Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
фентъзи- есета, поезия, колекции от вицове
Автор: georgealall Категория: Забавление
Прочетен: 288830 Постинги: 144 Коментари: 74
Постинги в блога от 17.08.2012 г.
Един простак
един диктатор безподобен
 на мутрите един ортак
 на Господ той изкара се подобен

еидн човек без грам култура,
който държва управлява,
ала държвата му е през .....

Един селски тарикат,
що мускули надува,
и с кръчмарския език,
той с дипломатите общува.

Един бандит,
що от здрач, до здрач ленти реже,
ала свобода на журналсти той не дава,
от езика им да не се пореже.


Кой е тоз Крали Марко?

отганахте ли


Категория: Изкуство
Прочетен: 1050 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 17.08.2012 17:20

Дошъл си от оня свят  Ботев за кратко  - гледа хора се редят.

-За какво се редите бе добри хора. -За картофи. - Че не може ли да си купите – ами малок са и трябав ред да има за кого по на пред.

Отива Ботев по нататак – какво правите бе хора – редим се на опашка – за какво за краставици. - Абе няма ли краставици – брей.

Върви Ботев вижда мутри бият възрастен мъж никой не се трогва, понечва да се намеси и него го набиват.

Накрая отива и почва да тропа на гроба на Иван Вазов.

-Ехейййййй ИВане, идвай да пишеш втората част на "Елате ни вижте", пък аз ще събирам четата…

Дошъл си от оня свят  Ботев за кратко  - гледа хора се редят.

-За какво се редите бе добри хора. -За картофи. - Че не може ли да си купите – ами малок са и трябав ред да има за кого по на пред.

Отива Ботев по нататак – какво правите бе хора – редим се на опашка – за какво за краставици. - Абе няма ли краставици – брей.

Върви Ботев вижда мутри бият възрастен мъж никой не се трогва, понечва да се намеси и него го набиват.

Прибрал се Ботев на оня свят – дошъл левско – същата работа – за какво е тая опашка, за какво е онази опашка, накрая мутрите и него го набили. Прибира се и левски идва иван Вазов. Чака го господ, чака го, чака го, чака го, накрая праща Ботев и левски да видят какво е станало с поета.

Двамата го намират сврян в един таван пише на една свещ и им вика:

-Айде бе – аз почти написах Втората част на „под игото”, вие  готови ли сте да вдигате въстание?


Категория: Политика
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.08.2012 16:16
         Не съм съгласен.въпреки че не живея там. И не защото обичам протестите (всъщност дори ми пречат да ходя на работата), а защото вярвам че протестиращите са прави. Убеден съм, че е нарушен основен принцип  - синята зона дискриминира в центъра дискминира определена група от хора, част от които нямат никаква вина, че са се родили там. Сега те трябва да местят коите си твърде далеч от мястото където живеят, после пак да се прибират до мястото където живеят. някой воероятно ще скочи, че той също пътува всеки ден дотам, на което аз отвръщам - да, но той не живее там. тези, които не живеят там за постоянн могат да ходят в центъра или да не ходят, да ходят с обществен трансторт, маршрутка или такси или дори метро. тези които живеят там и имат коли трябав първо да махнат колите си и после да се приберат, което им губи време, а времето е пари.
     Изходите са два - първия  е прости - цялата София става синя зона. Не Центъра. Не Лозенец и ИЗотк. не Обеля и Младост  и зоната Б-5.А цялата. без никакви изключения. без прецеденти. Приемаме че всички сме равни, и всичик ще плащаме платени паркинги и готово.
    Втория е също много прост - никаква синя зона. Аз лично не бих просетирал срещу първия. Ако всички кваратали станат синя зона, естествено ще приема и Лозенец да е синя зона - законът трябав еднакво да се спазва. Но ако утер някой каже ти в лознец ще пхлащаш, а в Обеля няма да плащат и ще отида и подпаля кметството. Откъде накъде такова неравноправие.
    първия вариант - синя зона навсякъде не е сложен, но се иска дупе за да го осъществиш, а Фандъкова показа, вече че няма дупе. Миналата година тя се опита да осъществи именно тоиз план, но имаше недоволни (много по-малок от сега) и тя се предаде и изхвърли Минко герджиков като главен виновник. хич не ми е симпатичен Минко-то, но този тип бе при Софиянски, после бе И.Д. кмет, после бе в администрацията на Борисов, в която бе и тя, после влезе в нейната администрация и сега да ми обяснява че не била запозната с идеите му - е това е наглосто. Познавата се от 10 години, всичикиет му идеи минават през нея но фандъкова не поиска да поеме отговорност, да тропне по масата и да каже "ще стане както казвам". Или пък да остъпи и да рече "да сбърках". Вместо това тя по герберски замете  аканото с надежда да го пробута незабелязано отонво, опаковано в целофан.
          Днес нещата са по-сложни защото идат избори, ГЕРБ не смее да предолжи варианат - цялаат София синя зона за да не подигне твърде мноог недоволни, но пък от друга страан не си дава сметка че така твъред мноог поляризира настроенията. това е опасно Защото герб живее с илюзията че Хората  се движат по оста - Герб-БСП, но вдействителност на парламенат ще влязата 4 партии, и въпреки че Герби ще е най-голяма сред тях тя спокойно може да не е управляваща ( справка торйната коалиция управаше с мандат на ДПС - не е изключена коалиция БСП-Движение Градани за България - ДПС с общ сбор над 70 процената и тогава първата партиа - Герб ще остане опозиция) в този смисъл е опазно поляризиращото говорене. Подобна грешка направи Първанов когато съзададе квазимажоритарната система, считайки опозицията за неспособна за се представи добре, а не отчете недовството на хората.        Като имам всичко това предвид допускам два варианта - или Фандъкова малок или много ще отсъпи (отново) по въпроса за синята зона (поне до изборите) или ако не отстъпи срещу Герб ще се натрупа  още недоволство и есенат и зимата рейтинга им ще започне да пада твърде бързо.
     разбира се ако имахме истинсик управници биха могли просто да направят цялата София синя зона , но както  обясних вееч по-горе ние нямаме такива.Защото тук се иска мъжество и характер.
Категория: Политика
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове: -1
Последна промяна: 17.08.2012 13:34
           
      Всеки път си казвам - е не може управяващиге ни да са толкова тъпи. казвам си го вече 20 години. И всеки път ме изненадват. След атентата в Бургас обаче бях ужасен. първо ясно бе - че не сме остров и че един ден и тук ще се случи нещо подобно.  След като Костов пуска Сащ да хвърлят бомби в Косово, Царя се присъединявае към нато, Станишев допусна бази в страната ни, А Борисов бие метани на Хилъри и Уорлик бе ясно че ще се стигне един ден дотук, когато ислямът ни въран "услугата".Но правителствата, които се изредиха можеше да се опитат поне да вземат някакви мерки за сигуност. ИЗраелците още от първия ден дойдоха и изшъткаха нашите, като казаха, че не им вярват (ужасно унизително). По-късно стана ясно че според израелското разязнаване е имало ужасно моного пропуски по сигурността - Анетаторът е дошъл в пристгащи, но не е дал вид да чак никого, стоял е на място с дев чанти, които е държал и не е смеел да остави на земята, нервно е пристъпял на крак. Около него не е имало полицаи.  Не е проверен паспортът му,  инак щяха да погледнат поне възрастовото състовествие между снимката и човека и можеха да го задържат. Не е минал през скенер иначе щяха за знаят че съвсем скоро е бил в Варна - град в който също има летище и да се запитат защо не е излетял оттам. Багажът му също не е проверен.Странно се е държал и в рейса - настрана от всички други и на никой не се е замислил защо е  така. За сметка на това обаеч ДАНс активон проверяват цената на хляба.
          между впрочем освен Мосад ЦРУ също изшътка нашите и им каза тихо, че им няма доверие. Тия данни за фотороботи, да не мисилите, че са открития на МВР? Глупости!
           Трето Цветанов казва че са нямали нито едно предупреждение, главният секретар обяви че са имали 15 предупреждения за годината, последното няколок дни  преди взриват от двама тийнеджъри - на кого да вярваме?
          В друго предаване Григор Лилов обяви, че важни бизнесмени и ръководители от правителството на Катар се събрали на една яхта късно вечерат и Бойко Борисов също е присъствал на яхтата. там са обсъждани много важни бизнесрешения и е взето решие Катар да ни стори безплатно пътища - нещо което те никога досега в цялата си история не са правели. Следавателно (макар това да не може да се докаже) ББ е обещал доста сериозни неща в замяна - кокайни, хероин и т.н. ОСвен това катарците не са били единстевени на тази яхта, присъствали са и представители на Турция.. Само няколок дни по-късно се е сулчил атентата, който батмана се постара да замете, (но от Мосад иЦРУ не му позволиха и директно казаха аут на нашите служби за сигурност - в собствената ни държава) защото е прекалено набъркан с мафиотите. съзнавате ли какъв скандал е това на високо равнище.
Аз съзнавам и ме е срам.
Държавата няма сигурност, защото се упрявлява от хора  като Ковачки и Валнетин  Златев, но на ДАНС и МВР се възлагат разни серийни ПИ АР акции като това да надзирява качеството на хляба или кой превишава скоростта от 60 км в час този месец ( но пък съм убеден че никой не глобява Стоичков когато е със синя лампа).
Искам да предложа един облог. Ако има нов мандат на ГЕРБ  в него ще последва нов атентат. с което не казвам, че преди сигурноста бе много добра. Съвсеме не. Н преди живеехме в малко по-спокен свят. Той обаче динамично се промени и ГЕРб на които се падна да ни управляват траблав да помислят - искат ли да ни управляват и утре. Ако да трябва да променят много неща, но най вече сигурността.
Категория: Политика
Прочетен: 705 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.08.2012 15:51

 

                                   

                                                          Отворено писмо

 

            Шокиран съм. Всеки път си казвам че образованието ни не може да пропадне по надолу и всеки път то ме опровергава отново и отново. Но вчера изживях истински кошмар. В учебниците се налага поредната бясна цензура. Децата вече не знаят какво учат. Преживях факта, че в убеник по история, се вмъкнаха дълги, предълги уроци за Костов, Станишев и дори  за Борисов (историята обикновено свършва 20, 30  или 50 години преди съвремеието и бележи края на една епоха. Другото е политика. За французите историята свършва с де Гол -1975, за за Англичаните – с Тачър – осемдесетте, за Американците – с Рейгън. За нас историята свършва с Живков нататък е политиката). Днешните управляващи изглежда не мислят така те изключавт основин произведения на Ботев, Вазов и Вапцаров от учебниците, защото не са политичесик удобни, те забраняват да се говори за дейността на Левски. Днес възрастни кандидат-студенит бъркат шоумена Къци Вапцаров с Революционера-поет Никола Вапцаров поради незнание кой е той, но това никому не прави впечатление. За сметка на това всички знаят кой е Сидеров и кой – Бойко Борисов.

Живота на хората се превърна в една голяма кръчма. Махам настрана, че вече двадесет години ние нямаме  стандарт, като стандарт. За съжалено, обаче, политиците на прехода унищожиха духовността на народа ни. Напоследък ни се втълпява, че сме в криза. Това не е вярно Не е вряно. Или поне не твърде много. Българите винаги сме били в криза -  Нямахе газ при Станишев, нямахме ток При Луканов, Нямахме вода при Янчулев, нямаме, хляб при Виденов, цареше корупция при Костов, горите се изсичаха при Сакскобурготски…българина винаги е в криза. Криза е имало и 30-те година миналия век, както и 40-те години, после е имало социализъм, а по-преди  това е имало османско робство(пардон присъствие) но сме се справили, защото е имало силни в своят морал българи, които са милеели за родината като В.Левски,Раковски, В.Априлов, Н.бозвели, Ил.Макариополски, Д.маринов, Ив шишманов, Списаревски и други…..

Днес тези хора са неудобни -  Левски, Ботев, Вапцаров са терористи, (първите двама срещу чужда държава,  третият срещу собствената) Стамболов – диктатор и причина за провала на революционните действия в търновски окръг, Заимов и Н.Обретенов – национални предатели, За интелигентите като Д.Маринов, Марин Дринов , Ив.Шишманов, М.Арнаудов, С.Радев, Хр.Вакарелски не се говори и се прави опит да се закрие тихомълком БАН и да се вкара прът в колелата на университетите, а кора като Левчев, Антон Дончев, Светлин Русев  и прочие се опошляват с думичката „комунисти” (сякаш днешните управляващи никога не са служили на БКП и бащите и майките им са били в друга партия).  Няма обаче да се огранича само с днешните управляващи. Истината е, че интелигентният народ никога не е удобен за собственият си елит. Споменете си прекрасният роман на Рей Бредбъри – „450 градуса по Фаренхайт”. Тъй като елитите не желаят интелигентен електорат, а предпочитат стадо овце, те започват акция по промиване на мозъци. В действие влиза пожарната команда, която започва да гори книги и да арестува хора от Съпротивата, а основно действащо лице е един пожарникар. Книгата е писана преди 25 години. Не ви ли звучи познат сюжета?

Ще добавя също , че не толкова отдавна в едни други времена Вазов пак бе забраняван писател защото пишеше, че „тамо дето Струма, Вардар и Марица си текат”, както и „от Дунава до Егея от Добруджа до Шар (планина – б.а.) една се песен пее)”  а бе забранено да се говори, че Македония е българска. Днес Вазов пак е персона нона грата защото писал за „иго”, а не се сетил, че когато Пехливана иска да изнасили Марийка или  двамата башибозуци – Нонка, дъщерята на кмета, когото скъсват от бой и за капак му взимат парите,  те само е „присъствали” .

Днес трябва да се задоволим с обяснения от типа че Макгахан, корспондент на известния  „Дейли Нюз” всъщност е третоспенен журналист, а Захарий Стоянов е препредавал чужди разкази. За платното на Мърквичка, в което показано насилието на Османците над българите (не е нужно да обяснявам кой е световноизвестният Мърквичка) се каза, че било пресъздадено по един мит и че художникът не бил присъства. Като че ли Микеланджело се е видял с Господ като го е рисувал, но никой не коментира Сисктинската капела. Днес  ни се предлага да се оскверни костницата в Батак и тя вече да не бъде само музей, а там да се служат и литургии. Как весело попът ще припява и после ще взима парите на хората до костите на мъчениците. Но нали е парица – всичко може. Днес ни се казва, в два реда, в чуждите енциклопедии че  „имало недоволство и някои по-известни българи като Левски и Ботев се разбунтували но били убити. ” толкоз.  За априлското въстание в един абзац се казва, че било неуспешно. Никой не споменава, че е било най-голямото в цялата история на България, нито че е активизирало 20 процента от населението, нито широкия отзвук от зверзвата на османците. Не се споменава, че видни фигури като Виктор Юго, Макгахан и У. Гладстон, граф Игнатиев защитават нашата кауза, а мненията в Европа се поляризират за и против българския въпрос и той става най-важното нещо.

Днес на всичко това се хвърля пепел.Левски бил нарушител. Разибра се, че е нарушител. Той прави революция. Много ви моля обяснете ми как се прави революция без пот, кръв и сълзи Той променя морала на хората, а това не става отведнъж . той е смутител на обществения ред, защото иска един нов световен ред. Само че господа, ако тръгнем по вашата логика следва и Исус да обявим за нарушител, защото и той е искал нов морал и затовна се е осмелил да разгони търговците от храма с бич. Впрочем свещениците са го обявилите именно за такъв – за лъжепророк и смутител на ред. Ако избирате тяхната версия значи не го признавате за Син божи.да разбираем ли господа, че Исус не е нищо друго освен един лъжепророк и смутител на реда и 2000 години хората напразно са се слели в него и са водили войни и кръстоносни походи  за глупости?

Впрочем и Буш-младши също искаше нов Световен ред и си позволи да хвърля бомби и войнци в Ирак.както и Рейгън който говореше за Империя на злото и води война с Иран.Трябва ли в нашите учебници САЩ да не присъства като държава ?

Лично аз мисля че такива дискриминации спрямо нашите собствени герои са крайно осъдителни. Да, Левски е убивал българи и османци. Да, Бенковски е заповядвал да се палят къщи.да, Вазов е говорил за Иго. И какво от това? Такова е било времето, принудени са били да го направят, направили са го  в името на националните интереси. Левски не е масов убец който е убивал жени и деца, той е убивал хора, които са се съпротивлявали, на националната кауза – да се възстанови българската държава.Наблягам на думата възстанови, защото но някои хора казват, че той действал на територията на чужда държава. Не съм съгласен – при чуждо управление може, но територията е на българската държава, следователно Левски е считал това управление за временно и действал с всички средства които е имал да го премахне.

 Не сме ние тези които имаме морално право да  съдим нашите възрожденци и следвъзрожденци. Преди да съдите Левски, кажете господа вие изпълнихте ли заветите му. В чиста и свята република ли живеем днес?  Готови ли сте като Левски и Петко воевода, Шишманов и много други,  да се откажете от поста и да идете „да пасете патките” стига отечеството ви да го пребъде? Записвате ли си в едно тефтерче всичко което сте взели, за да го върнете после? Давате ли разписка на всеки от когото сте взели нещо? Как смеете да съдите Апостола, щом не сте и наполовина като него! Нарушител бил! А вие господа държали ли сте пистолет в ръка? Стреляли ли сте по човек? Знаете ли какво е да се бориш със съвестта си, че си убил някого? Съвестта – това е истинският закон! От закона можеш да избягаш от съвестта – не! „Всичко съм направил за отечеството си” казва Левски. Вие обаче въвеждате Бай Ганювският принцип – „идеали – суета, вятър”. Само така може да се обясни, желанието за промени историята, заплащането на отделни смешковци като Улф Брунбауер  и Мартина Балева с техният „мит за Батак”, сега вече и учебниците направо се преправят.

Духовността на един народ предхожда неговото желание  и за развитие. Но ние нямаме развитие, защото нямаме духовност.А нямаме духовност, защото овас ви е страх господа, че тя може да ни съзададе интелект и желание да сменим управляващата ни класа.А вие искате РОБИ ! Но знайте господа, че всичко е до време. Вие вече сте пътници!


Категория: Политика
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.08.2012 12:43
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 288830
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Август, 2012  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031