Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2013 23:50 - Програма
Автор: georgealall Категория: Политика   
Прочетен: 1899 Коментари: 0 Гласове:
6




 Протестът днес се разля в буйна ексцесия - метнати павета, бутнати кофи, стрелби с пушки. Пределно ясно е, че това бяха провокатори. сСиня софия не искаше да излиза заради станишев и провокаторите направиха грозни неща. За да не се отклонява обществената енергия е добре да има една програма. за да не се забравя че този гняв не е конкретно срещу Герб.
а срещу политическата класа.
Имаме нужда от нов политичесик модел.
имаме нужда от ново Велико народон събрание, дори само за да закрие тази институция
имаме нужда от преференциална листа с мно нисък праг - не повече от 5 процента.
имаме нужда от това, ако нямаш 6 месеца присъствие в последната година в страната да не можеш да гласуваш. Така веднъж завинаги ще се реши проблема с двойното гарждансто. Нищо лично против турците, но не може човек който идва само за разама баиряма да ми определя съдбите на 6 милиона души.
имаме нужса от това да станеш депутат да имаш легално висше образование. не да си със средно като лучано или Царя, не да си със крадени дипломи като Калина  Илиева и делян Добрев. а наистина да си завършил висше. та ако ще - в горно драглище.
въобще много закони трябав да се променят. Спешно.
имаме нужда и от нов закон за референдумите. Не може  на следващия референдум, да се надяваме, че ще се съберат толкова хора колкото са били на изборите - това условие просто трябав да отпадне. и да остане простичкото - събираш 55 процента - референдума се приема - не събираш  - не се приема, като ев мноог други държав по-света. толкоз.
това ще ни даде възможност да контролирале по пряко политическата класа.
и до голяма степен ще разбие модела.
но се съмнявам че Герб ще поиска да изпълни и поволовината от тези идеи, а опозицията няма да се нахване с тях, а само ще ги яхне.
дано поне утре в деня на Левски, Апостолът на свобода, имаме повече разум. Братя протестирайте, но не забравйте заради какво протестирате
не протестирате СРЕЩУ  ГЕРБ, а СРЕЩУ  ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОДЕЛ. нашата цел  НЕ Е ДА ДОЙДЕ СТАНИШЕВ. Нека София бъде като варна- протести без лумпенизация и извращения. Дължим го на Апостола



Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 287561
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031