Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2012 14:21 - Павел Павлов Серафимов, дизайнер от гр. Леуварден, Холандия.
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 49655 Коментари: 104 Гласове:
12

Последна промяна: 18.07.2013 10:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    Пътуването до Леуварден е доста изморително и продължава около два часа и половина с влак от Амстердам...Леуварден (на нидерландски: Leeuwarden на фризийски: Ljouwert)е град в Нидерландия, столица на провинция Фризия и административен център на едноименната община. Към 1 септември 2010 градът има население от 94,414 души. Леуварден е един от единадесете исторически фризийски града. Официален статут на град получава през 1435. Леуварден е бил разположен на бреговете на залива Миделзее, който в края на 15 век е засипан със земя, за да осигури повече обработваеми площи.
         В града явно няма велики исторически личности и събития, затова пък има доста паметници:

image

image

   В този град твори г-н Спароток:

      Павел Серафимов, Джанкарло Томеццоли: «Доказательства раннего присутствия славян на Минойском Крите/Новое азбучное прочтение ЛИНЕАРНОГО А письма/EVIDENCE FOR EARLY SLAVIC PRESENCE IN MINOAN CRETE. NEW AZBUKAS (SLAVIC ALPHABET) READING OF THE LINEAR A INSCRIPTION»
www.srpska.ru/article.php


       

       :-) Оказалось, что понятия КРОМАНЬОНЕЦ, и ЧЕЛОВЕК, ГОВОРЯЩИЙ ПО-РУССКИ, совпали.


       В этой связи хотелось бы отметить присланную на Конгресс статью Павла Серафимова, болгарина, и Джанкарло Томеццоли, итальянца, о попытках дешифровки надписи, выполненной линейным письмом А, до сих пор не дешифрованным. Многие исследователи полагают, что это письмо принадлежит носителям крито-микенской культуры, пеласгам, славянам по происхождению.
www.organizmica.org/archive/505/viss.shtml


    Томеццоли Джанкарло Тициано, Серафимов Павел Павлов: Доказательства раннего присутствия славян на минойском Крите. Новое чтение надписи линейным А на золотой перстневидной ячейке из Мавро Спелио (Мюнхен, Германия, главный эксперт Европейского патентного бюро; Леуварден, Голландия, дизайнер, художник).
ateney.ru/rus/biblio/Piter3.htm


                                                                                                  МНОГО СА НАПРЕД ТИЯ ХОРА, МНОГО: В самом деле, нельзя не восхититься глубиной и масштабом проведённых авторами докладов исследований, доказывающих несомненную первичность славянской протоцивилизации по отношению ко многим другим цивилизация м и культурам глубокой древности. Археоника — наука о духовной культуре человечества — всё более уверенно заявляет именно об этом. Например, санскрит это искусственный язык, созданный в I веке н. э. на базе русского языка. Поэтому нам не надо больше привлекать индийские аналоги, чтобы проследить этимологию слов русского языка, в котором более чем предостаточно нужных нам корней. Надо только немного поднапрячься. По данной тематике хорошо поработала секция «Докирилловская письменность», в которой выступили с докладами: Тентов Аристотель, член Палаты представителей Македонии («Древнейший македоно-славянский словарь»); Томеццоли Джанкарло, главный эксперт Европейского патентного бюро в Германии, и Серафимов Павел, дизайнер из Голландии
za.zubr.in.ua/2010/05/28/6442/


          Г-н Томецоли, италианец, който живее в Германия....работи в едно патентно бюро, но и Айнщайн е работил в патентно бюро, преди да стане велик...
 




Гласувай:
21


Вълнообразно


1. vmir - Не е възможно кроманьонците да са били руснаци,
15.12.2012 15:17
всеки у нас отлично знае, че са били македонци.
цитирай
2. lidislidis - Интересно!
15.12.2012 15:18
То си личеше, че дизайнерството няма нищо общо с историята....Той и Хитлер е бил дизайнер-бояджия в началото на кариерата си... Оставам с впечатления от статията, че героя описан в нея е историк шарлатанин и неизвестен дизайнер, навярно също шарлатанин...
цитирай
3. blackpredator - Хаха,
15.12.2012 16:12
направо трябва да се кръстя Магпредатор.
Сякаш съм прочел постинга ти, преди да коментирам при Запъртъка.:))
Аресаха ми статуите.
И с гегата и с кравите...
цитирай
4. saportok - Божем,
15.12.2012 16:32
Прочетох го и сега наистина съм в паника.
Изпреварили са ме с много,сега как ще компенсирам разликата?
цитирай
5. shtaparov - Принципно не намирам лъжи нито в ...
15.12.2012 16:55
Принципно не намирам лъжи нито в твоите статии,нито в онези на Спароток,
понеже се покриват твърде успешно със сведенията на историческите извори- нещо абсолютно необходимо за коректното написване на която и да било история! И макар да не съм дизайнер пиша на същата тема,по която пишете и вие с Павел,но моите заключения никой досега не е посмял да се опита да ги обори или отрече,понеже всяка дума съдържа в себе си своя смисъл- този,който са вложили в нея някога древните хора! А вие с Павел няма какво да враждувате- борбата ни е една: за България,и няма нужда да радвате враговете ни с вашите вражди! Павел доколкото виждам омекоти тона си към теб,остава и ти да направиш същото,за да докажеш че си борец за България,а не служител на някаква филанкешийска партийна централа,както разправят някои- надявам се неоснователно. Здраве и късмет!
цитирай
6. joysii - Оле, майко! Той е дизайнер, ко...
15.12.2012 17:58
Оле,майко!
Той е дизайнер, колкото и историк, и археолог ,и езиковед-точно -НИКАК.
Ми като го раздава дизайнер, да беше барнал малко ония детски рисунки дето ги предлагаше за илюстрации на книгата си и дето бяха...пази ,Боже-бетер от детски драскулки в трети клас.
Дизайнер на какво е нашият хубостник? На плетени от слама и пръчки огради за добитък,май-май.
цитирай
7. saportok - - Но призовавам все пак вас, младите ...
15.12.2012 19:55
- Но призовавам все пак вас, младите (?). Послушайте мен, старият човек ...?

- Бъдете МО/УДРИ !!! Бъдете С(Е)МЕЛИ !!! За да не станете като онзи, който мислел, че с чуждо име става кариера ...

- Защото дяволът, маймуната на господ, само го гледа и му завижда !!!

- От Запарток !!! Висок !!! Готов за скок !?
Тракиец, ergo sum !!!
цитирай
8. vmir - Това е потресаващо, Летописец!
15.12.2012 20:25
Значи, докато Серафимов ни будалка, че за него няма славяни, а траки, в същото време се слага пред руснаците, че славяните имат принос към минойската цивилизация!!! Отврат!!!

Мъча се да му намеря оправдание с предубежденията на руснаците и тактическото им заобикаляне, но това, че евентуално мами тях, не ме топли особено, защото няма как да мами едновременно и нас и тях, без да измами и нас и тях.

Между впрочем, няма как славяни да са създали минойската цивилизация, защото в такъв случай щяхме да им намерим поне водката.
цитирай
9. leonleonovpom - Сарматите край езеро Ван убили к...
15.12.2012 20:35
Сарматите край езеро Ван убили краля на дългите бради- лонгобардите -Ломбардия -Милано разви такава хипотеза в сарматско-кимерийския произход на българите. Тук какво смяташ, че развиваш. Имах дълг към теб, този път заслужи да ти го върна, въпреки че мразя да го правя по такъв начин. При положително развитие от твоя страна обещавам двойна компенсация!
цитирай
10. leonleonovpom - Много оригинално, връщам ти дълга, ...
15.12.2012 20:43
Много оригинално ,връщам ти дълга, който мислиш, че не съм забелязал, при положително развитие от твоя страна -двойна компенсация. Имам предвид изумителната разправа на сарматите българи ,обитаващи източна Турция-езеро Ван с краля на дългите бради-лонгобардите, обитаващи Северна Италия от постинга ти за кимерийско -сарматския произход на българите. Аз не съм му противник, само мисля ,че липсва тракийският........ Как ли е станало? Анализ!
цитирай
11. lidislidis - Ако феновете на спароток бяха с по-добра обща култура
15.12.2012 22:44
Щяха да забележат отдавна, че спароток преписва статии на малкоизвестни руски историци, копира мнения на други от форуми и разтяга локуми върху тях. Ами достатъчно е да използвате търсачка и да започнете от istoria.ru, както и да търсите някое име на племе пак оттам. Има плагиатства и от архиелогиа руска, а последната му статия в блога е труд на една рускиня, чиито страници пак се намират в история руска.
Върхът на невежеството му беше опита със сравнението venajalainen и пемената на славяните...Коментирах при saportok тази невежест да се сравняват корени на думи, без да се знае спецификата на даден език, а именно, че думи с еднакви корени имат различни значения. Всеки може да се увери в това което констатирах за плагиатствата спаротокови от нета и руските страници в нета на тема история.
цитирай
12. vmir - 11. lidislidis, не общата култура е проблемът в случая, а генерирането на лъжата и безнаказаността на лъжата, което я прави безочлива, тотална и неизбежна..
16.12.2012 05:45
Въпреки правилото след първото плагиатстване, изследователят да бъде лишаван от титли и звания, толерантността за такова престъпление в последните десетилетия нарастна силно заради безпаричие и действията на хора с подмолни цели, заинтересовани от налагане на несигурност, деморализация и объркване.

Още по времето на комунизма бях чувал за археологически разкопки у нас, при които току-що изкопавани местни артефакти, нощно време са били подменяни с други, доставяни за целта от чужбина. Ясно е, че подобни фалшификации са възможни само със съответната организация и задачи извън официалните програми, с които неофициално са натоварвани конкретни хора. Така траките са ставали славяни.

Не съм очаквал обаче, че същата тази гадост може да бъде използвана и днес по самоинициатива. Да се приписва на славяните цивилизация отпреди 5-6 хиляди години! И то от Павел Серафимов - "неуморимият" радетел срещу пославянчването на траките!!!

Излишно е да казвам, че за хора, способни на такава измама и тиражирането й, фабрикуването на артефакти (щом е спрян вносът им от чужбина), би бил нещо съвсем естествено. Да речем, "прабългарската" розета от Плиска. Един я измисля, друг я изработва според целта и задачите, които й се възлагат, трети дебне и слухти за разкопките около Плиска, четвърти се прави на заплеснат турист, докато намери сгоден случай да я набута където на следващия ден се очаква да копаят археолозите или я връчва на фен измежду копачите, пети открива "аналогията" й с линеар А и т.н.... После, с подкрепата на българския народ, братята славяни стават бащите на писмеността, културата, носители на светлината и праведността.... После се чудим защо у нас апатията, подозрителността, неверието, примитивността, клеветничеството и простащината са толкова всемогъщи, защо българинът не вярва на никого и все гледа да прецака другите, а следва примера на онзи, който от това се препитава...

За съжаление, няма как това да не е блоговият Павел Серафимов. Тези теми той ги е развивал и публикувал у нас под претекст, че се бори срещу пославянчването на траките. Тук обаче, е направил точно обратното. Това е непростимо. Блогърът Alexalexalex още преди 2 години предупреждаваше, че целта е да се поддържа нерушимата ни дружба с когото трябва, а аз 2 години отказвах да приема, че такова пладнешко разбойничество спрямо надеждите за незамисимост и национално достойнство, е възможно у нас.

Подобна практика не само ни прави слуги на външни прищевки, но утвърждава измамите като норма на съществуване, а всяка измама се пробутва като невинна шегичка, от която комплексарите се възхищават, защото не вярват, че имат сили да просперират без лъжи и измами.

цитирай
13. saportok - Точно така, уважаеми господин V...
16.12.2012 10:01
Точно така,уважаеми господин Vmir.Ние трябва да се борим срещу противните външни научни прищевки и да защитаваме истинската ФИРОМска наука,чиито виден представител е господин sparotok.
цитирай
14. vmir - 13. saportok,
16.12.2012 10:36
saportok написа:
Точно така,уважаеми господин Vmir.Ние трябва да се борим срещу противните външни научни прищевки и да защитаваме истинската ФИРОМска наука,чиито виден представител е господин sparotok.


Не вярвам макетата да имат много общо в тази работа. А блогът стана толкова майтапчийско място, че си е жив майтап да се развличаш тук, но дори и онези, за които гръмкото изпускане на телесни газове е връх на чувството за хумор, си имат право на подобно място.
цитирай
15. saportok - Точно така, уважаеми господин V...
16.12.2012 10:54
vmir написа:
saportok написа:
Точно така,уважаеми господин Vmir.Ние трябва да се борим срещу противните външни научни прищевки и да защитаваме истинската ФИРОМска наука,чиито виден представител е господин sparotok.


Не вярвам макетата да имат много общо в тази работа. А блогът стана толкова майтапчийско място, че си е жив майтап да се развличаш тук, но дори и онези, за които гръмкото изпускане на телесни газове е връх на чувството за хумор, си имат право на подобно място.

Сметате че няма общо с ФИРОМ ли ли?В най-скоро време поемам ангажимент да Ви запозная.
Очевидно не познавате добре съвместната дейност на уважаваният господин sparotok и обективната македонска наука на югозападните ни събратя.Тя си е точно това,съвместна дейност.
Четете по-внимателно изследванията на ученият sparotok,господин vmir,четете по-внимателно!
цитирай
16. merlin68 - Кирил Милчев - старшина милиционер ...
16.12.2012 11:47
Кирил Милчев - старшина милиционер от Карлово, с пистолет на гъза служил на БКП. След промените при които БКП умря, първа дружка на Ф. Димитров, ЧЛЕН на СДС. След следващите промени когато и СДС умря, Милчев се спасява на царския кораб, изкатерва се до депутатско място от НДСВ. Междувременно завършил филология и защитил доктУрантура (по какво си доктУр Милчев, дай информация да обогатя биографията ти). Писател чийто книги не четат дори тези на които ги подарява. Историк със сериозен принос, Милчев е първият и единствен изследовател доказал, че Висла се влива в Каспийско море.

vmir - човек който две години чете неща които не разбира, в последствие за да не признае собствената си глупост обвинява автора, че го е лъгал:) Не е страшно, на всеки се случва да чете нещо без да го разбира, по-лошото е, че vmir, обича и да пише за неща които не разбира. Но дори и това не е най-лошото, vmir, обича да мрази без да разбира какво и кого мрази, това вече е доста кофти.

saportok - разликата между Панасоник и Панасоаник, или иначе казано - менте. Когато има какво да кажеш и мислиш, че можеш да го направиш добре, бъди себе си, иначе винаги ще си останеш менте.

Беше ми много забавно да ви почета, Милчев за тази радост която ми донесе получаваш +
цитирай
17. vmir - За мен въпросът е приключен.
16.12.2012 11:51
Все ми е едно на кого служи. Баста мосю! Имам нужда от свеж въздух. Коментаторът над мен изпусна голямо количество телесни газове, и си ги нюха с премрежени от наслаждение очи. Не искам да му преча на самозадоволяването.
цитирай
18. get - - Ако lidislidis ... наместо да страда от други неща ... "страдаше" от почтенност ... ??!
16.12.2012 13:00
lidislidis написа:
Щяха да забележат отдавна, че спароток преписва статии на малкоизвестни руски историци, копира мнения на други от форуми и разтяга локуми върху тях. Ами достатъчно е да използвате търсачка и да започнете от istoria.ru, както и да търсите някое име на племе пак оттам. Има плагиатства и от архиелогиа руска, а последната му статия в блога е труд на една рускиня, чиито страници пак се намират в история руска.
Върхът на невежеството му беше опита със сравнението venajalainen и пемената на славяните...Коментирах при saportok тази невежест да се сравняват корени на думи, без да се знае спецификата на даден език, а именно, че думи с еднакви корени имат различни значения. Всеки може да се увери в това което констатирах за плагиатствата спаротокови от нета и руските страници в нета на тема история.

- Нямаше да прави втори блог и да се явява с нейм ... "saportok" !!?

- А относно своята култура .. следваше ! повече да се погрижи, защото Milan V. Smolej от Espoo, Finland - ПИШЕ СЛЕДНОТО относно "Venаjа" и "venаlаinen" ??
" Today the Finns call Russians VENАLАINEN (!). The same root (ven) is to be found in all other Ugro-Finnish languages (cf. Hungarian VENDEK for SlOVENES). The Finnish etymological dictionary tells us, that VENALAINEN was first recorded in written in 1593. But what did this word stand for before that? We can only guess.
The dictionary in a parrot-way explains this idiom as coming from German (name for all Slavs neighbours Wends, Windr etc.). Could this possibly mean that the Finns had no word of their own for Slavs ?"

- Нещо да кажете още SAPORTOK- LIDISLIDIS ?! - Междувпрочем, без да съзнавате донякъде ... има нещо интересно относно формирането на ВЕЛИКО-РО(ут)СКАТА нация ... тя е съставна от два етносни елемента - венди(словени) и-и-и ... Finns, Estonians, Vatyaks, Veps, Carelians, Livians, Ingrians, Maris, Hants, Evenks, Enets, Mordvas, Voguls, Ostjaks, Samoyeds, Udmurtians etc.

- Но това, е твърде сложно за вас ?! - поради това, ще бъде загуба на време да ви обяснявам !

от Гет-Гаутама ... без Буда :))
цитирай
19. get - - Шебека си остава шебек !! - дори до маймуна не може да дорасте !!
16.12.2012 14:23
saportok написа:
- Но призовавам все пак вас, младите (?). Послушайте мен, старият човек ...?

- Бъдете МО/УДРИ !!! Бъдете С(Е)МЕЛИ !!! За да не станете като онзи, който мислел, че с чуждо име става кариера ...

- Защото дяволът, маймуната на господ, само го гледа и му завижда !!!

- От Запарток !!! Висок !!! Готов за скок !?
Тракиец, ergo sum !!!


- Альо-о !! - посредствеността наричаща себе си зАпАртЪк ... За N-ти път обяснявам, такива като теб малоумници ... в угода на чужди интереси ... предадоха изключителност на термина ТРАКИ - това бе направено чрез Института по трако"логия" още през 1976 год.
- Със създаването на последният ... бе създадена ИЗКУСТВЕНА познавателна ГРАНИЦА ... ЗАБЛУДА относно нас наследниците на протоЕВРОПЕЙСКОТО НАСЕЛЕИНИЕ породило се тук на Балкани, Мала азия, северно причерноморие и Близък изток ?!

- Това население НЕ СЕ Е самонаричало ТРАКИ - Траки му е наложено от вън !! - от тези, които в последствие откраднаха или превратно взеха да предават историята на ТОВА НАСЕЛЕНИЕ ?!
- Защо са го нарекли ... има резон да си поставим въпросът !! - но отговорът за това, идва от божественият пантеон и Теоними, Епоними ... и т.н. на това ПРОТОЕВРОПЕЙСКОТО население ... НАСЛЕДНИЦИ на което сме и НИЕ БЪЛГАРИТЕ ?! - междувпрочем ... този тео-епо ... ни дава и ПОНАСТОЯЩЕМ името Бу/Бо/Боу/Бал/Бъл-г(к)ари !!? ... тоест, същото това име ... елементарно предадено(транслитерирано) Е ?! - "хората водени от ... на Бога" ?!!
- Това население е било с множество части на един ГОЛЯМ протоЕТНОС - Този на ЕВРОПЕЙЦИТЕ - Защото протоевропейците с тяхната култура и вяра се пораждат ПЪРВО в този регион ПРИПОНТИДА и ИЗТОЧНО СРЕДИЗЕМНОМОРИЕ !! - Това още от древността е вадило очите на доста наши "доброжелатели" ... поради, което и съответно и от това са, техните теории-лъжи ... за тюркски, чудски или иранско-Централно азиатски произход на нас ... Българите, останали живи и последните оригинални наследници !! - на това ПРОТО-ЕВРОПЕЙСКО НАСЕЛЕНИЕ !!?
цитирай
20. merlin68 - kansandilh,
16.12.2012 15:04
знаеш ли кое прави неразбирането по-интересно от разбирането:) Ако 100 човека не разбират нещо, то те си имат 100 различни обяснения за него - разнообразие, ако 5 души разбират правилно, то разбиранията им са еднакви - скука.
Когато обаче хиляди имат грешна представа за нещо и тази представа е в общи линии еднаква за всички тях, е тогава има нещо гнило и това гнилото му се казва пропаганда. Една такава пропагандна теза е, че руснаците са тръгнали да ни завладяват. Аз не знам дали вие драги kansandilh, сте от заблудените не мислещи, или сте от пропагандистите, но и в двата случая правите лошо впечатление. Защо ще им е на руснаците балкански произход ако искат да ни завладяват? Какво им пречи да ни завладеят и без да имат такъв произход, на турците това попречи ли им? А защо не ни завладяха, когато бай Тошо сам им предложи:)? Подобен смешен плач не е аргумент за произход.
цитирай
21. lidislidis - Неизвестен македонец във Финландия е Миланчо!")))))
16.12.2012 15:05
защото Milan V. Smolej от Espoo, Finland - ПИШЕ СЛЕДНОТО относно "Venаjа" и "venаlаinen" ??
Къде го пише, по форумите, или ???
Седналисте с трици маймуни да ливите! Милан писал, ама никой не го приема за вярно, че кой е Милан за Историята на фините, като не знае и правописа им? Сърбин, македонец, шиптър? Не е известен във Финландия! Навярно някой, като Серафимов!
Дай линк да му видим писаниците смешни!
цитирай
22. get - - Драги kansandilh, най-малкото letopisec-а с неговите урартски залитания ... ми е еталон за ...
16.12.2012 15:05
... научна обективност ??!

kansandilh написа:

Хубаво е, че letopisec пуска този постинг, „разкриващ” sparotok, не обаче за това, че ние си не знаехме залитането на Спаро по новият панславизъм, а, за да се видят, ако могат, разбира се, какво представляват някой хора, които до вчера го наричаха приятелю, пееха осана, а сега- разпни го. Някой ще каже: Типично по български. И тук ще сбърка. Типично-да, но не по български, а типично за определен тип хора. Да не пояснявам-16. merlin68 го е казал добре…

- Ако си направите труда да прочетете ... постнатият на английски, цитат от финландеца Milan V. Smolej ?! - ще ви стане ясно, че е лесно оборимо ... едно "панславянско" залитане на който и да е - Та дори това да съм аз ??!

- Това, което в миналото по времето на Иван Грозни се създава и получава образа на Велика(голяма) Рус е държавно оброзувание създадено от два етносно-образуващи елемента "славяни" и фино-угри(вторият етно-елемент преобладаващ) ?!!

- Езика на който са приказвали поне до 12-ти век, там където е протоцентъра на съвременна "рОс"(забележете "О"то) е поселяван от мокши - угро-финско население. От там иде и името на хидронима Мокша, сега известен като река Москва ! - това са лесно установими ... дори и в и-нет пространството факти ?!

- Венди, етнонима иде, от изпускане на първата буква в името, което с голяма вероятностност е звучало г"Венди - идещо от PIE gWe/gWo ... тоест от което произхожда името за едър рогат добитък !! - това е население от ранната желязна епоха, свързано с ... (ще ползвам некоректният термин) "курганна култура" ?!
- Това население е производно на протоевропейското - породило се тук в ЮгоИзточна Европа !! - така че, през I-во хил. пр.хр. то преживява демографски взривен прираст и се разселва ... като почнете, почти цяла зап. Европа а на изток стига до Индия ?! - тама са известни, като гата/джата ! - Буда и имп.Ашока са от такъв произход ?! - знам, че ще ви дойде малко в повече и ще ви прозвучи - Невероятно - но е факт !
- Само като потвърждение, на това което ви пиша, се замислете за езиковата близост между санскрит и съвременен български език ??!
- А от това можете да си направите изводите ? - Кои са най-близките наследници на това население - от така наречената "курганна култура" ??!

- С уважение ! от Гет ... може и маса-Гета ... също и Гата-Гута-Гота-Джата ... и т.н. :))
цитирай
23. vmir - 20. kansandilh,
16.12.2012 15:11
Моля бъдете по-ясен, защото не съм длъжен да чета всичко, което на някого му се иска. Да не би да искате да кажете, че Серафимов е на руска хранилка и пред нас играе театър на беден български патриот, за да събира безскрупулни майкопродавци?

Така аз разбирам поясненията ви и онези на горния .......68, и не искам да ми бъдат приписани тези ваши внушения, даже не ми се вярва Серафимов да е имал такава мръсна роля, в която ми се струва, че се опитвате да го набутате, за да създадете необходимата ви интрига.
цитирай
24. leonleonovpom - Мъча се да разбера позицията на у...
16.12.2012 15:44
Мъча се да разбера позицията на уважаемият Летописец. Веднаж казва, че прабългарите са от европейски произход.След това, отхвърляйки с основание хунския произход ,ги праща в Азия-Източна Турция, като твърди че са кимеро-сармати. Няма лошо, но в същото време правят десант с мощни сили в Северна Италия / убиват краля на дългите бради/ -в Ломбардия.
Едно е ясно, коренът на прабългарите е могъщ, но защо не може и да е тракийски. Има едни, няколко , южни съседи, петимни за тракийския произход, да не са платили вече за него?! Зер сега всичко с пари става!На нас няма кой да каже, но Летописец може да е посветен Ако е така, млъкваме и ще защитаваме и сенегалски я произход-не го давам като минусов, а като невъзможен на прабългарите!
цитирай
25. saportok - Уважаеми господин Get,
16.12.2012 15:48
- Но господине, дръжте се като бОУил, като тавроскит и като бъ/бо/бу/бал/боул/боил/балкарин?? Не ни подобава на годините!! Най-малкото?! Да се хванем за перчемите??
- И защо агресивната бЕзпЕрспЕктивнОст, която представлявате, не се навре обратно в ямата, пълна с @, откъдето сте се пръкнал.!
- Нима не знаете, че по нашите земи, в древни времена е тръгнала тази култура, която разни недоучили академичета наричат ИндОЕврОпЕйскА?? За бик/бул/тур?! И Какво е то Тавър-Тавромати?
Ще подскажа:http://europeanastatic.eu/api/image?type=IMAGE&uri=http%3A%2F%2Fbulgarianheritage.bulgariana.eu%2Fjspui%2Fretrieve%2F409%2FP6133186.jpg.preview.jpg&size=FULL_DOC
Ако сте умен? - за какъвто се смятате! Тук вече ще ме разберете? :)))

- С унижение! От Запортока.. Дето си е блога!? Ама не е ничия подлога?!
цитирай
26. get - - Хм, като гледам сте естествено руса ... от което не произтича, че по произход сте фенландка ?
16.12.2012 16:05
lidislidis написа:
защото Milan V. Smolej от Espoo, Finland - ПИШЕ СЛЕДНОТО относно "Venаjа" и "venаlаinen" ??
Къде го пише, по форумите, или ???
Седналисте с трици маймуни да ливите! Милан писал, ама никой не го приема за вярно, че кой е Милан за Историята на фините, като не знае и правописа им? Сърбин, македонец, шиптър? Не е известен във Финландия! Навярно някой, като Серафимов!
Дай линк да му видим писаниците смешни!


- Човекът пише ? " ... Finnish ETYMOLOGICAL DICTIONARY tells us, that VENALAINEN ..." ???
а/ предполагам имате "гугъл" и знаете, как се използва ? - та, напишете "Finnish ETYMOLOGICAL DICTIONARY" - Чукнете бутона на мишката ... Ще ви излезе РЕЧНИКА !
б/ след като излезе DICTIONAR-а - най-отгоре има едно прозорче, в дясно от което има бутонче, на което пише "търси";
в/ извършете действието "копи" (от моя текст !)... КАТО НЕ ЗАБРАВИТЕ над буквите "А" да има две точки (имам в предвид на думата ?) - VENАLАINEN !?!
г/ "пействате" го дикшиънъра - и той ви "отговаря" ! - Просто е ! - опитайте, струва си ?!

- Приятно четене !
цитирай
27. vmir - 27. kansandilh,
16.12.2012 16:14
kansandilh написа:


Ето какво казвате Вие:
8. vmir - Това е потресаващо, Летописец!
15.12 20:25

Значи, докато Серафимов ни будалка, че за него няма славяни, а траки, в същото време се слага пред руснаците, че славяните имат принос към минойската цивилизация!!! Отврат!!!

Не аз твърдя, че "се слага пред руснаците", а Вие, и го наричате ОТВРАТ. Много бързо забравяте какво сте написал
.


Не съм го забравил, но което съм написал е нещо, което се вижда веднага от заглавието на доклада му пред руснаците. Това, което сте обсъждали и сте се споразумяли на лични, аз не съм го срещал в постингите му, а знам само което е публикувал за четене от всички. А именно - че на Балканите не е имало славяни, а траки, и траките гети са нарочени за славяни, но не са такива, а са си траки. Ако само аз съм проспал факта, че Серафимов има предвид, че предците ни са били славяни, а не траки, а това ще кажете вие, читателите му, не ми е проблем да се оттегля като неразбрал за какво е писал, никак даже и ще се радвам, че сте ми отворили очите навреме да не си губя повече време с блога му. Да ми приписвате обаче, че само аз единствен не съм разбрал, че Серафимов защитава не тракийския, а славянския произход на българите, не го намирам за чистоплътно.
цитирай
28. get - @ - saportok -Какво, следва да ми каже картинката ... от предложеният линк ??
16.12.2012 16:14
http://europeanastatic.eu/api/image?type=IMAGE&uri=http%3A%2F%2Fbulgarianheritage.bulgariana.eu%2Fjspui%2Fretrieve%2F409%2FP6133186.jpg.preview.jpg&size=FULL_DOC

- Нещо от рода на - От Мисури ... до Усури, сите се сме х"унугондури ?!! - това ли ?

- Степите не създават, култура ... може да служат, като трансмисия за пренасяне на такава ... но Самите те култура НЕ СЪЗДАВАТ ! ... само са (у)присвоили !!!

- Така че, степите ги оставям на вас - "тангристите" ... с видни представители, казапът Олжас Сулеманов и Гумильов(полутатарин) !!?
цитирай
29. saportok - Ето какво казвате Вие: 8. ...
16.12.2012 16:31
vmir написа:
kansandilh написа:


Ето какво казвате Вие:
8. vmir - Това е потресаващо, Летописец!
15.12 20:25

Значи, докато Серафимов ни будалка, че за него няма славяни, а траки, в същото време се слага пред руснаците, че славяните имат принос към минойската цивилизация!!! Отврат!!!

Не аз твърдя, че "се слага пред руснаците", а Вие, и го наричате ОТВРАТ. Много бързо забравяте какво сте написал
.


Не съм го забравил, но което съм написал е нещо, което се вижда веднага от заглавието на доклада му. Това, което сте обсъждали и сте се споразумяли на лични, аз не съм го срещал в постингите му, а знам само което е публикувал за четене от всички. А именно - че на Балканите не е имало славяни, а траки, и траките гети са нарочени за славяни, но не са такива, а са си траки. Ако само аз съм проспал факта, че Серафимов има предвид, че предците ни са били славяни, а не траки, а това ще кажете вие, читателите му, не ми е проблем да се оттегля като неразбрал за какво е писал, никак даже и ще се радвам, че сте ми отворили очите навреме да не си губя повече време с блога му. Да ми приписвате обаче, че само аз единствен не съм разбрал, че Серафимов защитава не тракийския, а славянския произход на българите, не го намирам за чистоплътно.

Уважаеми господин vmir,знаете ли кой е Чудинов?
И дали е възможно според Чудинов да не е имало славяни,а само траки?
цитирай
30. saportok - Хубаво е, че letopisec пуска този ...
16.12.2012 16:43
kansandilh написа:
Хубаво е, че letopisec пуска този постинг, „разкриващ” sparotok, не обаче за това, че ние си не знаехме залитането на Спаро по новият панславизъм, а, за да се видят, ако могат, разбира се, какво представляват някой хора, които до вчера го наричаха приятелю, пееха осана, а сега- разпни го. Някой ще каже: Типично по български. И тук ще сбърка. Типично-да, но не по български, а типично за определен тип хора. Да не пояснявам-16. merlin68 го е казал добре…

12 И 17 VMIR СЕ ВЪЗМУЩАВА:

Толкоз-ритна кросното и се прочисти!
Ами господин vmir, какво Ви е виновен Павел за това, че Вие сте се заблуждавали, понеже не сте вникнал добре в тематиката на някой от постингите му.
Спомнете си разривът на Спаро със Сарадива-лют спор около панславизмът на Спаро. Или може би сте го пропуснали?
Ами, спомнете си, в поредица постинги как Спаро упорито подържа тезата на Анатоли Клесов,...
Ако бяхте си направил труда да сравните статиите на Клесов поднесени на публиката на английски и на руски щяхте да се убедите, че този човек манипулира руснаците от една страна и изпитва от друга, западняците докъде ще клъвнат…
Ако бяхте си направил този труд тогава, господин vmir, щяхте да разберете по –добре позицията на Спаро и ако в нещо се разминавате да влезете в доблестен спор с него, а не сега да реагирате като малко, сърдито дете, на което са отнели илюзорната играчка.
Много бързо забравяте какво сте написал, господин vmir.

Но уважаеми господине kansandilh,
Та Вие толкова дълго сте си писали с въпросният господин sparotok,че дори употребявате изразните му средства.
Че сте и жива история на блога му и на всеки посетител.
Браво на Вас!Феноменална памет.
Да не сте работил за господин sparotokовият блог като стенографка?
Моля,не се колебайте да ми кажете ако е вярно,защото имам нужда от добра стенографка и ми допадате много!
цитирай
31. vmir - 31. saportok,
16.12.2012 17:29
saportok написа:

Уважаеми господин vmir,знаете ли кой е Чудинов?
И дали е възможно според Чудинов да не е имало славяни,а само траки?


Въпросният Чудинов и работите му попадат извън рамките на моята осведоменост. За славяни и траки напоследък съм следил блога на Спароток и от публикациите му досега знаех, че единствено траките гети са набедени за славяни, но са били германи и са си отишли на запад.

Затова и без да познавам Чудинов, още не мога да се начудя от кой ръкав Серафимов извади тези славяни на Крит пред руснаците да творят първата европейска цивилизация... Може да изглеждам глупаво, но това не ми пречи ни най-малко, защото ми помага да науча неща, които иначе ще продължават да крият от мен и после да ме изкарват виновен, че вярвам на публикуваното, а не на скритото за посветените, към които нямам никакво желание да принадлежа.
цитирай
32. saportok - Ами заповядайте, в последната ми ...
16.12.2012 18:10
Ами заповядайте,в последната ми публикация съм подчертал две изречения-едно в началото,друго в края.
Между другото според господин sparotok редица имена-например Клеопатра-са славянски.
цитирай
33. germantiger - ...
16.12.2012 18:11
ЛЕТОПИСЕЦ - ТОВА Е ПАРТЕНКА ИЛИ ИСТИНА?

Предполагам след като си го постнал в блога си - значи си го проверил и ако е истинно аз лично трябва да ти благодаря!

Иначе аз имам за себе си "образа на врага" в немалко "версии" и една от тях е:
Боклук българин емигрант на запад храчещ по сами запад, нещо като Чилингиров, примерно!
цитирай
34. get - Ето какво казвате Вие: 8. ...
16.12.2012 19:23
saportok написа:
vmir написа:
kansandilh написа:


Ето какво казвате Вие:
8. vmir - Това е потресаващо!
15.12 20:25

Значи, докато Серафимов ни будалка, че за него няма славяни, а траки, в същото време се слага пред руснаците, че славяните имат принос към минойската цивилизация!!! Отврат!!!

Не аз твърдя, че "се слага пред руснаците", а Вие, и го наричате ОТВРАТ. Много бързо забравяте какво сте написал
.


Не съм го забравил, но което съм написал е нещо, което се вижда веднага от заглавието на доклада му. Това, което сте обсъждали и сте се споразумяли на лични, аз не съм го срещал в постингите му, а знам само което е публикувал за четене от всички. А именно - че на Балканите не е имало славяни, а траки, и траките гети са нарочени за славяни, но не са такива, а са си траки. Ако само аз съм проспал факта, че Серафимов има предвид, че предците ни са били славяни, а не траки, а това ще кажете вие, читателите му, не ми е проблем да се оттегля като неразбрал за какво е писал, никак даже и ще се радвам, че сте ми отворили очите навреме да не си губя повече време с блога му. Да ми приписвате обаче, че само аз единствен не съм разбрал, че Серафимов защитава не тракийския, а славянския произход на българите, не го намирам за чистоплътно.

Уважаеми господин vmir,знаете ли кой е Чудинов?
И дали е възможно според Чудинов да не е имало славяни,а само траки?


- Чели сме работите на Чудинов - "запъртЪк"(и знаем, къде капитално бърка) - Но вие чели ли сте Това ?!

"Тогава един от дванайсетте, на име Иуда Искариот, отиде при първосвещениците
и рече: Какво ще ми дадете, та да ви Го предам ?

А те му предложиха трийсет сребърника.

И оттогава той търсеше сгоден случай ..."
......
- Тридесет - ни повече, ни по-малко ! - това струва(ш) и ти иуденце-Юдит ... толкова е платата ... за хората, предали почтенноста си ! :((

- А и смоковницата те чака ?!? :) - вече е пораснала дотолкова, да може да издържи гузната ти съвест !
цитирай
35. merlin68 - kansandilh,
16.12.2012 19:24
не споделям мнението ти, че руснаците са решили да откраднат древната балканска история. Не съм чел Клесов, и не мога да коментирам това което той пише, но на държавническо ниво руснаците също както и ние са изключително небрежни към историята си. Примери за това има много, най-фрапиращ е този за "норманският" произход на руската държавност. Относно славяните, моето виждане е такова, че те са преките наследници на траките и европейските скити. Разселението им обратно на официалната руска теория е от Балканите към север. В този смисъл техните корени са тук, древната балканска история не е само българска, от траките не произлизаме само ние. Проблемът е, че както и при нас, така и при тях историята на общите ни предци се изкривява през призмата на криворазбран национализъм. Не може да се приеме сериозно изказване, че основателите на микенската цивилизация са руснаци или българи, има обаче индикации, че голяма част от днешните източноевропейци наричани славяни, са наследници именно на древните обитатели на Балканите.
Аз като чуя термина "панславизъм" и се обърквам, няколко души които постоянно го употребяват помолих да ми разяснят значението му, отговор не получих. Може пък от теб да получа?
цитирай
36. get - - Ква небержност merlin68 - хич не е небрежност - ами наложена от немската историография, плюс ...
16.12.2012 20:01
... бетониращият ефект ... поради факта, че наруският трон са едни не НОРМАНДЦИ ... а шлезвъг-холщайнци и мекленбургци ??!
merlin68 написа:
... но на държавническо ниво руснаците също както и ние са изключително небрежни към историята си. Примери за това има много, най-фрапиращ е този за "норманският" произход на руската държавност.


- Ма не искам да пиша повече ! - щот ще трябва да кажа становището си ... доколко хората от източните провинции на Германия са "германци" - пък ще дойде Тайгъра-германски ... с "един тон" простотии написани от техните автори "великогермански шовинисти" в подкрепа на теориите им - че то туй вендите са славяни а прусите германи ... Пък после ще ми заобяснява, че техните земи в древността са били изконно германски ?! - после дошли "славяните" ... И-и-и ще стане еднъ-ъ-ъ ... нямам нерви да се занимавам с глупави спорове !! - като примерно ободритският принц Хенри, като е немски аристократ ... то това правили ли го германец или е "славянин".
- После "пруският" език какъв е германски или славянски ?? - бе просто лудница ... поради това предпочитам, на лични ?!!

от Гет "готски" :))
цитирай
37. germantiger - ЛИЧНИЯ СЕИР ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА ГО СПРЕМ - ПЪРВО И ПОСЛЕДНО ОТ МЕН:
16.12.2012 20:01
16. merlin68 - Кирил Милчев - старшина милиционер ...
11:47
Кирил Милчев - старшина милиционер от Карлово, с пистолет на гъза служил на БКП. След промените при които БКП умря, първа дружка на Ф. Димитров, ЧЛЕН на СДС. След следващите промени когато и СДС умря, Милчев се спасява на царския кораб, изкатерва се до депутатско място от НДСВ. Междувременно завършил филология и защитил доктУрантура (по какво си доктУр Милчев, дай информация да обогатя биографията ти). Писател чийто книги не четат дори тези на които ги подарява. Историк със сериозен принос, Милчев е първият и единствен изследовател доказал, че Висла се влива в Каспийско море.

vmir - човек който две години чете неща които не разбира, в последствие за да не признае собствената си глупост обвинява автора, че го е лъгал:) Не е страшно, на всеки се случва да чете нещо без да го разбира, по-лошото е, че vmir, обича и да пише за неща които не разбира. Но дори и това не е най-лошото, vmir, обича да мрази без да разбира какво и кого мрази, това вече е доста кофти.

saportok - разликата между Панасоник и Панасоаник, или иначе казано - менте. Когато има какво да кажеш и мислиш, че можеш да го направиш добре, бъди себе си, иначе винаги ще си останеш менте.

Беше ми много забавно да ви почета, Милчев за тази радост която ми донесе получаваш +

...

МЕРЛИН - ТОВА Е ЧОВЕК СПОДЕЛИЛ СМЕСЕНИЯ СИ РУСКИ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД ПРЕД ОБЩ ПОЗНАТ ВЪВ ВИБОКС7?!

Руснаците винаги са имали нагла и хищна политика по отношение на неславяните - в историята също, особено след руско-комунистическата заготовка.

За акад. Державин Германия и Франция са славянски на 3/4 - мерзавец - да мразиш е лошо, но да лъжеш и подменяш историята е мерзко
Всички бяхме в море славяни
Всички учехме руски език
Всички бяха грешали щом не са били в съюз с матушка Русь
Всички славяни бяха непобедими
Всички трябваше да правим общ славяснки съюз
За това бяхме тюрки, за да припознаем с обич Русията в славянство, а не в тюркпрабългаризъм
цитирай
38. vmir - Тук някой уж търсач на истина, пък призовава за самообесване, защото учителят бил предаден.
16.12.2012 20:05
Или е психиатричен случай, или тежка форма на неадекватност. А аз съм се дразнил, че ги третират като секта...

Летописец, верно ли раздаваш сребърници, бе човек?
цитирай
39. vmir - 36. germantiger,
16.12.2012 21:01
germantiger написа:
ЛЕТОПИСЕЦ - ТОВА Е ПАРТЕНКА ИЛИ ИСТИНА?

Предполагам след като си го постнал в блога си - значи си го проверил и ако е истинно аз лично трябва да ти благодаря!

Иначе аз имам за себе си "образа на врага" в немалко "версии" и една от тях е:
Боклук българин емигрант на запад храчещ по сами запад, нещо като Чилингиров, примерно!


Самата истина, Тигре. Не виждаш ли реакцията. Аз също ти благодаря, че се държиш като достоен българин и приемаш Германия като твоя втора родина. И на мен ми е гнусна картинката на човек, който е отишъл да живее в една държава и му липсва елементарното възпитание да не плюе по хората, които са го приели в държавата си, която и да е тя. В това отношение много нашенци са по-зле и от циганите у нас, демонстрирайки навсякъде, че тук нямаме цигански проблем, защото манталитета ни е паразитен като на циганите.
цитирай
40. leonleonovpom - Летописец ясно го призовавам да ...
16.12.2012 21:35
Летописец ясно го призовавам да каже, произходът на българите според него обвързан ли е по някакъв начин с траките. Ако не ,защо и кои са свързани с него. Дали е привърженик на фантастичното твърдение , че траките са претопени от славяните, дошли от Померания и остров Рюген. Да не ме разбира криво, не съм привърженик на осмиването на когото и да е и окарикатуряването му, заради лични убеждения, стига само да се държи цивилизовано Никой не е длъжен да мисли като мен, аз също греша.
Според мен допусна грешка с този пост. Утре с тебе могат да постъпят така и ще има оправдание, защото си дал прецедент. Преди време направи опит да ми се присмееш заради хипотезата с траките Не ти се разсърдих, защото видях, че не правиш разлика между хипотеза и теория, Много не правят. Щях да съм си заслужил присмеха , ако твърдях, че е теория. Но още в заглавието пишеше хипотеза. За да няма не много позитивни писания като моите, вкарай хипотеза в по-голямо обръщение, 100% сигурност остави на бога.
Усещам леко подигравателни нотки за инж. какъвто съм наистина. Но като такъм съм правил сериозна, с приноси -признати научна кариера. Правилата във всеки бранш на науката са ми ясни, защото са еднакви!
цитирай
41. get - - Господине, явно сте "хванали" само част от репликите ... тъй като, стана диалог в ...
16.12.2012 21:40
... няколко блога ?! - поради това и твърде дословно приемате алегорията ми :) !
vmir написа:

Или е психиатричен случай, или тежка форма на неадекватност. А аз съм се дразнил, че ги третират като секта...

Летописец, верно ли раздаваш сребърници, бе човек?


- Ако чуете от мен ... да подкрепям "панславизма" във вида, в който го предава(описва) Германският тигър - То на "тази смоковница", аз следва пръв да увисна ... в преносният смисъл ?!
- Това ще означава, че до момента което съм отстоявал е било мит !!

- Така че, по-спокойно никой няма да "бесим", или пък го приканваме да се беси ?! :))
цитирай
42. saportok - - Чели сме работите на Чудинов - ...
16.12.2012 21:43
get написа:


- Чели сме работите на Чудинов - "запъртЪк"(и знаем, къде капитално бърка) - Но вие чели ли сте Това ?!

"Тогава един от дванайсетте, на име Иуда Искариот, отиде при първосвещениците
и рече: Какво ще ми дадете, та да ви Го предам ?

А те му предложиха трийсет сребърника.

И оттогава той търсеше сгоден случай ..."
......
- Тридесет - ни повече, ни по-малко ! - това струва(ш) и ти иуденце-Юдит ... толкова е платата ... за хората, предали почтенноста си ! :((

- А и смоковницата те чака ?!? :) - вече е пораснала дотолкова, да може да издържи гузната ти съвест !

Уважаеми господине gete,
- А вие клонинг ли сте ??
- А поради какво се държите като такъв ?!

С неУважение: Запорток, син на Медок, баща на Бог!
И еще: умствено здрав ??
цитирай
43. vmir - 44. get,
16.12.2012 22:10
get написа:

- Така че, по-спокойно никой няма да "бесим", или пък го приканваме да се беси ?! :))


Благодаря, приемам уточнението.
цитирай
44. get - - Докато не престанете да пишете щуротии с "академична" обвивка в блога си ? - Ще ...
16.12.2012 22:41
saportok написа:
get написа:


- Чели сме работите на Чудинов - "запъртЪк"(и знаем, къде капитално бърка) - Но вие чели ли сте Това ?!

"Тогава един от дванайсетте, на име Иуда Искариот, отиде при първосвещениците
и рече: Какво ще ми дадете, та да ви Го предам ?

А те му предложиха трийсет сребърника.

И оттогава той търсеше сгоден случай ..."
......
- Тридесет - ни повече, ни по-малко ! - това струва(ш) и ти иуденце-Юдит ... толкова е платата ... за хората, предали почтенноста си ! :((

- А и смоковницата те чака ?!? :) - вече е пораснала дотолкова, да може да издържи гузната ти съвест !

Уважаеми господине gete,
- А вие клонинг ли сте ??
- А поради какво се държите като такъв ?!

С неУважение: Запорток, син на Медок, баща на Бог!
И еще: умствено здрав ??


... ви тормозя момиче с име saportok ?!

- Приехте по трудният начин да учите историята на нас българите ... аз ще ви "помогна" ! - Обещавам :))

- Хайде като компенсация - картинка с група чалгаджи от "вратата със сфинксовете" на Alacahoyuk - http://www.pbase.com/dosseman/image/36007085 ... забележете кокетните им цървулки - това като напомняне ваша реплика ... то гърците идват от Мама Азия - но те не са цървулановци а на краката си, ако носят нещо то е сандалки ... пък обичат и като индийците са се увиват с чаршафи ! - Що ли така ? - http://hidayaresearch.com/wp-content/uploads/2011/03/Gandhi.jpg ... така че, глупостите за негрите-гърци, които ги пишете в блога си не почиват на реална основа ?!! - Но каква е в действителност истината ... или криете ... или не знаете ??!

от Гет "гаутама" ... но не Буда :)
цитирай
45. lidislidis - Простееш с намерението си да ме учиш на фински, на комп и да ми величаеш някакъв си неизвестен НЕфин,
17.12.2012 01:52
get написа:
lidislidis написа:
защото Milan V. Smolej от Espoo, Finland - ПИШЕ СЛЕДНОТО относно "Venаjа" и "venаlаinen" ??
Къде го пише, по форумите, или ???
Седналисте с трици маймуни да ливите! Милан писал, ама никой не го приема за вярно, че кой е Милан за Историята на фините, като не знае и правописа им? Сърбин, македонец, шиптър? Не е известен във Финландия! Навярно някой, като Серафимов!
Дай линк да му видим писаниците смешни!


- Човекът пише ? " ... Finnish ETYMOLOGICAL DICTIONARY tells us, that VENALAINEN ..." ???
а/ предполагам имате "гугъл" и знаете, как се използва ? - та, напишете "Finnish ETYMOLOGICAL DICTIONARY" - Чукнете бутона на мишката ... Ще ви излезе РЕЧНИКА !
б/ след като излезе DICTIONAR-а - най-отгоре има едно прозорче, в дясно от което има бутонче, на което пише "търси";
в/ извършете действието "копи" (от моя текст !)... КАТО НЕ ЗАБРАВИТЕ над буквите "А" да има две точки (имам в предвид на думата ?) - VENАLАINEN !?!
г/ "пействате" го дикшиънъра - и той ви "отговаря" ! - Просто е ! - опитайте, струва си ?!

- Приятно четене !


Няма смисъл ти да ме учиш на фински език и комп. А този твой ''историк'' от Еспо гетото на емигрантите, никой не го знае!:))))))))))))))))))))))))))) А, спри се! Смешен си!
цитирай
46. sandlih - Водите баталии един с други, без да ...
17.12.2012 06:40
Водите баталии един с други, без да поглеждате около себе си и изпускате някои "истини" от последна инстанция и излишно спорите, тъй като "истината" е в дъсчиците с "Велесовата книга"!?!? Там е чудото и "знанието"!?!? Останалите - по клоните с бананите!!! http://webcenter.ru/~shabet/slav.html
цитирай
47. saportok - Уважаеми господине gete, - А вие ...
17.12.2012 09:58
Уважаеми господине gete,
- А вие клонинг ли сте ??
- А поради какво се държите като такъв ?!

С неУважение: Запорток, син на Медок, баща на Бог!
И еще: умствено здрав ??
цитирай
48. letopisec - Излъга само, че съм бил член на БКП , а и не знаеш, че бях уволнен през 1987 заради статия против един комунист от мен във в. Антени...
17.12.2012 09:59
merlin68 написа:
Кирил Милчев - старшина милиционер от Карлово, с пистолет на гъза служил на БКП. След промените при които БКП умря, първа дружка на Ф. Димитров, ЧЛЕН на СДС. След следващите промени когато и СДС умря, Милчев се спасява на царския кораб, изкатерва се до депутатско място от НДСВ. Междувременно завършил филология и защитил доктУрантура (по какво си доктУр Милчев, дай информация да обогатя биографията ти). Писател чийто книги не четат дори тези на които ги подарява. Историк със сериозен принос, Милчев е първият и единствен изследовател доказал, че Висла се влива в Каспийско море.

vmir - човек който две години чете неща които не разбира, в последствие за да не признае собствената си глупост обвинява автора, че го е лъгал:) Не е страшно, на всеки се случва да чете нещо без да го разбира, по-лошото е, че vmir, обича и да пише за неща които не разбира. Но дори и това не е най-лошото, vmir, обича да мрази без да разбира какво и кого мрази, това вече е доста кофти.

saportok - разликата между Панасоник и Панасоаник, или иначе казано - менте. Когато има какво да кажеш и мислиш, че можеш да го направиш добре, бъди себе си, иначе винаги ще си останеш менте.

Беше ми много забавно да ви почета, Милчев за тази радост която ми донесе получаваш +

цитирай
49. get - - Още веднъж обяснявам ?! - добре, дори този Милан да е сърбин ил"друг/нефинландец ... ?!
17.12.2012 10:02
lidislidis написа:
get написа:
lidislidis написа:
защото Milan V. Smolej от Espoo, Finland - ПИШЕ СЛЕДНОТО относно "Venаjа" и "venаlаinen" ??
Къде го пише, по форумите, или ???
Седналисте с трици маймуни да ливите! Милан писал, ама никой не го приема за вярно, че кой е Милан за Историята на фините, като не знае и правописа им? Сърбин, македонец, шиптър? Не е известен във Финландия! Навярно някой, като Серафимов!
Дай линк да му видим писаниците смешни!


- Човекът пише ? " ... Finnish ETYMOLOGICAL DICTIONARY tells us, that VENALAINEN ..." ???
а/ предполагам имате "гугъл" и знаете, как се използва ? - та, напишете "Finnish ETYMOLOGICAL DICTIONARY" - Чукнете бутона на мишката ... Ще ви излезе РЕЧНИКА !
б/ след като излезе DICTIONAR-а - най-отгоре има едно прозорче, в дясно от което има бутонче, на което пише "търси";
в/ извършете действието "копи" (от моя текст !)... КАТО НЕ ЗАБРАВИТЕ над буквите "А" да има две точки (имам в предвид на думата ?) - VENАLАINEN !?!
г/ "пействате" го дикшиънъра - и той ви "отговаря" ! - Просто е ! - опитайте, струва си ?!

- Приятно четене !


Няма смисъл ти да ме учиш на фински език и комп. А този твой ''историк'' от Еспо гетото на емигрантите, никой не го знае!:))))))))))))))))))))))))))) А, спри се! Смешен си!


- Какво ви струваше да погледнете в някой от ЕТИМОЛОГИЧНИТЕ РЕЧНИЦИ - те не са писани, нито от мен, нито от някой "шиптър" а от ФИНЛАНДЦИ ?
- Проверката значението на думата VENАLАINEN - се извършва елементарно - Защо сама не си направихте труда - а ни засипвате със спам/щуротии ??! - http://www.foreignword.com/countries/Finnish.htm - погледнете тук, Как се изписва името на Русия ?! - VENАIА -
- Danish - Rusland
- Dutch - Rusland
- English -Russia
- French - Russie
- Swedish - Ryssland
...
- Finnish - Venäjä
цитирай
50. letopisec - Не сте прав, инж. Симеонов
17.12.2012 10:12
leonleonovpom написа:
Мъча се да разбера позицията на уважаемият Летописец. Веднаж казва, че прабългарите са от европейски произход.След това, отхвърляйки с основание хунския произход ,ги праща в Азия-Източна Турция, като твърди че са кимеро-сармати. Няма лошо, но в същото време правят десант с мощни сили в Северна Италия / убиват краля на дългите бради/ -в Ломбардия.
Едно е ясно, коренът на прабългарите е могъщ, но защо не може и да е тракийски. Има едни, няколко , южни съседи, петимни за тракийския произход, да не са платили вече за него?! Зер сега всичко с пари става!На нас няма кой да каже, но Летописец може да е посветен Ако е така, млъкваме и ще защитаваме и сенегалски я произход-не го давам като минусов, а като невъзможен на прабългарите!


Явно не сте чел всичко от мен. Аз нямам нищо против, който иска да го доказва, че произхода на кимерийците е тракийски...Но от 8 в. пр.н.е., откогато имаме данни за историческите кимерийци....моля да следваме логиката на произхода на българите: кимерийци-хуни-българи...Онова, против което съм и от което Спароток и сие не се отказват нито на йота, е...АВТОХТОННОСТТА. Вече стана ясно ЗАЩО. ПРОСТО НЯМА КАК ДА ОБСЛУЖАТ ПАН-СЛАВЯНСКИЯ ИНТЕРЕС..
цитирай
51. letopisec - Гет, а дали Павел Серафимов споделя твоето мнение????
17.12.2012 10:28
- Чели сме работите на Чудинов - "запъртЪк"(и знаем, къде капитално бърка) - Но вие чели ли сте Това ?!
............................................................
Ето какво пише САМИЯТ ЧУДИНОВ: В январе 2007 года ко мне пришла просьба из Словении стать одним из рецензентов статьи Павла Серафимова, проживающего в Голландии, и Джанкарло Томеццоли, жителя ФРГ, под названием The Stones of Newton (Scotland). «Рассмотрите научное достоинство данной статьи, ее оригинальность, качество представления и доказательность, так же, как и размер статьи. Предложите одно из следующих заключений: а) Приемлема в данном виде. б) Приемлема с моими замечаниями и предложениями, предоставляемыми отдельно. в) Нуждается в большом пересмотре в соответствии с основными положениями, излагаемыми ниже. г) Неприемлема; следует отклонить». http://chudinov.ru/nadpisi-na-kamnyah-nyutona/
цитирай
52. vmir - 51. letopisec.
17.12.2012 10:41
Мерлин68 - кроманьонец от руски произход, неподозиращ, че България не е част от Русия, и фанатично вярващ, че върха на политичестото изкуство е да се приписва вината за ВСВ на съюзниците на СССР срещу Хитлер, благоговеещ пред "гениалното" съветско нахлуване в Полша и Финландия в навечерието на ВСВ, недоволен от руската политика, че още държи света в неведение, че славяните са сътворили света и по тази причина само те имат правото да го унищожат заедно с всичко мърдащо в него. Накратко - кръгъл идиот, ама с мисия.
цитирай
53. letopisec - ХУБАВО Е ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧИМ, ПРАВ СТЕ...
17.12.2012 10:42
sandlih написа:
Водите баталии един с други, без да поглеждате около себе си и изпускате някои "истини" от последна инстанция и излишно спорите, тъй като "истината" е в дъсчиците с "Велесовата книга"!?!? Там е чудото и "знанието"!?!? Останалите - по клоните с бананите!!! http://webcenter.ru/~shabet/slav.html

цитирай
54. get - @ 54. letopisec - Гет, а дали Павел Серафимов споделя твоето мнение????
17.12.2012 13:19
- Аз съм се нарекъл Гет - вкарвайки в това символизма за Свободен човек ?!!

- Всеки отговаря сам за постъпките си ! - било то, който и да било - най-малкото смятам да ставам адвокат ?! - защото, тази помиярска професия не ме привлича ?!

- А относно нескопосаните ти опити за "илюминираш-сугестираш" ... Уважаваният от мен колега блогър "leonleonovpom" с ??!
letopisec написа:

... Но от 8 в. пр.н.е., откогато имаме данни за историческите кимерийци....моля да следваме логиката на произхода на българите: кимерийци-хуни-българи...Онова, против което съм и от което Спароток и сие не се отказват нито на йота, е...АВТОХТОННОСТТА.

- Там етносно-производните Ти ... релации, са толкова отвлечени ... та най-малкото са пожелания а не реалност ??!

- Ако кимерийците - в посоченият от теб период - IV-ти век "хуни" са проживявали все около ПриПонтида ... това Какви ги прави (?) ... "не"произхождащи и родствено "не"близки (!) ... на останалото ПРОТОевропейско население от Тук ли ??
- Ей с тези двусмислици в твоите изводи и теории ... няма как да се съглася !!
- По свой (нетвърде подреден, като исказ начин) ... ти поставя "проблема" и блогъра "leonleonovpom" !!? - на това ти му отговаряш с някакви мъгляви не изводи ... а по-скоро "пожелания" !!?

- Пак ти повтарям !! - поне от ПЪРВО ХИЛЯДОЛЕТИЕ преди ХРИСТА - се появява желязната култура ??! - носители на същата са ЕВРОПЕЙЦИ, същите ги олицетворяват с това, което юдейката Мерием Гимбутас нарича с подвеждащият термин "курганна култура" ?! - Курган е ТЮРКСКА ДУМА - по този начин тя некоректно внушава, че тюрките(разбирай хазарите) едва ли не те се явяват представители на същата - Да, ама не ?!

- Твърдението ми мога да го подкрепя с елементарно проверим пример ... Който е пред очите ни(стига да имаме такива и да "видим") ??!
- Можеш ли да ми кажеш - В севверна Индия кога са се появили племената представители на тази култура ?! - Знаеш ли че император Ашока и Гаутама Буда са нейни представители ??!
цитирай
55. saportok - Уважаеми господин gete, -Не искате ...
17.12.2012 13:23
Уважаеми господин gete,

-Не искате да ми отговорите в прав текст дали сте живо същество или клонинг,реално живущ жител на Земята,илиедин от перманентните 150 гласа в небезизвестен блог.
Отговорете поне тогава:от толкова писане и коментиране и толкова приказки за бици,гети и прочие,кога сварихте да прочетете и Чудинов?Пишете:

"- Чели сме работите на Чудинов - "запъртЪк"(и знаем, къде капитално бърка) "

-Кои сте Вие?Колко самоличности имате?

-Славянолога,който рецензира"преводи"-като тези на господин sparotok.И на когото цялата здравомислеща наука се смее.Вие сте го чели и му знаете грешките.Че му открихте и грешки.
Много подробно изучаване,браво!

-От друга страна имате запомнящ се правопис.Но се запомня с нещо елементарно.Много празни редове и много препинателни знаци.Не е нещо кой знае какво несъмнено.А в думите си забелязвам,че постоянно нищо не казвате,а само много говорите.

-Сигурен ли сте,че сте Вие?Т.е.че Вие сте Вие.
Много странен манталитет имате.Оказва се,че сте запознати с всичко,до което се е докосвал sparotok.Защитавате всяка негова теза и сте проучил рецензента му до основи.
Браво на Вас.Вие май наистина си мислите че работите с малки деца.Но се съмнявам,че и с тях бихте се справил/и.
цитирай
56. letopisec - 58. get
17.12.2012 13:34
Разбрах, но си противоречиш...Не си адвокат, а адвокатстваш, все едно блогера инж. Симеонов, не разбира какво съм му написал...
цитирай
57. get - @ - saportok - Момиче ... saportok ?!
17.12.2012 14:59
- Ако сте ми прочели внимателно отговора на блогърката от Финландия - Щяхте да ви стане ясно, застъпвам тезата ... Това население, което в момента го знаем, като "велико"руси ?! - в преобладаващата си част е от УГРО-ФИНСКИ произход !!? - за това има достатъчно много писано ... дори и ако се заровите да потърсите в "и"нет ?!

- Те възприемат, като език за ежедневна употреба СТАРОБЪЛГАРСКИЯТ(под формата на "цЕрковно славянский") - когато нашите монаси и изобщо духовни мисионери ... му занасят през Киевска РУС - християнството ?! - от което ... ?! - етносно сме различни с ВЕЛИКОРоСИТЕ културно и езиково сме идентични !! - защото образно казано ... Те се явяват наши "духовни деца" !!

- Поради тази елементарна историческа Истина, господинов Чудинов, който твърди, че е разчел "Фесткият диск" - допуска онтологична грешка ... с твърдението си, че рОснаците едва ли не са живели и са създателите в Крит на(минойска цивилизация) ?!!

- Дано в степен разбираема за вас, съм ви обяснил - Защо Чудинов - допуска грешка !!


@ - 60. letopisec -
- Летописец не адвокатствам - Защото освен инж..Симеонов и аз се сблъсках в разговора с теб - относно същите проблеми в проучванията Ви ?! - тогава ви обясних, къде теориите ви не са издържани - вие ме игнорирахте ! - та отново си позволих да ви припомня, относно слабостите, които допускате в работите си ??!

Отговор на saportok - Ако вие дсте "клонинг" - То аз съм жив човек ??! - Като такъв ще ви отговоря чрез това, което на няколко пъти ви подсещам чрез "курганна култура" - Буда - Ашока и др. подобни !!?
- Направете си труда да прочете какво представлява и е значението на "ИНДИЙСКАТА ДУМА" - "STUPA" ? - Защо за нея казват, че изпълнявала предназначението на "CETIYA" ?! - Като ми(си) отговорите на тези елементарни питания от мой страна - Ще продължим разговора си ... Но не под вида им за гърците-негри и хокерен тип погребение в Африка ??! - Вече ви показах, къде се срещат най-често такива ?!? - Виж поста ми №47 ?
цитирай
58. letopisec - 61. get
17.12.2012 15:19
Гет, ти си много осведомен човек, а мен тази тема наистина ме интересува. Разкажи ни повече: как така от Гриневич се стигна до Чудинов, какви са целите на Институт древнеславянской и древнеевразийской цивилизации...В края на краищата такава мащабна парадигма, която има йерархия и структура, очевидно борави с факти от първо естество. Запознай ни с това, дето грешно го наричаме "неопанславизъм" и ни въведи в целите! Благодаря!
цитирай
59. letopisec - 43. leonleonovpom - Летописец ясно го призовавам да каже, произходът на българите според него обвързан ли е по някакъв начин с траките.
17.12.2012 15:46
Ареала на кимерийците е бил от поселищата на синдо-меотите до южната част на Кавказ, където между тях и Урарту е било областта Гуриана. Ако допуснем, за което податки има и при волжките българи, че е напълно възможно синдо-меотите да стоят в произхода на кимерийци, тогава значи кимеро-българите са обвързани явно с траките, тъй като се предполага, че синдо-меотите са траки. Кои са били синдите, чиито обиталища Херодот посочва на изток от р. Дон при Азовско море, там където при Птоломей е Азиатска Сарматия? Този въпрос трябва да бъде свързан и с питането за траките синти на Балканите...Ето го и Карпатския басейн, за който пише и Павел Павлов. И така, очевидно в праисторическо време, след големия "потоп", вследствие на който едно езеро става с размерите на Черно море...един европейски народ се е разслоил. Част от тях отиват на изток, а другата на юго-запад и стават т.нар. траки. Само това обяснява защо имаме траки меди на балканите и мидийци в Предна Азия; защо има сигини на запад и на изток при Кавказ дори в VІ в. от н.е., защо има агатирси на запад и на изток, защо има синти на Балканите и синди до Азовско море...
цитирай
60. saportok - Господин letopisec, Първо да се ...
17.12.2012 17:29
Господин letopisec,
Първо да се извиня,че обърнахме поста Ви на джунгла,но явно е бурна темата.
Искам да питам,Вие сте сравнително стар член тук и авторитетен не само тук.
Можете ли да ми потвърдите съществуването на акаунтите get или kansandilh преди създаването на акаунта sparotok?Много ми е интересно.Във вашата тема тези две лица дадоха ясно да се разбере пълната тъждественост,даже господин get,явно поизнервен започна да говори за себе си в множествено число.
И се чудя.Някой да покаже най-старите постове на тези "лица"?

Иначе трябва да съм длъжен да приема,че тези хубави господа са постъпили в блог.бг години подир своят кумир,обаче вече са го изпреварили по четене.Чудинов изчели,Чудомир,чудо,чудо.Чели чели,единият написал едно копирано стихотворение,другият-нищо.?!
Дайте да видим кой кой е и кой закъде е?
цитирай
61. saportok - Обаче и двамата чели само това, к...
17.12.2012 17:38
Обаче и двамата чели само това,което чел господин sparotok.Т.е. те го предварили,обаче интуитивно.Той ако знае каква конкуренция си отглежда?
Отгоре на това,ако разгледате активността последните дни, забелязвам че kansandilh и sparotok пишат по едно и също време на денонощието в различни блогове.Само че постовете на kansandilh са примерно в 17:12,този на sparotok в 17:00 и т.н.-важи за всички постове,освен че са по едно и също време,не видях пълно времево съвпадение,може би поради ограничението на блог.бг от един компютър да не може да се пише два последователни поста за минута?
За get виждам и други неща.
Та ми е чудно да си изясним този въпрос.Много ме интересуват блогове с по 150 перманентни гласа на статия.Завиждам им на популярността,понеже съм Запъртъчка.
цитирай
62. letopisec - 64. saportok - Господин letopisec, Първо да се ...
17.12.2012 17:40
Темата с прифилите в blog.bg е извън възможностите ми. Що се отнася до г-н Гет, смея да твърдя, че той е изключително стерилен спрямо гняв и емоции и направо съм учуден, че Вие сте способен да го изведете от равновесие. Апропо, това явно е свързано с недооцененото от мен влияние на пародията върху литературния жанр на г-н Спароток.
цитирай
63. saportok - Темата с прифилите в blog. bg е извън ...
17.12.2012 18:13
letopisec написа:
Темата с прифилите в blog.bg е извън възможностите ми. Що се отнася до г-н Гет, смея да твърдя, че той е изключително стерилен спрямо гняв и емоции и направо съм учуден, че Вие сте способен да го изведете от равновесие. Апропо, това явно е свързано с недооцененото от мен влияние на пародията върху литературния жанр на г-н Спароток.

Разбирам,и сте прав да не се намесвате в темата с акаунтите :) Аз се извинявам за въпроса,мен утре ме няма и не ми пука,Вие оставате.
Така е,за някои хора се оказа че няма по-страшен враг от...обикновено огледало?
Та чак загубиха себе си.
В следствие на един кратък разговор с господин getСмятам така. Той оповести части от наш разговор,аз пък от същият този разговор съм още по-на мнение че той е акаунт на sparotok.И след като тук културата предразполага да се разпространяват личните,ще пусна и неговите,какво друго да правя.
За мен между другото самата идея да разпространяваш личен разговор показва или тийнейджърска злоба,или...акаунт,който не се интересува дали ще се злепостави,защото си е изградил...да го наречем-чуждо достойнство.Акаунт"под прикритие".
Кое от двете ли е господин get?
цитирай
64. merlin68 - До kansandilh
17.12.2012 18:29
"И все пак, според Клесов: R1a1= праславяни =арии= славяни =РУСНАЦИ=индоевропейци=РУСКИ ЕЗИК(майката на всички езици и на санскрит, естествено). Ето на това аз му казвам неопансалавизъм."

Ако това е определението за неопанславизъм, то аз също не съм съгласен с този панславизъм. Но ми се струва, че е по-скоро определение за руски национализъм. Желание да се изкара всичко произлязло от русите. Всъщност иначе тезата не е грешна праславяните (траки и скити) и според мен са арийци (демек индоевропейци), праславянския език е в основата на руския, а не обратното, санскрит се покрива на около 70% от руски и български и при положение, че нямаме сведения за индийски нашествия по нашите земи, а има такива сведения за тракийски и македонски към Индия, то праславянския език наистина е "майка" на санскритския език.
цитирай
65. merlin68 - Милчев,
17.12.2012 18:29
никъде не съм твърдял, че си бил член на БКП.
цитирай
66. merlin68 - vmir,
17.12.2012 18:31
нямам руски произход, ако имах не бих го крил, може да си сигурен в това.
цитирай
67. get - - Мерлин, ей в това се различаваме - Аз и Ти ?!
17.12.2012 18:49
merlin68 написа:
"И все пак, според Клесов: R1a1= праславяни =арии= славяни =РУСНАЦИ=индоевропейци=РУСКИ ЕЗИК(майката на всички езици и на санскрит, естествено). Ето на това аз му казвам неопансалавизъм."

Ако това е определението за неопанславизъм, то аз също не съм съгласен с този панславизъм. Но ми се струва, че е по-скоро определение за руски национализъм. Желание да се изкара всичко произлязло от русите. Всъщност иначе тезата не е грешна праславяните (траки и скити) и според мен са арийци (демек индоевропейци), праславянския език е в основата на руския, а не обратното, санскрит се покрива на около 70% от руски и български и при положение ...


- Най-старата ЕВРОПЕЙСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ - Къде е възникнала ?!

- Аз заявявам, че е ОТ ТУК - Като казвам Тук - имам в предвид Неолита, като епоха в развитието на човечеството ?!
- Второ - Ареал ??! - това е Източно средиземноморие, Мала азия, Балкани и Северно причерноморие(като не следва да изпускаме и Предкавказието, тоест на север от Прикаспие !).

- Първото разселване на това протонаселение започва от този ПРОТОЦЕНТЪР, като вълната на миграцията ... достига до сев. Индия !! - Движението е ставало по две направления :
I-во - През предна Азия, двуречието ... съвременни Иран, Пакистан и резултата е Харапската култура, известно и като Долината на цивилизацията !!!
II-ро - Движение преселване, което е осезаемо и можже да се установи от оставени материални факти ... е от така известната Курганна култура (отговаряща на преход между Бронзова към Желязна епоха). Движението на тези хора е станало към сев.Индия вече през степните райони Прикаспие, Средна азия и сев.Индия !! - от тогава датират СТУПИТЕ-Могили, които индийците ги свързват най-вече с Гаутама Будха ... но това е от преди него ?!!
- На двамата историк-смешници/интриганти ... "saportok" и "letopisec" е безпредметно да отговарям - докато не започнат да се държат подобаващо на възпитани люде ??! - най-вече на момиченцето, което си изтърва нервите ??!
цитирай
68. sandlih - Може да е смело, но не може и не бива да се премълчи!
17.12.2012 19:07
Значи ходихме, ходихме около Понта и най-накрая стигнахме до изследванията на Чавдар Бонев с четирите му тома за праславянските племена, които не са нищо друго освен емигриралите или избягалите, по време на войните на Рим на Балканите от пр.н.е., с имената си тракийски племена, които преди тези войни са обитавали от Тесалия до южния бряг на Долен Дунав, а след това на северния му бряг до където се сетите на север, изток и запад; до Петър Георгиев с изследването му "Траки, Готи, Славяни" и '"Сабазий, убий българина"; до Асен Чилингиров с неговите изследвания за "Готи и гети" и "Вулканите" с черноморския потоп, "Цар Симеоновия сборник", покръстването на русите; до Иван Добрев с "Българите за руския народ, държава и култура", които вкупом все за това хортуват. Всъщност с тези изследвания, с тези коментари, с всичко известно за генезиса на русите, на руската държава и култура, а най-вече руската историческа наука в този и вид съдържание, че и тази на съставляващите ги народи, като че ли остават и без майка и без баща, и без предци и по двете линии? Както се очертават нещата май и германците са на пътя към подобен изход?Те да му мислят, като не са мислили на времето. Както се казва:"дано да греша, ама надали"?
цитирай
69. merlin68 - get,
17.12.2012 19:08
а аз какво казвам:)
Що се отнася до това, че смяташ saportok, за клонинг на lidislidis, то тук грешиш много грубо, би следвало да имаш по-добър професионален усет. Надценяваш твърде много lidislidis, приятелю:)
цитирай
70. get - get, а аз какво казвам:)Що се о...
17.12.2012 19:32
merlin68 написа:
get, а аз какво казвам:)
Що се отнася до това, че смяташ saportok, за клонинг на lidislidis, то тук грешиш много грубо, би следвало да имаш по-добър професионален усет. Надценяваш твърде много lidislidis, приятелю:)

- Ще ти отговоря в обратна последователност:
Първо - Какъв или Каква се явява тролчето с псевдоним "saportok" - Изобщо не ме е Еня :) !

- Относно пристрастията ти, към този пуст "славизъм" с Пан или без Пан - Тук е проблема ??!
- В тази връзка ще си позволя да повторя(почти !) - едно мое изказване, което бях написал в блога на Андорей ... по повод едно изследване на Дмитрий Иловайски със заглавие „За славянското произхождение на дунавските българи” . Забележи в каква последователност (вътрешно логическа последователност е поставено) ... Славянски произход(тоест първо са славяните) - пък после производно от това са българите ??!
- Това е специфично не само за Иловайски ... а и при един Юрий Венелин, от който можем да почерпим ценна информация за "българското землище", което си остава НЕПРОМЕНЕНО от началото на нашата епоха до 19-ти век(това по негови данни) - но през призмата на панславизма !!?
- Обезпокоен от тази насока, в разсъжденията на авторите аз се почувствах задължен да подскажа на Андрей следното ?

" ... трябва да бъдем изключително разсъдливи и внимателни, при трактовката на ПРОБЛЕМА ?!! - не случайно употребявам думата "проблем" а не въпрос, като само загатвам с какво предстои да се сблъскаме ?
- Малко пояснения, за да обоснова твърдението си ?!
- На трона на Иван Грозни, като в един своеобразен комикс сюжетно се илюстрира първообраза на това, което в последствие ще бъде наречено "Москва Трети Рим". Тази политико-историческа доктрина много ясно е изразена още в XV в. ... в "Сказание о князех владимирских" "... Князь Владимир Всеволодович, чтобы достойно отметить свое княжение, отправил войско во Фракию. Дружины русские «плениша ю доволно и возвратишася со многим богатством во здравии мнозе восвояси». Узнав о подвиге Владимира, царь греческий Константин Мономах отправил к нему в знак дружбы и мира послов. Послы принесли дары: крест, «от самого животворящего древа, на нем же распятся владыка Христос», «венец царский», «крабицу сердоликову, из нее же Август кесар веселяшеся», ожерелье, «иже на плещу свою ношаше», и другие дары. Венец царский назначался для коронования Владимира. «И с того времени князь великий Владимир Всеволодович наречеся Мономах, царь великия России. И оттоле и доныне тем царским венцем венчаются великие князи владимирские, егда ставятся на великое княжение российское".
- От тук започват претенциите за "великостта" на Московите-рОси ... и узурпиране историята на хора, територии и държавни оброзувания, които реално нямат на практика ... историческа взаимовръзка, и като хронология, и като територия ... с тази тяхна наследница Р"О"сия-московската ?! - монополизирала историята на Киевска Р"У"с ... поради имперско-политическите си апетити ??!
- В заключение подсказвам - коренното и исторически най-старото население, проживявало на територията на по-късната Московия ... тоест и бъдещата Велика Рус ... с голяма степен на вероятностност ... не е от славянски - а от угро-фински произход ... претърпяло езикова трансформация по време и с разпространение, на християнството чрез българската богослужебна л-ра и от български духовници мисионери !!

- Това не е забравено по невнимание, Не !? - това е съзнателно пропускано в началото поради фанаотизиране на руската (в интерес на истината Киевска патриаршия !) ... и после при самопровъзгласилата се за автокефална Руска патриаршия !!? ... има и още много да се, като примерно "теориите" за греческите монаси Кирила и Ме"ф"одия ... кой е първият архиерей на Киевската църква ... Киприян митрополит московски , сърбин ли е или българин ... кой занася азбуката и християнското слово в Рус ... и т.н. ??! ... не продължавам по-нататък съзнателно ... защото ще стигна до изводи относно ... кой и какво ще доведе до предстоящият избор за български патриарх да е ... ??

- Ако това е написано от "панславист", както ме обвиняват, някои пишещи в този блог - ако бяха повече такива "пансливисти" - То здраве му кажи !

от Гет - което, за мен означава Свободен човек
цитирай
71. saportok - а аз какво казвам:)Що се отнася до ...
17.12.2012 20:31
merlin68 написа:
а аз какво казвам:)
Що се отнася до това, че смяташ saportok, за клонинг на lidislidis, то тук грешиш много грубо, би следвало да имаш по-добър професионален усет. Надценяваш твърде много lidislidis, приятелю:)

Вие очевидно сте изпуснали сагата,уважаеми господин merlin68.Клонингът на господин sparotok под наименование get,който си промени правописа след като му направих забележка,че е елементарно хитруване,не ме нарича само с тези имена.
Това е последната новост :)
Преди това ме наричаше Бале и Полигор,а,стори ми се по едно време и на госпожа joysii.
Така че не разваляйте цирка.Човекът с професионалния усет още има да ме нарича с имена.Всичко ще си каже.
Бъдете здрави,и все така забавни!
цитирай
72. merlin68 - а аз какво казвам:) Що се отнася до ...
17.12.2012 20:48
saportok написа:
merlin68 написа:
а аз какво казвам:)
Що се отнася до това, че смяташ saportok, за клонинг на lidislidis, то тук грешиш много грубо, би следвало да имаш по-добър професионален усет. Надценяваш твърде много lidislidis, приятелю:)

Вие очевидно сте изпуснали сагата,уважаеми господин merlin68.Клонингът на господин sparotok под наименование get,който си промени правописа след като му направих забележка,че е елементарно хитруване,не ме нарича само с тези имена.
Това е последната новост :)
Преди това ме наричаше Бале и Полигор,а,стори ми се по едно време и на госпожа joysii.
Така че не разваляйте цирка.Човекът с професионалния усет още има да ме нарича с имена.Всичко ще си каже.
Бъдете здрави,и все така забавни!


Г- н saportok, вие също много грешите в твърдението си, че Гет е клонинг на Спароток... но пък щом си се забавлявате като се клонирате с Гет, то си е ваша работа аз няма да ви се бъркам:)
цитирай
73. saportok - Даже и да греша, не греша много, г...
17.12.2012 21:04
Едва ли греша.Даже и да греша,не греша много,господин merlin68.Или е самият той,или близък негов роднина под чужда самоличност.Във всеки случай не е това,за което се представя и вероятно голяма част от писаниците му са от името на тартора му.
Да приемем че не е и го познавате,ако искате.Макар че досега почти без съмнение смятам Вас за симпатизант на отбора,с чиято защита сте се нагърбили.Т.е.не зная дали да имам доверие,както Вие се чудихте докъде ще стигна.
Но ако греша,осъзнавате ли,че вървим заедно с Вас почти към нещо като обида на господин get?Клонингуване на мненията,твърденията и прочетената литература е приемливо за клонинг.Но какво значи то за здрав човек?Зомби?
цитирай
74. merlin68 - Гет,
17.12.2012 21:12
чудя се защо ли ти отговарям, след като нищо ново няма да ти кажа, тази дискусия сме я водили вече.
Днес Русия е славянска държава, русите говорят славянски език, аз, а сигурно и ти не познаваме руснак който да се идентифицира като угро-фин. В Московското княжество не се е говорил някакъв различен, фински, или друг език. Генетично руснаците са смес от славяни идващи от Балканите и угро-фини идващи от Урал. Славяните са били по-многочислени, наложили са своята култура и език. Не знам какъв ти е проблема, но прозира някакво нехаресване по отношение на руснаците. Ще ти припомня, че харесването или не харесването няма общо с роднинството. Аз пък лично руснаците си ги харесвам, близки са до нас в много отношения, не като англичаните например:)
цитирай
75. merlin68 - Едва ли греша. Даже и да греша, не ...
17.12.2012 21:22
saportok написа:
Едва ли греша.Даже и да греша,не греша много,господин merlin68.Или е самият той,или близък негов роднина под чужда самоличност.Във всеки случай не е това,за което се представя и вероятно голяма част от писаниците му са от името на тартора му.
Да приемем че не е и го познавате,ако искате.Макар че досега почти без съмнение смятам Вас за симпатизант на отбора,с чиято защита сте се нагърбили.Т.е.не зная дали да имам доверие,както Вие се чудихте докъде ще стигна.
Но ако греша,осъзнавате ли,че вървим заедно с Вас почти към нещо като обида на господин get?Клонингуване на мненията,твърденията и прочетената литература е приемливо за клонинг.Но какво значи то за здрав човек?Зомби?


Аз пак повтарям своето убеждение, че и двамата с Гет, грешите в идентификациите които си правите. Не знам вие на къде вървите, но аз по никакъв начин не обиждам Гет, с него се знаем отдавна, мненията ни понякога съвпадат, друг път - не, в това лошо няма и се отнасяме с уважение един към друг.
Говоренето за отбори, фенове, тартори, секти и тем подобни е несериозно, всички сме зрели хора и сами преценяваме кое да приемем и кое да отхвърлим.
цитирай
76. saportok - Господин merlin68,
17.12.2012 21:35
Вие сам се въвлякохте като страна в мача,а говоренето за отбори изобщо не е несериозно :)
Приемам,че Ви дължа извинение че Ви въвлякох в"изкрънкана"обида към господин get.Извинявам се.Действително не мисля че сте искал да кажете това,което изведох като заключение от предното си твърдение.За останалото,разрешете да имам мнение.Нямам намерение да Ви убеждавам.Но ако Вие имате такова намерение,няма да ми оставите друг избор,освен отново да Ви причисля към така нареченият"несъществуващ"отбор юнаци.
цитирай
77. merlin68 - Вие сам се въвлякохте като страна в ...
17.12.2012 21:54
saportok написа:
Вие сам се въвлякохте като страна в мача,а говоренето за отбори изобщо не е несериозно :)
Приемам,че Ви дължа извинение че Ви въвлякох в"изкрънкана"обида към господин get.Извинявам се.Действително не мисля че сте искал да кажете това,което изведох като заключение от предното си твърдение.За останалото,разрешете да имам мнение.Нямам намерение да Ви убеждавам.Но ако Вие имате такова намерение,няма да ми оставите друг избор,освен отново да Ви причисля към така нареченият"несъществуващ"отбор юнаци.


Разбира се, че вие можете да ме причислявате към каквото си искате. По отношение на Спароток, когото пародирате аз изпитвам огромно уважение, на тази база - да, може да ме приобщите към някакъв фен клуб. Да съм му защитник обаче е твърде пресилено, определено той си се справя сам със защитата на каузите си. Когато аз защитавам нещо, то това е собственото си разбиране по проблема.
цитирай
78. dolsineq - Нищо не ми говори едно име, Милчев? ...
17.12.2012 22:58
Нищо не ми говори едно име, Милчев? Къде е статията, посочил си само едно заглавие: http://ateney.ru/rus/biblio/Piter3.htm
Много неубедително и объркано си го написал, поне една снимчица на Павел да беше курдисал от тази среща...
цитирай
79. get - - Приятелю, към 17-ти век съзнанието на рОсите е допълнително отровено от ... измислиците на ...
17.12.2012 23:27
... духовните търгяши "фанариотите", които откриват там духовно и граматическо училище ?!
merlin68 написа:
чудя се защо ли ти отговарям, след като нищо ново няма да ти кажа, тази дискусия сме я водили вече.
Днес Русия е славянска държава, русите говорят славянски език, ...
...
Не знам какъв ти е проблема, но прозира някакво нехаресване по отношение на руснаците. Ще ти припомня, че харесването или не харесването няма общо с роднинството. Аз пък лично руснаците си ги харесвам, близки са до нас в много отношения, не като англичаните например:)


- Няма никакво нехаресване от моя страна на обикновенният руснак и народ - обратното ! - но имперската им политика в синхрон с фанариотската - това ни е съсипвало и съсипва в момента ?!!

- Но духовните предтечи на фанариотите са така наречените еленисти ... почти всички възпитаници на александрийската схола ?!
- Асимилацията на местното балканско население ... не е в резултат на военна а на културна и духовно-религиозна асимилация ?! - първо променят мисленето, после езикът пък накрая етносната самоидинтичност ! - този процес е вървял още от Асиро-Вавилония (VI-ти век пр.хр.)
- След близо дванадесет века ... този същият процес протича и в така нареченият Константинов град с по-ранно име В/Бизантион ?! - за същият от 18-ти век и до момента се тиражират лъжи, че било държава (?) - на практика той винаги си е бил с особен статут(това го съобщава Страбон) но никога не е съществувал, като отделна държава !
- След VI-ти век от н.е. той става седалище на "елинистите-александрийци" и от тогава започват бедите на Балканите ?!
- Поради това се измислят басните за "славянски" нашествия ... хунски ... прабългарски и други подобни - защото ако се установи обратното - веднага възниква въпросът, какви хора и с какъв етносен признак, ще да е бил народът от "източната империя" с прибавка "римска" ? - това е, което мога да кажа в резюме !

@saportok - не се дръжте, като пренебрегната жена - не (сте/ми) е интересно/а
цитирай
80. letopisec - Мисля, че не грешите, но не всички сме запознати с тая уйдурма. Дайте повече данни, моля!
18.12.2012 05:07
sandlih написа:
Значи ходихме, ходихме около Понта и най-накрая стигнахме до изследванията на Чавдар Бонев с четирите му тома за праславянските племена, които не са нищо друго освен емигриралите или избягалите, по време на войните на Рим на Балканите от пр.н.е., с имената си тракийски племена, които преди тези войни са обитавали от Тесалия до южния бряг на Долен Дунав, а след това на северния му бряг до където се сетите на север, изток и запад; до Петър Георгиев с изследването му "Траки, Готи, Славяни" и '"Сабазий, убий българина"; до Асен Чилингиров с неговите изследвания за "Готи и гети" и "Вулканите" с черноморския потоп, "Цар Симеоновия сборник", покръстването на русите; до Иван Добрев с "Българите за руския народ, държава и култура", които вкупом все за това хортуват. Всъщност с тези изследвания, с тези коментари, с всичко известно за генезиса на русите, на руската държава и култура, а най-вече руската историческа наука в този и вид съдържание, че и тази на съставляващите ги народи, като че ли остават и без майка и без баща, и без предци и по двете линии? Както се очертават нещата май и германците са на пътя към подобен изход?Те да му мислят, като не са мислили на времето. Както се казва:"дано да греша, ама надали"?

цитирай
81. vmir - 70. merlin68,
18.12.2012 11:23
merlin68 написа:
нямам руски произход, ако имах не бих го крил, може да си сигурен в това.


Още по-лошо в такъв случай. Никой не избира произхода си и не носи отговорност за него. А е доказано, че еничерите са по-безскрупулни от чуждестранните си господари и плюят на роднините си, защото искат да са на мястото на господарите си.
цитирай
82. merlin68 - нямам руски произход, ако имах не ...
18.12.2012 18:56
vmir написа:
merlin68 написа:
нямам руски произход, ако имах не бих го крил, може да си сигурен в това.


Още по-лошо в такъв случай. Никой не избира произхода си и не носи отговорност за него. А е доказано, че еничерите са по-безскрупулни от чуждестранните си господари и плюят на роднините си, защото искат да са на мястото на господарите си.


Чудесно си се характеризирал, този ти постинг също го показва!
http://vmir.blog.bg/politika/2011/06/04/bashibozucite.759365



цитирай
83. vmir - 88. merlin68,
18.12.2012 21:17
merlin68 написа:
vmir написа:
merlin68 написа:
нямам руски произход, ако имах не бих го крил, може да си сигурен в това.


Още по-лошо в такъв случай. Никой не избира произхода си и не носи отговорност за него. А е доказано, че еничерите са по-безскрупулни от чуждестранните си господари и плюят на роднините си, защото искат да са на мястото на господарите си.


Чудесно си се характеризирал, този ти постинг също го показва!
http://vmir.blog.bg/politika/2011/06/04/bashibozucite.759365





Затова ли тогава се залепи за този ми постинг и направи над 100 коментара да отвлечеш вниманието от башибозуците? Ето, че удари часът на истината - разпознал си се като башибозук, за който е нормално да се предават и дори колят роднините, за да се хареса на чуждите. Затова си против осъждането на такава практика, нали?
цитирай
84. merlin68 - vmir,
18.12.2012 21:59
ще ти повторя: Това, че две години четеш нещо което не разбираш, не е толкова лошо, по-лошо е, че пишеш за неща които въобще не разбираш. Най-лошото е, че поругаваш паметта на невинно загинали българи с единствената цел да подчертаеш омразата си към една обществена система, която отдавна не съществува. Това е просто покъртително ужасно, аз не съм злопаметен, но никога докато съм жив няма да забравя този ти постинг и никога не ще простя подобен идиотизъм!
цитирай
85. vmir - 90. merlin68,
19.12.2012 09:13
merlin68 написа:
ще ти повторя: Това, че две години четеш нещо което не разбираш, не е толкова лошо, по-лошо е, че пишеш за неща които въобще не разбираш. Най-лошото е, че поругаваш паметта на невинно загинали българи с единствената цел да подчертаеш омразата си към една обществена система, която отдавна не съществува. Това е просто покъртително ужасно, аз не съм злопаметен, но никога докато съм жив няма да забравя този ти постинг и никога не ще простя подобен идиотизъм!


Явно и аз трябва да повторя, че Батакчани са жертви на БАШИБОЗУЦИ - т.е. на доказващи се пред завоевателя, задминали неговата агресивност и жестокост в желанието си да приличат на него. Защо това ти бърка така дълбоко в здравето, че да лъжеш като дърт циганин, че съм писал нещо друго, нека читателите сами да се досетят.

За мен башибозуците са отрепките на света, без оглед на националността, заради която предават роднините си. И не ми пука колко идиотско ти се вижда това отношение. Плюя на всеки башибозук, някогашен или днешен, защото никой народ не вижда добро от такива изроди, които ако им отнемат възможността да колят и бесят, лъжат, мамят и интригантстват до дупка, за да навредят максимално на хората и държавата, които не си дават земята на онези, на които башибозъкт се е продал.

И престани с интригите си, написал си в постинга ми над 100 коментара, дал си линк към него, нека хората да преценяват по тях, престани да ми губиш времето с продажното си повтаряне на клевети, на мен няма кой да ми плаща да опровергавам вредителството ти. Повдига ми се от башибозуци като теб. Казах ти върви в Русия да помагаш за величието на руснаците, гадно е да мърсиш в родината си, това не прави руснаците по-велики, само прави родината ти по-мизерна.

И нека всички да знаят, че не съм те предизвикал лично по какъвто и да било начин, не съм те срещал ИЗОБЩО преди въпросния постинг, ти сам се лепна за него, преди да съм подозирал за съществуването ти.
цитирай
86. letopisec - ?
19.12.2012 09:28
90. merlin68 - vmir,
18.12 21:59
ще ти повторя: Това, че две години четеш нещо което не разбираш, не е толкова лошо,
.....................................................................

ама кой я роди тая тъпа стратегия, г-н мерлин, да лъжете българите, да си играете с родолюбивите им и патриотични чувства, да ги използвате, да хулите тотално всичко българско-научно, освен типигьоза Г. Ценов....КОЙ ВИ ПЛАЩА ЗА АНТИБЪЛГАРСКАТА ДЕЙНОСТ?
цитирай
87. kleotemida - А на вас кой ви плаща, г-н Милчев?
19.12.2012 10:22
letopisec написа:
90. merlin68 - vmir,
18.12 21:59
ще ти повторя: Това, че две години четеш нещо което не разбираш, не е толкова лошо,
.....................................................................

ама кой я роди тая тъпа стратегия, г-н мерлин, да лъжете българите, да си играете с родолюбивите им и патриотични чувства, да ги използвате, да хулите тотално всичко българско-научно, освен типигьоза Г. Ценов....КОЙ ВИ ПЛАЩА ЗА АНТИБЪЛГАРСКАТА ДЕЙНОСТ?

цитирай
88. letopisec - 93. kleotemida
19.12.2012 11:20
Никой не ми плаща, аз работя за ползу роду...Дълги години, по-точно от 2005 до 2009 работех кабинетно и стигнах до формулата за ранната българска история, едва тогава с ужас установих, че разни пигмеи и агентурни субекти се опитват да смачкат ранната българска история - за сетен път - и проповядват тракедонизъм, т.е. неопанславянство...Както се казва: шило в торба не стои...Гет, дори ме заплаши, че си нямам представа срещу кого се опълчвам. Аз му отговорих, че съм тук с името си, за разлика от всички вас блюдолизци, и че не участвам в геостратегически експерименти върху гърба на българите. Стига вече с тая наглост, бе хора...То не бе пан-тюркизъм, то не бе пан-славянство...Какво сте се нахвърлили като мухи над ранната българска история???
цитирай
89. kleotemida - Убеждавайте другите, г-н Милчев, мен да убеждавате е доста късничко. На вас не ви вярвам още от 1992 година.
19.12.2012 11:53
letopisec написа:
Никой не ми плаща, аз работя за ползу роду...Дълги години, по-точно от 2005 до 2009 работех кабинетно и стигнах до формулата за ранната българска история, едва тогава с ужас установих, че разни пигмеи и агентурни субекти се опитват да смачкат ранната българска история - за сетен път - и проповядват тракедонизъм, т.е. неопанславянство...Както се казва: шило в торба не стои...Гет, дори ме заплаши, че си нямам представа срещу кого се опълчвам. Аз му отговорих, че съм тук с името си, за разлика от всички вас блюдолизци, и че не участвам в геостратегически експерименти върху гърба на българите. Стига вече с тая наглост, бе хора...То не бе пан-тюркизъм, то не бе пан-славянство...Какво сте се нахвърлили като мухи над ранната българска история???

Значи не участвате в геостратегически експерименти върху гърба на българите???
Сериозно???
Защо ли не мога да свържа твърдението ви с това, което става в страната ни, г-н Милчев?... А и едва ли някой би рискувал да го направи. Вашето твърдение ежедневно бива опровергавано - както преди от вас, така и сега от колегите ви депутати и политици.
цитирай
90. letopisec - 95. kleotemida - Убеждавайте другите, г-н Милчев, мен да убеждавате е доста късничко. На вас не ви вярвам още от 1992 година.
19.12.2012 12:13
Съмнявам се, че изобщо сте знаели за мен, аз през 1992 г. работех в отдел Просвета и култура на общината в Карлово. Но опита Ви да членувате хората, сиреч да ги поставяте под един знаменател, едва ли е наследен от кулаческото Ви родословно минало, по-скоро е рожба на колективизацията и нейните рецидиви при Луканово време, когато икономиката ни беше съсипана...Това е до 1992 г. :-)
цитирай
91. kleotemida - Мислите ли, че местоработата на един човек променя характера му? Аз не вярвам в тази панацея... :)))
19.12.2012 12:19
letopisec написа:
Съмнявам се, че изобщо сте знаели за мен, аз през 1992 г. работех в отдел Просвета и култура на общината в Карлово. Но опита Ви да членувате хората, сиреч да ги поставяте под един знаменател, едва ли е наследен от кулаческото Ви родословно минало, по-скоро е рожба на колективизацията и нейните рецидиви при Луканово време, когато икономиката ни беше съсипана...Това е до 1992 г. :-)

Особено в панацеята Просвета и култура... :))
Що се касае до съсипването, защо не кажете за това, което стана след Лукановото време, м? Особено по времето на договорките и управлението на Костов? И какво ви прокуди от скута на Ф.Димитров в полата на негово царско величество?
цитирай
92. merlin68 - 91. vmir,
19.12.2012 22:22
когато някой пише неща за които нищо не знае, обикновено е просто смешен. Когато обаче темата в която невеж идиот излива простотията си засяга паметта на невинни български жени и деца, място за смях няма!
1. Башибозука е патент на Османската империя
2. Башибозукът няма нищо общо с етнос, башибозукът се формира от мюсюлманите - турци, гърци, албанци, българи....без значение
3. Башибозукът е паравоенно формирование подчинено на османските власти
4. Башибозукът се въоражава от редовната турска армия и изпълнява бойни задачи в синхрон с редовната армия
5. Османските власти използват фанатизма, алчността и жестокостта на башибозуците за да сеят терор и страх в християнското население на империята. След това се оправдават, че башибозука не е редовна армия, че е действал спонтанно и без санкция от властите. За това примери можеш да намериш много, като най-чудовищния е геноцида над арменците.
Ако все още смяташ, че турците нямат вина за клането в Батак и за още хиляди зверства извършени от башибозуците, то вероятно си българин само по паспорт.
Но пък ако случайно си разбрал грешката си, постъпи достойно и изтрий тази гнусотия която си написал!
цитирай
93. merlin68 - Милчев,
19.12.2012 22:43
знам, че си бил шеф на отдел просвета, това е възможно само в нашата държава - люлка на абсурдите. На друго място по света началник отдел просвета не може да стане човек поставящ координати от карта на Птоломей върху съвременен атлас. Човек който бърка географската ширина с дължината, и в резултат получава, че Каспийско море е просто един залив на Балтийско море в който се влива река Висла. След това на базата на тези си потресаващи географски знания, прави и исторически открития - венедите били автохтонен кавказки феномен:))) Ех Милчев от такива доктУри като теб не остана никаква просвета в България.
цитирай
94. letopisec - 99. merlin68 - Милчев,
20.12.2012 10:12
Няма за какво да споря с човек, който даже не си прави труда, когато цитира летописи, да погледне на друго място, освен в книгите на Г. Ценов....Колко пъти, мерлин, ти бе казвано от различни хора, не само от мен, че съзнателно подвеждаш хората, цитирайки не източниците, а редакциите им, правени от Г. Ценов...Колко? И какво се оказа? Твоят професионализъм се свежда до това, да заблуждаваш хората, а когато те видят истината и се възмутят, ти да се чудиш и цупиш, ама как досега не е било ясно на целокупната блогбългарска аудитория, че минойците са славяни...Или както казва нагло, твоята приятелка Клементина, повредата е във вашия телевизор...Като Спаротокчо ви е казвал траки, да сте си мислили славяни...Уау...
цитирай
95. merlin68 - Няма за какво да споря с човек, който ...
20.12.2012 18:09
letopisec написа:
Няма за какво да споря с човек, който даже не си прави труда, когато цитира летописи, да погледне на друго място, освен в книгите на Г. Ценов....Колко пъти, мерлин, ти бе казвано от различни хора, не само от мен, че съзнателно подвеждаш хората, цитирайки не източниците, а редакциите им, правени от Г. Ценов...Колко? И какво се оказа? Твоят професионализъм се свежда до това, да заблуждаваш хората, а когато те видят истината и се възмутят, ти да се чудиш и цупиш, ама как досега не е било ясно на целокупната блогбългарска аудитория, че минойците са славяни...Или както казва нагло, твоята приятелка Клементина, повредата е във вашия телевизор...Като Спаротокчо ви е казвал траки, да сте си мислили славяни...Уау...


Милчев, колко пъти ми бе казвано "че съзнателно подвеждаш хората, цитирайки не източниците, а редакциите им правени от Г. Ценов...Колко?" - нямам спомен някой да ми е правил подобни забележки, освен това аз рядко цитирам източници извадени от книги на д-р Ценов. Милчев, ти като цитираш Птоломей например, цитата от оригинала ли го вадиш, или от нечия редакция на оригинала? Или ти Милчев си мислиш, че само д-р Ценов би могъл да манипулира един източник:) И когато ми правиш забележки относно използваните от мен цитати - хей-така по принцип, без конкретика, аз ще ти отговоря точно с конкретика.
Къде Милчев, Птоломей е написал това което ти му вменяваш:
"Птоломей през ІІ в. уточнава, че всъщност Каспийско море е залив на северният, Сарматски океан. Дори за да е по-точен, по името на народа, който е живял на западното Прикаспие, именува Каспийско море - „Венедски залив на Океана”."
Конкретен отговор ми дай, доктУре.
цитирай
96. letopisec - 101. merlin68
20.12.2012 20:40
Ама ти наистина си вярваш, че този проблем къде са били местоживелищата на сарматските венед, е вече решен и няма нужда от преразглеждане, така ли...Голяма грешка...Всички знаем, че на базата на едно изречение на Йордан от 6 в. , руският панславизъм издигна идеята, че венет са славяни...Без при това да се обърне внимание на становището на акад. Шахматов, без при това да се обърне внимание, че самият Йордан пише, че Херманарих бил воювал с венед и ги победил, при условие, че държавата на Херманарих и там, където той се самоубива е на запад непосредствено от Дон...Плиний и Тацит са категорични, че венед са сармати, а Сарматия започва веднага на изток от Карпатите...Птоломей пише, че венедската планина граничи с аланите....Да не би, мерлин, да имаме алани на Балтийско море??? Рыбаков е категоричен, че птоломеевите венед трябва да се търсят на Каспийско море...Много руснаци, през просото слагат знак на равенство на енетите, известни като адриатическите венети и сармадските венед...Руският панславизъм, се крепи на едно изречение на Йордан от 6 в....Боже, опази...

цитирай
97. merlin68 - letopisec,
20.12.2012 20:46
аз руският панславизъм (термин който май сам не знаеш какво означава), не знам на какво се крепи:) Съвсем конкретен въпрос ти зададох - къде Птоломей пише глупостите които ти му приписваш? Чакам отговор!
цитирай
98. letopisec - 103. merlin68...Не знаеш що е панславянство, веднага ще ти помогна...
21.12.2012 10:07
Признать упоминаемых в этих памятниках венедов славянами (что было сделано уже в первой четверти XIX в. ) побуждают три обстоятельства. Во-первых, это свидетельство историка VI в. Иордана, который прямо подтвердил славянство венедов («они все называются славянами и антами»). Во-вторых, в средние века и новое время этим же этнонимом (вене, винды) называли славян германцы, финны и эсты. В-третьих, висленская локализация венедов соответствует тому факту, что именно здесь многие археологи и лингвисты видят древнейшие славянские памятники.

В результате теория славянства ранних венедов стала чрезвычайно популярна среди славистов; ее придерживались такие ученые, как поляки В. Суровецкий, С. Роспонд, Т. Лер-Сплавинский, Г. Ловмяньский, К. Тыменецкий, Т. Завадский, Зб. Голомб, чехи П. Шафарик и Л. Нидерле, российские ученые Ф. А. Браун, А. Л. Погодин, А. Д. Удальцов, Г. В. Вернадский, С. Б. Бернштейн, Ф. П. Филин, В. В. Седов, Б. А. Рыбаков и др. Однако недавняя публикация указанных выше фрагментов (см.: Свод. 1991. Т. I. С. 18—80) позволила снова поставить вопрос о состоятельности «прославянской» аргументации. Исследование литературной традиции (наличие более ранних источников у Плиния и других авторов), историко-географического контекста упоминания венедов (размытость и искусственность помещения венедов у Вислы, связь венедского этнонима с Янтарным путем и т. д. ), лингвистические аргументы (дославянский — иллирийский, кельтский или германский ареал распространения этнонима), а также неопределенность археологической атрибуции ранних славян не позволяют делать прямолинейных и однозначных выводов относительно славянства ранних венедов. Необходима и желательна более глубокая проработка этой проблемы.

Собирание, издание и изучение древнейших источников по истории славян имеет давнюю традицию; первые собрания текстов о славянах появляются в начале XVII в. (подробнее анализ этой традиции см.: Свод. 1991. Т. I. С. 6-10).

В 1837 г. чешский ученый П. Шафарик (P Šafařik в «Славянских древностях» впервые всесторонне проанализировал древнейшие сведения о славянах, привлекая также античные источники; с тех пор многие славянские историографии (польская, югославская, болгарская) обогатились изданиями античных и средневековых источников по ранним славянам. Примером одной из таких публикаций может служить книга польского историка М. Плези, вышедшая в 1952 г. (GLZ) и охватывающая источники от Геродота до византийских авторов IX в. В издании Плези даны переводы с новейших изданий греческих и латинских авторов, сообщается информация об авторе и произведениях, приводится библиография проблемы, но, к сожалению, отсутствуют оригинальные тексты и более или менее подробный комментарий.

В отечественной историографии последнего столетия такая подборка древнейших греческих, латинских и византийских текстов, содержащих сведения о славянах, была составлена А. В. Мишулиным в 1941 г. (см.: Древние славяне. 1941. С. 230—284). Эта публикация также не имеет оригинальных текстов и комментариев, она далеко не полна, поэтому пользование ею затруднено.

Последнее в России издание ранних «славянских» сведений, начинающихся с I в. н. э. (Плиний, Тацит, Птолемей, Певтингерова карта, Иордан, Равеннский Аноним и др. ), осуществил коллектив авторов под руководством Л. А. Гиндина и Г. Г. Литаврина (Свод. 1991—1995. Т. I—II). В основу этого капитального и во многом образцового издания были положены те же принципы, что и в своде «Древнейшие источники по истории Восточной Европы» (см. Предисловие). В нем же дана библиография работ по ранней истории славян (Свод. Т. I. С. 404—441; Т. П. С. 520-554).
цитирай
99. letopisec - http://oldru.narod.ru/text_2_3.htm
21.12.2012 10:13
Кроме Тацита и Плиния венетов, скорее всего тех же самых, упоминает и Клавдий Птолемей в своём "Географическом руководстве" (II в.н.э.). …занимают же Сарматию большие племена: венеды вдоль всего венедского залива и севернее Дакии певкины и бастерны (бастарны), а вдоль всего побережья Меотиды языги и роксаланы, и глубже (=внутри, между) этих гамаксобии и аланы скифы.>19< Птолемей, будучи более поздним автором, информативен гораздо меньше Тацита и к тому же ошибочно выводит венедов на побережье Балтики, которое в I-V веках занимали высаживающиеся волнами одно за другим германские племена.
цитирай
100. merlin68 - Милчев,
21.12.2012 18:19
аз знам добре, че можеш да копираш от тук - от там. Конкретен въпрос ти зададох за стотен път - за стотен път отговор ти липсва.
цитирай
101. slavianstvo - Много важно дали траките били сл...
22.12.2012 04:48
Много важно дали траките били славяни или пък славяните траки, може би е важно въщност, но не е от първи ред. Навсякъде има откачени като Фоменко и Чудинов и у нас тук хайде да не ги споменаваме. Има няколко народа в Европа, които говорят славянски езици, половината от тях са освободени с руска кръв от турците, а най-голямата славянска държава е Русия, и ако ще да се зачеркне славянски и напише тракийски и каквото ще това не променя нещата. Ама кой обиден кой ощипан, кой иска при германците, ама германците още ви смятат за полумаймуни и това е положението.
цитирай
102. letopisec - 107. slavianstvo..........Г.В.Носовский, А.Т.Фоменко "ЦАРЬ СЛАВЯН"
02.01.2013 10:47
4. ЦАРЬ СЛАВЫ = ЦАРЬ СЛАВЯН = ЦАРЬ ХРИСТИАН.

На многочисленных изображениях распятия Христос назван "Царем Славы", см., например, рис.2.13, рис.2.14, рис.2.16, рис.2.17. Толкование такого имени Христа считается не совсем ясным. Обычно предлагается весьма общее и туманное объяснение, что-то вроде "Славный Царь". С другой стороны, существует проблема - откуда появилось название "Славяне". На данную тему высказывались многие историки, в том числе Орбини и Щербатов. Некоторые считали, что слово СЛАВЯНЕ происходит от слова СЛАВА, а некоторые - от СЛОВО, то есть "разговор", славянский язык.

Хорошо известно, что СЛОВО или ЛОГОС - это одно из имен Христа. В старых текстах Христа часто называли "Воплотившимся Словом" или Логосом. См. также начало Евангелия от Иоанна: "В начале было Слово, и Слово было у Бога, и Слово было Бог" (Иоанн 1:1).

С другой стороны, оказывается, что в эпоху Андроника I Комнина существовал титул СЕВАСТ или СЕВАСТОКРАТОР. По-гречески он означает СЛАВА [85], [85:1]. Историки сообщают: "Титул севаста принадлежал некогда одним императорам. Из лиц, не имевших царской власти, в первый раз получил его... Алексей Комнин, родоначальник династии Комнинов. Сделавшись императором, Алексей Комнин придумал еще титулы пансевастов, протосевастов и проч." [933:2], с.74. Таким образом, титул СЕВАСТ - то есть СЛАВА - был тесно связан с династией Комнинов, к которой принадлежал Андроник I Комнин. Его отец был Севастократором. И сам Андроник, следовательно, имел наследственное право на этот титул. Никита Хониат сообщает, что Андроник "происходил из знатного рода, - так как от одного отца, Алексея, деда Мануилова, происходили и отец Мануила (императора Мануила Комнина - Авт.), царь Иоанн, и отец Андроника, севастократор Исаак" [933:1], с.115.

Считается, что сам Андроник I севастократором не был, а этот титул принадлежал "другому Андронику" Комнину, его современнику и родному (а не двоюродному) брату императора Мануила [933:1], с.63. Впрочем, здесь у Никиты Хониата вполне возможна путаница, поскольку родной брат - севастократор Андроник - упоминается в "Истории" Хониата лишь мельком однажды, а о двоюродном брате - Андронике I - говорится достаточно много.

Итак, с царем Андроником, и вообще с династией Комнинов, был тесно связан титул Севаст, то есть Слава или Священный. Андроник был последним из Комнинов. Повторим, что все они были Севасты, то есть носили титул СЛАВА. Поэтому возникает следующая естественная мысль, что надпись "Царь Славы" рядом с распятием Христа указывает на титул Андроника - СЛАВА, то есть на родовое имя династии Комнинов. Вполне вероятно, что СЛОВО (или Логос) - как имя Христа - это слегка искаженный титул СЛАВА. Но тогда и христиане, то есть последователи Андроника-Христа, должны были получить название Славяне, как последователи СЛАВЫ или СЛОВА.

Мы приходим к выводу, что само название СЛАВЯНЕ является, попросту, другим наименованием Христиан. Недаром до сих пор Славяне - это в основном Христиане. А церковно-славянский язык принят именно в христианском богослужении и только в нем. Следовательно, вместо ЦАРЬ СЛАВЫ вполне можно было бы сказать ЦАРЬ СЛАВЯН. Смысл - тот же самый.
цитирай
103. malchaniaotnadejda7 - Прекрасна крава, г-н Милчев!
10.01.2013 12:40
Още по-удивителни овце! Вдъхновяващи символи, доведени до съвършенство.
Колкото до Фризия, Леуварден, Нидерландия... едни от най-цивилизованите кътчета на планетата, същевременно съхранили чистота в нравите, висок морал, култура, прекрасна природа, финес и красота, древна история, а и модерна.

Не случайно Хага е седалище на 6 институции на Обединените нации. На Международният съд, разположен в Двореца на Мира, на Международния трибунал, на Международния наказателен Съд, на Организацията за забрана на химическите оръжия, на Европол и на Хагската Академия по международно право. А от града, където твори и работи уважаваният от милиони българи г-н Павел Серафимов, (да не забравяме все пак този факт - вие нямате и милион прочита, докато г-н Серафимов има милиони) са родом Мата Хари, съпругата на Рембранд ван Рейн, Мориц Ешер... Там работи и Павел Серафимов, нашият уважаван съблогер - "най-популярният в платформата Блог. бг.", в която сте избрал да пишете и вие.

http://sparotok.blog.bg/profile.php

Аз ви благодаря за тази "класифицирана" информация и особено много за овчето стадо, което прекрасно ми напомня, как Леуварден, разположен някога на бреговете на залива Миделзее, в края на 15 век е засипан със земя, за да осигури повече обработваеми площи. И как, вие и себеподобните вам, г-н Милчев, отнемате от престижа, от земята под краката на българина. Защото уронвайки националното ни достойнство, с други думи, вие отнемаме от земята, на историческата ни памет, на истинската ни история. И колко прекрасно е, че неотдавна BBC потвърди дългогодишните изследвания на г-н Павел Серафимов, че по нашите земи е най-старият град в добрата стара Европа. А това е прекрасно. Желая успех в задружните усили на вас и вашите почитатели и читатели за добавяне на повече почва към историческата ни памет. И дано тя да бъде плодотворна, а не хилава!


http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-20156681

цитирай
104. letopisec - 109. malchaniaotnadejda7
11.01.2013 13:58
Аз също харесвам Холандия и нямам нищо против г-н Серафимов да го четат милиони и милярди. Напълно съм съгласен, че траките стават българи след 680 г. и ние днес сме на земята на древна Тракия...Но няма да позволя да се унищожава ранната българска история...Г-н Серафимов пише за славяни и смята, че това са траки. Може и така да е, това ще каже науката. Но аз се занимавам с ранната българска история, която му е непозната. А явно и на вас. Лек живот!
цитирай
105. kostadin - Значи, докато Серафимов ни буда...
18.01.2013 11:25
vmir написа:
Значи, докато Серафимов ни будалка, че за него няма славяни, а траки, в същото време се слага пред руснаците, че славяните имат принос към минойската цивилизация!!! Отврат!!!

Мъча се да му намеря оправдание с предубежденията на руснаците и тактическото им заобикаляне, но това, че евентуално мами тях, не ме топли особено, защото няма как да мами едновременно и нас и тях, без да измами и нас и тях.

Между впрочем, няма как славяни да са създали минойската цивилизация, защото в такъв случай щяхме да им намерим поне водката.

Ако подредиш имената (съобразно времето), които са получавали хората обитаващи евро-азия ще получиш по- ясна престава.
Руснаците отново имат стремеж да се върнат към корените си и са стигнали до извода ,че не са славяни .Претенциите им за съществуването на древна общност върху Европа ,Азия и отчасти в Африка се припокриват със схващанията за империите на рода Дуло.
Аз съм склонен да приема мнението на китайците и японците ,че ние сме били тяхни съседи от преди Хр.Но това е само за източната ни граница ,която е опирала до тихия океан....
Мене не ме интересува , как са кръщавани племената ,но не мога да оставя кръвните си братя без подкрепа само защото някой е забравил от къде е тръгнал ,какво е имал и т. н.
Не трябва да забравяш ,че и в Русия и в България независимо от преобладаващото по произхода си руско или българско население е управлявано от силно малцинствената група на юдеите.Така е и по настоящем.А какви са техните интереси се вижда много отавна във отадалечените от нас с векове времена.Хазария е един от ярките примери за начина им на проникване във властта
Българите по всичките земни кълбета имат право да се обединяват и заселват в обитаваните от тях земи Днес тукашната България се нуждае от помоща на братята си българи по цял свят .Нужно е дда заставим държавната машина командавна от много малката малцинствена група юдей да признава тяхното българско гражданство при проявено желание на етническите българи.
Не виждам нещо чудно в факта ,че Чудинов говори за Спараток.Ние имаме общ корен и това показват гените ни.Не виждам нищо лошо в това да си признаем и да работим за признанието на великата история, на българският род.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11522420
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ