Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2013 21:34 - За атентантите
Автор: georgealall Категория: Политика   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.01.2013 09:46


 Преди две години Господари на ефира показаха как оставиха чанта на летището и 15 минути никой не провери защо е там. После се промъкнаха с гранатомент в Народното събрание. още тогава си мислех - скоро ще има антентат в България. Той не закъсня. За има-няма половин година в България се случиха два атентата - в Сарафово и срещу известаната политическа личност Ахмед  Доган. И двата атентата има етнически привкус.. не е нещо чудно само по себе си, че в България има атентати - ние сме цел на много тероститичин групировки. тук се преплитат мноог интереси. Проблемът е друг - Организацията на службите не е на ниво, както се видя и от реакцията във Сарафово и от реакцията им в атентата в София (срещу Доган). в първия случай те оставиха човек, без да проверят защо е в Бургас, след като е бил във Варна, накъде се е бил запътил с тези чанит, не го накарах да мине през скенер е прочие. във втория - неадекватана реакция при опита за покушение на Ахмед доган. Атенататорът на пракитка мина като на спринт през всичик делегати, ако бе имал намерение нааистина да убие доган Можеше просто да се изправи и да го простреля. когато започан Линч срещу атентатора гардовете от спецсуслужбите и МВР пак не си бяха на мястото. този линч изобщо не  биваше да се случва. Да смъкнат на земята атенатора -да, да го обезвредят -да, но да бъде ритан с такава жестокост - не. видяхте ли му лицето? къде бе НСО? къде бе МВР?
страшното е, че в бъдеще могат да се случат и други атентат и въпреки това не можем да разчитаме атенатите нито да бъдат предовратени, нито щетите да бъдат минимализирани.
Знаете ли вие каков да правиет при атентат? в САщ учат децата още в пърив калс как обградт престъпника да му се нахвърлят и да изгасята остевтлениет, да го препъната и да му нахлупат яке на главата и да чакате службите!. Вие учили  ли сте как да реаригирате в такава ситуацията!
Ами ако Ал кайда взриви "васил левски". Ами ако някой нарокбарон взриви колата на Цветанов пред парламента?
къакво правим? съвсем наскоро жена бе блъсанат в метрото.
С часове нямаше разписания на мотрисите, но жената на информацията не можеше дори да слеез до долу по стълбиет ило да попита някой по телефона и да ни каже, че не се предвижда в скоро вреем нов вагон - и тоав един час след събитието.
нивото на организация по вреем на такива екстремни събития е трагично.
затова трябав да бъдем подготвени за най-лошото.


Тагове:   атентати,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 288689
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930