Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2013 10:26 - Семействотто като начин на ценност и възпитание
Автор: georgealall Категория: Политика   
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.01.2013 10:30



           Големият френски социолог Емил Дюркем /Дюркайм  отдавна е открил, че човек се движи в една маса от хора, в която той се променя като нагласи и мислене. Неговите изследвания доказват, че нееднократно гестапвски офицери, които са издевателствали над евреи, се прибибират вкъщи , биват примерин съпрузи и бащи, свирят пиано. Защо се получава така!. Важна е тълпата. не може да сиасоциален. Отиваш на мач, всичик около теб викат "УУУ на левски", а ти да викаш "само Левски". Ами нали ще те пребият. подчиняваш се на околоните, освен ако не си Наполеон, те да ти се подчинят (подобни изследвания прави и Елиас Канети, както и други социолози)
      Ето защо според Дюркем мноог важна роля играе семейството като възпитател. Според него има три основни момента във възпитанието на човека (първо - и най-вече - семейната среда. Човек всичко попива в най-ранан възраст от близките си хора - майка, баща, баба, дядо, брат, сестра - в подалечен план братовчеди, вуйчовци, лели) Второ.възпитателните институции - учлище, църква а по-късно -  университет. те обаче не могат да  заместят семейството, а само да го допълвата. Трети етап - медии. Човек се влияе от пропагнадата на държавата. ксато видяте 1000 пъти реклама на кремвирши "леки" ще си купите поне един път, за да опитате. Ако цялата държавна машина ви казва, че един човек е престъпник, въпреки че той не е осъждан, ще кажете - разбира се че е престъпник, то е очевидно. Случаи - много
  Според Дюркем ролята на семейството и институциите е горе долу 50-50, но семейството играе значителон по-голяма роля в първите години на детето и тази му функция не бива да подминава с лека ръка. Никой не може да замести семейната среда. тя може да бъде допълнена или опорочена в голяма степен, но не и заместена.
За да дам добър пример ще припомня как синът на Гълъбин Боевски се захождаше с пистолет в училище. тогава имаше мноог викове по учителите, но никой не запита откъде маликят мушморок (ако на герша бе около 14-15 годишен) е взел пистолета, и кого е гледал, че носи ЛИЧЕН пистолет (Гълъбин Боевски) и и обяснил ли му е баща му е баща му, колок е опасно да се насочва оръжие срещу човек дори  да става въпрос  за капсов пистолет ( а в случая става въпрос за истински) - нещо което ние сме обяснили на нашата сестрадъщеря още на четири-пет годишна възраст. къде е тук възпитанието. И никак не се учудих, когато същия "грижовен" баща се оказа в съда. Той щом за детето си не може да възпитава, как ще бъде примере на обществото (а факта, че го хванаха ДВА ПЪТИ преди това с допинг показва ясно и че не е)
     ЗАЩО пиша това?
 Защото днес държавата исак да отнеме функциите на семейство и да изпраща деца на училище ева ли не от забавачките.
Окей аз и тях ги разбирам правят го по две причини.
първо - по- бъраз социализиация на децата.
Второ - макар никой да не го е казал в прав текст е ясно, че и искат циганските деца (не няма да пиша роми - омръзна ми от това лицемерие) - да се образоват поне малко.
Започвам поред - няма нищо против децата ни да са социални, но училището отнема от тяхното детство все повече и повече. вече всичик деца на 5-6 години учат английски като побъркани я в Алианц, я в Биратника, а в шести-седми клас записват и немски. я в някоя друга програма - ние на 15-16 години не знаехме английски и си учихме руския, а немския идваше още по-късно..
Всяко три-годишно дете може да се оправи с дистаницонон, всяко четригодино със ДВД и мишка, всяко седемгодиншо говори по Скайп. Когато аз бяха на 15 -години се сдобих за 400 долара с  един стар 386 и това бе революция (тогава нямаше пентиуми). целият клас (25 момчета) се изспиваше при мен да играе Супер марио.
Но пък тогава играехме много повееч на "Стражари и апаши", на "Кралю порталю", Кралю честити колко ти е часът", и други такива игри. сега такива игир няма. Да сте видели деца по улиците. Няма и няма да видите.
Едно защото няма вече градинки, друго защото всички са пред компютрите и трето защото никоя баба не смее да си остави  вече децата на двора сами - има педофили , пресичащи коли и други опасности.
Децата бяха ограбени от този преход, а сега искат още да ги ограбят. ИСкат да ги направят възрастни от люлката.
вторият въпрос -социализацията на циганите  -Добре, циганите трябва да са образоват, но защо това трябав да става за сметка на останалите? Всъщност в тази държава циганите се дърат сякаш са мнозинство. Те не плащат ток, вода, данък земя,, не се образоват, но това не пречи на политици да им записват фирим за по сто -двеста лева, има цигански барони с по стотици хиляди левове, цигански булки се порадават за 10-15 хиляди лева на 16 години, а на всеки две години преди избори на циганите се раздвата от всяка управляваща партия половин милион под формаат на цигари без бандероли. като прибавим разин кебапчета, кюфета и др.... какво излиза. Ако аз не си платя сметата за тока един месец ще получа гневин писма, ако не я платя два месеца месеца, ще потекат лихви, а бай хасан ако не я плати пет години - нищо.Къде е тук справедливостта? Не искам да бием циганите, и да ги затваряме в гета и концлагери, но как така ще има двойни стандарти? съгласен съм , че гадно д се родиш циганин - гол, бос и т.н., не всеки е Азис, но те и не искат да се променят - колко цигани сте видели да работят (извън Чистотата) а тези които работят как работят? с желание ли? Турците например берат тютюн - ама това е работа! а ЦИианите - крадат, убиват, просят! Ако кажеш на циганин - направи ми стол за 20 лева - единият крак ще е по-късн от другите три. Ама циганинът ще каже - дай парите за труда.
И ето сега - трябав ние тях да ги образоваме, за сметка на българските деца. ОТкъде накъде?
Имаме предолжение - нека законът е такъв - който ИСКА да си дава детето, а който НЕ ИСКА да не го дава! така законът ще е полезен за тези, които не могат да си осугурят бавачка, а имат мноог работа, но няма да вреди на тези които искат детето им д е вкъщи за да не боледува, и имат достатъчон свободно време.
Всичко друго ни ощетява..
АМин!



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgealall
Категория: Забавление
Прочетен: 289566
Постинги: 144
Коментари: 74
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930