Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2012 13:31 - Относно синята зона
Автор: georgealall Категория: Политика   
Прочетен: 667 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 17.08.2012 13:34


         Не съм съгласен.въпреки че не живея там. И не защото обичам протестите (всъщност дори ми пречат да ходя на работата), а защото вярвам че протестиращите са прави. Убеден съм, че е нарушен основен принцип  - синята зона дискриминира в центъра дискминира определена група от хора, част от които нямат никаква вина, че са се родили там. Сега те трябва да местят коите си твърде далеч от мястото където живеят, после пак да се прибират до мястото където живеят. някой воероятно ще скочи, че той също пътува всеки ден дотам, на което аз отвръщам - да, но той не живее там. тези, които не живеят там за постоянн могат да ходят в центъра или да не ходят, да ходят с обществен трансторт, маршрутка или такси или дори метро. тези които живеят там и имат коли трябав първо да махнат колите си и после да се приберат, което им губи време, а времето е пари.
     Изходите са два - първия  е прости - цялата София става синя зона. Не Центъра. Не Лозенец и ИЗотк. не Обеля и Младост  и зоната Б-5.А цялата. без никакви изключения. без прецеденти. Приемаме че всички сме равни, и всичик ще плащаме платени паркинги и готово.
    Втория е също много прост - никаква синя зона. Аз лично не бих просетирал срещу първия. Ако всички кваратали станат синя зона, естествено ще приема и Лозенец да е синя зона - законът трябав еднакво да се спазва. Но ако утер някой каже ти в лознец ще пхлащаш, а в Обеля няма да плащат и ще отида и подпаля кметството. Откъде накъде такова неравноправие.
    първия вариант - синя зона навсякъде не е сложен, но се иска дупе за да го осъществиш, а Фандъкова показа, вече че няма дупе. Миналата година тя се опита да осъществи именно тоиз план, но имаше недоволни (много по-малок от сега) и тя се предаде и изхвърли Минко герджиков като главен виновник. хич не ми е симпатичен Минко-то, но този тип бе при Софиянски, после бе И.Д. кмет, после бе в администрацията на Борисов, в която бе и тя, после влезе в нейната администрация и сега да ми обяснява че не била запозната с идеите му - е това е наглосто. Познавата се от 10 години, всичикиет му идеи минават през нея но фандъкова не поиска да поеме отговорност, да тропне по масата и да каже "ще стане както казвам". Или пък да остъпи и да рече "да сбърках". Вместо това тя по герберски замете  аканото с надежда да го пробута незабелязано отонво, опаковано в целофан.
          Днес нещата са по-сложни защото идат избори, ГЕРБ не смее да предолжи варианат - цялаат София синя зона за да не подигне твърде мноог недоволни, но пък от друга страан не си дава сметка че така твъред мноог поляризира настроенията. това е опасно Защото герб живее с илюзията че Хората  се движат по оста - Герб-БСП, но вдействителност на парламенат ще влязата 4 партии, и въпреки че Герби ще е най-голяма сред тях тя спокойно може да не е управляваща ( справка торйната коалиция управаше с мандат на ДПС - не е изключена коалиция БСП-Движение Градани за България - ДПС с общ сбор над 70 процената и тогава първата партиа - Герб ще остане опозиция) в този смисъл е опазно поляризиращото говорене. Подобна грешка направи Първанов когато съзададе квазимажоритарната система, считайки опозицията за неспособна за се представи добре, а не отчете недовството на хората.        Като имам всичко това предвид допускам два варианта - или Фандъкова малок или много ще отсъпи (отново) по въпроса за синята зона (поне до изборите) или ако не отстъпи срещу Герб ще се натрупа  още недоволство и есенат и зимата рейтинга им ще започне да пада твърде бързо.
     разбира се ако имахме истинсик управници биха могли просто да направят цялата София синя зона , но както  обясних вееч по-горе ние нямаме такива.Защото тук се иска мъжество и характер.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 288645
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930