Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 11:55 - за Фукушима, японския народ и още нещо
Автор: georgealall Категория: Политика   
Прочетен: 694 Коментари: 0 Гласове:
0



 наскоро около избухването на Фукушима като гледах кадрите бях поразен от случващото се. Порази ме не толкова че избухн японска електроцентрала (япноците ги имам като пример за надеджно строителство - щом на тях се случва знаич никой не е защитен), колко че 200 инжинери трябавше да влязат в радиацията и да угасят огъня. Когато са били попитани "нали знаете че отивате на смърт" отговорът бе "никой го правим за нашите деца. АКо сега ние не отидем ще загинат 20 000 илиб 200 000".как може да имаш такова мислене. бях поразен.  Вярно че Япония е страната на камикадзетата, но това показав пълна себеотдаденост. Ами това- пустеещ град - и в него не се краде. няма мародери.  Японеца не може да си представи, че ще вземе нещо на другиго, който може в най-голямаат нужда да има има нжда от него - при това без да го е питал. какво общество ей.Пълното себеотрицание Движи тов общество напред. Вижте за какво отрицателно време се справиха с бедата. Сравнете това общество с българското - българският посланик прави нещо възмутително - бяга от местороизшестивето, когато избухва фукушима. постъпката му може д нормалан, но не е редна, когато други влизат огъня.
Но в посланикът да е белята .Замислете се. виждате просят по улицат - ще дадете ли пари? няма да дадете. Виждате човек, който бие друг човек- ще се намесите ли - няма да се намесите! виждате момче което се дави. Можете да плувате. ще скочите ли? Няма да скочите. Ще стоите и ще гледате или ще избягате. В най-добрия случай ще инфоримрате някого но няма да се правиет на герой. В българия няма лидери. няма хора които да поемат инициатината. Няма луди. Всеки си казва "ами ак ме набият?" "ако и аз се удавя?" "защо трябва да рискувам?". колок велик е вазов.
Помните ли как свършва "под игото" - "..... тоя луд бе едниствения човек, който се осмели да протестира". А помните ли как се казва главата  за подготовката  на въстанието ПИЯНСТВОТО на един народ" Само и Децата,Пияните и Лудите са склонни към емоциналнин действия- всички други кротко навеждат главица. В българия няма вече луди хора като Бенковски и Левски, свършиха се и децата - българина не ражда а ако ражда - то го прави по чужбина. пияните пък бият жените си.
накратко ще формуриламе всичко във изказаната мисъл от Великия Комбинатор "Спансението на давещите се е оставено на самите давещи се" ("Клуб Дванадесетте стола") - В България  е в пълан сила тази формулировка. Никой не мисил з другия и за тов държавата е на такъв хал. Мисля, че трябав да вземем пример от японците - не д се пъхаме във вриваващи се самолети - но да станем поне малок по-себеотрицателни.
и тогава и държавата ще стане по-друга.
И до всяко добро същество ще застане поне още едно.
Дано.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 287575
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031