Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на georgealall
Име:
Georgi Aleksandrov

Пол:
мъж

Град:
София

Професия:
aрхивист

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
3

Блогъри добавили в любими:
3

Блог вълни:
140
Последни постинги
 

                        Здравейте,

        гледам събитията от последния месец и си мисля как сме се върнали около 80-90 години назад в историята. Задава се ляв парламент - атака около 10-11 процента (3- 4 сила) Коалиция за Бълагрия втора сила с малко под 20 процента, НФСБ - 5 до 6 процента. т.е. леви плюс крайнолевите партии ще са около 35 процента от парламента срещу Герб (минава за умерено дясна)  око 25 процента и ДПС - около 10-15 процента, след като дойдат гласовете от Турция.
        Единственият път в цялата ни история когато е имало толоква ляв парламент е - о, каква изненада - след най-голямата криза в историята ни -ПСВ (Пъравта световна война) - след множеството убити, отразили се тежко на производството ни(предимно селско) и огромните икономически репарации, наложени от Великите сили през 1919 година на власт идва парламент доминран от БЗНС и БКП - двете партии имат общо 80 процента присъствие в парламента. Скоро Стамболйски свиква предсрочни избори и управлява от 1920 до 1923 годин самоволно, с помощтат на дружбашите, които хващат сопите и започват да прилагат репресиван политика върху опозиицята. По същото време БКП започва едновременно да са в парламенат и в същото време да вършат подриван дейност - стачки, атентати....
          През1923-1926 идва кабинет на Ал.Цанков който след едно ляво правитлество въвежда полицейски режим на т.нар. "бял терор" с оглед да спер вълната от стачки, атенти и подривин действия на комунистите. Когато обвиняват Цанков, че е прекалено репресивен, той отвръща с позната ниот Чърчил фраза - "който да 25 години не е бил комунист няма сърце,, който след 25 години е още комунист няма ум". Цялата тази стилистика не може да не ми напомни за едно друго правителство - по съвременно  - на ГЕРБ, - и то дойде след управление на  Коалиция за България (БСП) и то мина под знака на полицейщината, и то мина под лозунга "ако не искате комунистите - ние сме алтеранитивата". Също както при  Цанков и Борисов мачка пролявата интилигенция. Цанков убива гео милев, и предприема карйни дейстивеа срещу Смирненски и други интилигененти.  Борисов направи невъзможното да смачак БАН и държавните унивеситети, включителон Софийския такъв.
Още една аналогия -нито Цанков ,нито Борисов завършиха пълния си мандат - и двамата управляха чрез полицейсик методи 3 години !
Цанков е свален от народния сговор, (БСП плюс ДПС), но честно казано не това ме притеснява. Притеснява ме, че историята се повтаря на цикли и след Народния сговор идат  на власт идват Звенарите, които блокират конституцията. А тъй като във България армия вече няма (тъй че няма как да стане преврат) най-близкото паравоенно образование е Атака, която заяви подобни намерение -относно ЕС.
Бог да ни пази!

Категория: Политика
Прочетен: 2289 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.04.2013 11:09
                Историята странно се повтаря.

винаги когато има голяма криза парламентът олевява. (единственото изключение е 1997 - тогаав дойде десен парламент, защото ни управляваше ляво правителство, но това изключение потвърждава правилото)
През 1918 губим ПСВ ( Първата световна война) през 1919 ни се налагат страшни репарации. през 1920  година идва най-левият парламент  в историята на България- 80 процента от него е съставен от две партии -   БЗНС (селска партия) на първо място и БКП(р) на второ място. Има и някакви дребни проценти за десните партии които са незначителни. няма да повтарям каков се случва при правителство на Стамболийски.
Дне България отново е в  криза - криза на стандарта си, криза на правителството, криза на статуквото, дори има криза на ЕС и Еврозоната. Резултатът - първа сила се очертава БСП с 18 процента (умножено по две -36 процента действителен вот)  трета сила сила се очертава АТака с 10-11 процента  действителен вот,, пета сила се очертава другата националистическа формация НФСБ с 5-6 процента действителен вот  (последните две нарстват)
(десните партии - Герб, ДСБ, СДС,ДБГ(Кунева) - спадат,), което ни препраща към 1919 година. съществува един силно радикализиран ляв вот, и което е по-лошо един много етнизиран вот. Като се има предвид че социолозите дават 6-7 проценат на ДПС, но не отчитат 600 000 гласа от Турция, а е факт, че ще галусват МНОГО МАЛКО ХОРА (т.е. няма да е изненада, ако ДПС вземе 14-15 процента) и от друга страна - нарастващото влияние на Атака (10-11 процента действителен вот до момента и 6 процента действителен вот на НФСБ) мисля, че ни чакат неприятни събития...... дано не съм прав.Гражданска война на етническа основа е най-лошото, което може да се случи. видяхем какво стана в Босна и херцеговина, Великите сили също видяха и няма да позволят това да се случи отново .... дано не съм лош пророк, но ми се стурва че някои хора искат нов възродитеелн процес..... Внимавайте за кого гласувате.
съвета ми е - гласувайне , повишете активността, дори да е с невалидна бюлетина. в противен случай от вашето негласуване ще спечели само статуквото - под една или друга форма.
Категория: Политика
Прочетен: 1192 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 19.03.2013 15:33
  България е страна на двоните стандарти едни хора могат да рекламират кампания "не пий" после да се нялйскат, да убият дете, и да платят глоба и да им се развине мез ефективан присъда защото са известни (Масим Ставийскси) и да си карат джипа по Русия  защото са известни. Ако аз направя това ще лежа доживотно. Някои хора могат да си качат сирена на колата (Стоичков) и да спира т неправилно или да Пребиват полицаи които им правят забележки (Вежди рашидов) ако аз направя това полицаите мен ще пребият после до смърт и ще са прави.
България е страна където някои етноси перманентно не си плащат тока и водата (циганите) или хвърлят камъни по линейки, а като стрелят по тях, защото крадат, се жалват.  въобще ние сме страна на двойните стандарти.
Обаче най-интересното е, че и ЕС който ни прие също има двойни стандарти.
пищят значи, бе българите и румънците които общо нямат стохиляди души в Англия са им проблем. същвременно нищо не казват за 5-те милиона араби и чернилки, които опожариха Лондон миналаат кодина, когато бе процесът срещу Брейявик. Брей!
 Не знаех, че ние сме най-големият проблем на. При нарастващ ислямизъм, в 80 милионна германия има 10 милиона Турци ,в 40-милионни Франиця и Великобритания -5 милиона араби, за Испания да не говорим, а само в ИТалия се подслониха над 150 либийци, ние сем над големия проблем. БРЕЙ!
Аз не знаех, че при положение че най-голямата българска общност бе в Испания(окоол 90-95 българи) и Чикаго (50 000 българи) о по-голямаат част от тях ги разкараха вече оттам, сме пък чак толокз голям проблем в сравнение с милионниите радикализиращи се араби и турци.
  Или с гърците на който се дават  стотици милиарди милиарди и трилиони - а нас Великите сили не искат да ни опростят най-евтиния държавен дълг - 36 милиарда
не знаех, че може да се отделят стотици трилиони за Испания, Италия, Кипър, Гърция, а не  може да се подпомага българия която отдавна извърши всичок което искат от тях сега - приватизация, приватизация, приватизация  (и съкращаавне на държавния сектор)
 Хайде стига с двойните стандарти. че именно тези двойни стандарти ни качиха на лявата вълна - не може само да се взима, трябва и да се дава. Стига толкова грабителство.
Категория: Политика
Прочетен: 1297 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 19.03.2013 15:34
      тези дни гледам национализма вдигна глава (10 процента Атака, 6 - НФСБ)
как няма да надигне. нямам нищо против евреите, гърците, арменците, и дори - турците. Но циганите?
  хайде нека си поговорим за циганите.Всъщност в тази държава циганите се държат сякаш са мнозинство. Те не плащат ток, вода, данък земя,, не се образоват, но това не пречи на политици да им записват фирми за по сто -двеста лева, има цигански барони с по стотици хиляди левове, цигански булки се продават за десетки хиляди хиляди лева на 16 години, а на всеки две години преди избори на циганите се раздават от всяка управляваща партия половин милион под формата на цигари без бандероли. като прибавим разин кебапчета, кюфета и др.... какво излиза. Ако аз не си платя сметатка за тока един месец ще получа гневни писма, ако не я платя два месеца месеца, ще потекат лихви,  а ако не я плати циганинът  бай Хасан в продължение на пет години - нищо.Къде е тук справедливостта? Резултатът - техните сметките за топлофикация, водоснабяване, електкрофикация се разхвърлят върух РЕДОВНИТЕ потребители.  ТОПЛОФИКАЦИЯ пищи - имаме многа неплатени сметки. съгласен - и 90 проценат от тях са от циганите. като отидат да си ги поискат се събират 70-80 цигани и ще набият инкасатора. И инкасатора повече не ходи. А топлофикация разхвърял разхода на плащашите. докато не избуен революция (както стана) какъв е изходът - пирд 90 000 полцаи, да накарат МВР да си размърда задниците (и без това са толкоав мноог и нищо не правят) и вместо да бият невинните гарждани, да отидат по десет полицая с  инкасатор и да съберат сметките в гетата -  а ако не могат, тогава да им прекъснат тока и топлоподаването.
          Някой тук ще каже - ама това е сегрегация. Чакайте малко.
Не искам да бием циганите, и да ги затваряме в гета и концлагери, но как така ще има двойни стандарти? съгласен съм , че гадно да се родиш циганин - гол, бос и т.н., не всеки е Азис, но те и не искат да се променят - колко цигани сте видели да работят (извън Чистотата) а тези които работят как работят? с желание ли? Турците например берат тютюн - ама това е работа! а Циганите - крадат, убиват, просят! Ако кажеш на циганин - направи ми стол за 20 лева - единият крак ще е по-къс от другите три. Ама циганинът ще каже - дай парите за труда. И нима в моменат няма сегрегация спрямо българите?
            Ето да вземем друг пример - ако имате образован циганин със средно образавоние (минимум) и записан в социална програма дали няма да се замислите да го вземет на работа и да му дадате шанс. да но циганиет не искате да се образоват. те връщат децата си от училище, за да могат да печелят повееч като крадат и просят(малчуганите печелят повече съчувствие и минават между капките), а дъщерите си продават за 100 000 евра, ако се докажат като крадли. за какво им е да се образоват?
            А да се каже, че живота на циганите не може да промени не е истина - едно време циганин беше синоним на мечка. Дойде Бриджит Бардо - мечките изчезнаха. Значи можело, ако има желание. Освен това има иерлии (уседнали циганили), рудари (занимават се с копаене на руда), но ние са сблъскавеме всеки ден с кардарашите (номадите-цигани), Значи може и тази група да уседне, а не иска.... тук нещата опират не възможности, а до желание - веднъж на една определена група и втори път - на държавата, която не ги натиска.
           Смятам, че нещата се ясни. не е нужно да да има концлагери, но задължителон трябав да се премахнат двойните стандарти.
по избори например само под формата на нелегални цигари те получават над поливин милиад. Отделно масово се раздават по 200 лева на циганин плюс кебапчета и кюфтета. тази година има избори. Догодина също. И по-догодина.
Трябав ли да търпим това разхищение на държавин пари, когато в хазнаат няма пукнат лев, а малцинственият етносн с нищо не допринася за развитието на странаат ни?
        не на двойните стандарти. нека циганите си плащат тока и водата. нека партиите спрат да ги спонсорират. И тогава нещата в тази държава ще си дойдат на мястото.
Категория: Политика
Прочетен: 2002 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 19.03.2013 15:36

                 България живее в една днес живее в една измислена Матрица. Също като в света на Матрицата света е проектиран върху личната ни действителност – в измислената реалност ядем свежи плодове по всяко време на годината, в действителния свят се тъпчем с ГМО; в  измислената реалност  свят ние се женим за принцеси от приказките – балерини, келнерки  и манекенки – в истинсикя свят тези жени записват с диктофон нашите сънища и се водят на отчет на системата или трябва да им плащаме за това че сме с тях.; Същността на Матрицата е установена още от Съзиданието –Създателят създава измислена проекция на Рая на земята – Едем и насажда там свои прототипи – Адам и Ева. Те са изкушени от Дявола да опитат плода на Познанието , но имат Свободната воля да откажат. Човека избира да получи Познание, и в резултат на това е наказан – изхвърлен е от недействителния (Матрицата)  в действителния свят, като е оставен да се оправя на база получения опит.

           Днес в България има една здраво установена Матрица.Лошото е, че тази Матриац съвсем не е райска – напротив тя е кошмарна проекция на най-лошото реалния свят. В тази матрица ние имаме Създателят – БКП и в частност АНдрей Луканов, архитекта на Българския Преход. Има ги Пазителите на матрицата, които постоянно си менят лицата – това са всички действащи (и недотам действащи ) политици от съвременната ни история. Има го дори лицето което предлага изборът  (Морфей, Дявола) – това са ЕС и САЩ. Няма го обаче Спасителят (Нео), който да се роди от системата, да приеме истината, да отвори очите си за Познанието, и да се пребори с Пазителите на Матрицата, повеждайки напред народа си. Липсва личността на Левски, липсва лидера който да изведе обществото напред.

        Дори в днешния анархичен бунт, който по същество е именно против тази Матрица личи много ясно този факт – българското гражданско общество няма изявен водач, който да го тика напред. Има една маса движена от общи идеи против какво се обединява, но не и какво иска и по важното- как да стане. Именно тук е ролята на водача, който липсва.

      За съжаление  тъй като досега не виждам да се създават нови лидери в обществото имам подозрения че Матрицата още дълго време няма да остане разбита, а най-много да се променят отделни нейни компоненти….


Категория: Политика
Прочетен: 3330 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 01.03.2013 13:33
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 256853
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031