инкасатор и да съберат сметките в гетата -  а ако не могат, тогава да им прекъснат тока и топлоподаването.
          Някой тук ще каже - ама това е сегрегация. Чакайте малко.
Не искам да бием циганите, и да ги затваряме в гета и концлагери, но как така ще има двойни стандарти? съгласен съм , че гадно да се родиш циганин - гол, бос и т.н., не всеки е Азис, но те и не искат да се променят - колко цигани сте видели да работят (извън Чистотата) а тези които работят как работят? с желание ли? Турците например берат тютюн - ама това е работа! а Циганите - крадат, убиват, просят! Ако кажеш на циганин - направи ми стол за 20 лева - единият крак ще е по-къс от другите три. Ама циганинът ще каже - дай парите за труда. И нима в моменат няма сегрегация спрямо българите?
            Ето да вземем друг пример - ако имате образован циганин със средно образавоние (минимум) и записан в социална програма дали няма да се замислите да го вземет на работа и да му дадате шанс. да но циганиет не искате да се образоват. те връщат децата си от училище, за да могат да печелят повееч като крадат и просят(малчуганите печелят повече съчувствие и минават между капките), а дъщерите си продават за 100 000 евра, ако се докажат като крадли. за какво им е да се образоват?
            А да се каже, че живота на циганите не може да промени не е истина - едно време циганин беше синоним на мечка. Дойде Бриджит Бардо - мечките изчезнаха. Значи можело, ако има желание. Освен това има иерлии (уседнали циганили), рудари (занимават се с копаене на руда), но ние са сблъскавеме всеки ден с кардарашите (номадите-цигани), Значи може и тази група да уседне, а не иска.... тук нещата опират не възможности, а до желание - веднъж на една определена група и втори път - на държавата, която не ги натиска.
           Смятам, че нещата се ясни. не е нужно да да има концлагери, но задължителон трябав да се премахнат двойните стандарти.
по избори например само под формата на нелегални цигари те получават над поливин милиад. Отделно масово се раздават по 200 лева на циганин плюс кебапчета и кюфтета. тази година има избори. Догодина също. И по-догодина.
Трябав ли да търпим това разхищение на държавин пари, когато в хазнаат няма пукнат лев, а малцинственият етносн с нищо не допринася за развитието на странаат ни?
        не на двойните стандарти. нека циганите си плащат тока и водата. нека партиите спрат да ги спонсорират. И тогава нещата в тази държава ще си дойдат на мястото.
Категория: Политика
Прочетен: 2205 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 19.03.2013 15:36
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 287109
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Март, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031